» » Тонкі млинці на вершках і молоці з полуницею

Тонкі млинці на вершках і молоці з полуницею


Зазвичай тісто для млинців готують на молоці або кефірі, але є більш цікавий варіант, коли в його склад входять рідкі вершки. Цей інгредієнт надає готовим млинців ніжність, тонкий аромат, а також деяку легкість. Спробуйте трошки урізноманітнити класичний рецепт приготування тонких млинців, результат вас обов'язково порадує, особливо, якщо ви виберете в якості начинки полуницю з вершками!

Тонкі млинці на вершках і молоці - рецепт з фото

Інгредієнти (на 10 млинців)

Для тесту:

  • борошно пшеничне - 2 склянки
  • молоко - 1.5 склянки
  • вершки нежирні - 1 стакан
  • яйце - 2 шт.
  • соняшникова олія - 4 ст. ложки
  • щіпка соди і солі

Для начинки:

  • полуниця (свіжа або заморожена) - 300г
  • вершки в аерозольному балончику

Як спекти тонкі млинці на вершках

1. Основне правило приготування млинців: рідкі інгредієнти повинні додаватися в сухі, а не навпаки. Тому почнемо готувати тісто для млинців з збивання яєць. Розбиваємо в тарілку яйця, додаємо цукор, віночком збиваємо до повного розчинення цукру.

Крок 1 - Збиваємо яйця з цукром

2. Холодні вершки вливаємо в яєчну суміш, збиваємо вінчиком.

Крок 2 - Додаємо вершки, збиваємо

3. Потім додається молоко (теж холодне). Отже, рідкі інгредієнти підготовлені, можна змішувати їх з сухими.

Загрузка...

Крок 3 - Додаємо молоко, збиваємо

4. Виливаємо вершково-яєчну суміш в просіяне борошно. Перемішуємо, можна віночком. Тісто має вийти рідким і однорідним, по можливості без грудочок. На цьому етапі можна додати дрібку соди і солі.

Крок 4 - Виливаємо суміш в борошно

5. Соняшникова олія потрібно влити прямо в тісто для млинців, а не на сковорідку. За бажанням додається ванілін.

Крок 5 - Вливаємо олію в тісто для млинців

6. Щоб посмажити млинці, потрібно добре розжарити сковорідку, а ще краще перед цим поставити її на вогонь і потримати на ній сіль 2-3 хвилини, а потім прибрати сіль. Виливаємо на гарячу сковороду приблизно половину ополоника тесту, швидко схиляємо сковорідку так, щоб тісто розтеклося по всьому дну. Як тільки верх млинця «схопиться» і на ньому не буде рідких «хмар», можна підхопити край млинчика і перевернути його на іншу сторону.

Крок 6 - Печемо млинці на сковороді

7. З млинцями закінчили, тепер можна підготувати начинку.

Крок 7 - Готові тонкі млинці

8. Збиті вершки видавлюємо в тарілку, туди ж відправляємо помиту полуницю, якщо вона велика - її можна розрізати або розім'яти виделкою.

Крок 8 - Готуємо начинку для млинчиків

9. Розподіляємо начинку по млинцю. Загортаємо млинець трикутником, конвертиком або трубочкою (на свій смак).

Крок 9 - Додаємо начинку, звертаємо млинці

Як приготувати млинці на вершках - рецепт з фото
Млинці можна подати до столу зі сметаною або вершками, шоколадним сиропом, м'ятою, розтопленим вершковим маслом і свіжими фруктами. Вони добре поєднуються з зеленим чаєм і кавою.

Радимо прочитати

Тонкі млинці на сироватці
Погодьтеся, більшість звикла готувати тонкі млинці на молоці - це найпопулярніший варіант цих ласощів. Такі млинці хоча і мають характерний смак, але вони досить універсальні - будь вони солодким або
Млинці з начинкою з сиру і полуниці
Такі звичні млинці з сиром при додаванні шматочків свіжої полуниці перетворюються на щось дуже оригінально-смачне. Виразний полуничний аромат і легка ягідна кислинка в начинці надають страві особливі
Млинці
Млинці можна пекти не тільки на Масляну. Сніданок вихідного дня з тонкими золотистими млинцями стане чудовим початком дня. Зовсім нескладно постряпать млинці і порадувати всю сім'ю!
Тонкі млинці на молоці
Млинці готують по-різному: хтось на воді, хто-то на кефірі, хтось на опарі, а я люблю млинці на молоці. Такі млинці смачні, тонкі, золотисті, як сонечко, а їх приготування дуже надихає. Млинці на

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки