Тонкі млинці на вершках і молоці з полуницею
Зазвичай тісто для млинців готують на молоці або кефірі, але є більш цікавий варіант, коли в його склад входять рідкі вершки. Цей інгредієнт надає готовим млинців ніжність, тонкий аромат, а також деяку легкість. Спробуйте трошки урізноманітнити класичний рецепт приготування тонких млинців, результат вас обов'язково порадує, особливо, якщо ви виберете в якості начинки полуницю з вершками!
Інгредієнти (на 10 млинців)
Для тесту:
- борошно пшеничне - 2 склянки
- молоко - 1.5 склянки
- вершки нежирні - 1 стакан
- яйце - 2 шт.
- соняшникова олія - 4 ст. ложки
- щіпка соди і солі
Для начинки:
- полуниця (свіжа або заморожена) - 300г
- вершки в аерозольному балончику
Як спекти тонкі млинці на вершках
1. Основне правило приготування млинців: рідкі інгредієнти повинні додаватися в сухі, а не навпаки. Тому почнемо готувати тісто для млинців з збивання яєць. Розбиваємо в тарілку яйця, додаємо цукор, віночком збиваємо до повного розчинення цукру.
2. Холодні вершки вливаємо в яєчну суміш, збиваємо вінчиком.
3. Потім додається молоко (теж холодне). Отже, рідкі інгредієнти підготовлені, можна змішувати їх з сухими.
4. Виливаємо вершково-яєчну суміш в просіяне борошно. Перемішуємо, можна віночком. Тісто має вийти рідким і однорідним, по можливості без грудочок. На цьому етапі можна додати дрібку соди і солі.
5. Соняшникова олія потрібно влити прямо в тісто для млинців, а не на сковорідку. За бажанням додається ванілін.
6. Щоб посмажити млинці, потрібно добре розжарити сковорідку, а ще краще перед цим поставити її на вогонь і потримати на ній сіль 2-3 хвилини, а потім прибрати сіль. Виливаємо на гарячу сковороду приблизно половину ополоника тесту, швидко схиляємо сковорідку так, щоб тісто розтеклося по всьому дну. Як тільки верх млинця «схопиться» і на ньому не буде рідких «хмар», можна підхопити край млинчика і перевернути його на іншу сторону.
7. З млинцями закінчили, тепер можна підготувати начинку.
8. Збиті вершки видавлюємо в тарілку, туди ж відправляємо помиту полуницю, якщо вона велика - її можна розрізати або розім'яти виделкою.
9. Розподіляємо начинку по млинцю. Загортаємо млинець трикутником, конвертиком або трубочкою (на свій смак).
Млинці можна подати до столу зі сметаною або вершками, шоколадним сиропом, м'ятою, розтопленим вершковим маслом і свіжими фруктами. Вони добре поєднуються з зеленим чаєм і кавою.