» » Тонкі млинці на молоці

Тонкі млинці на молоці


Млинці готують по-різному: хтось на воді, хто-то на кефірі, хтось на опарі, а я люблю млинці на молоці. Такі млинці смачні, тонкі, золотисті, як сонечко, а їх приготування дуже надихає. Млинці на молоці постряпать нескладно, головне трохи посидючості, терпіння, свіжих продуктів і все обов'язково вийде! До справи, друзі!

Млинці на молоці

Для приготування тонких млинців на молоці ми візьмемо:

  • Молоко — 1 літр (краще використовувати молоко натуральне, не нормалізоване за кількістю жиру, на якому пишуть, наприклад, 3,8−5,2%, хоча і молоко 2,5% або 3,2% теж підійде)
  • Яйце — 3 шт.
  • Цукор — 0,5 склянки
  • Сіль -0,5 ч. ложки
  • Масло вершкове -1 пачка (200 г)
  • Борошно-2 склянки
  • Ванілін
  • Масло пісне -0,5 склянки
  • сковорода Млинна

Інгредієнти для тонких млинців на молоці

Як приготувати тонкі млинці на молоці

  1. Всі продукти для млинців повинні бути теплі, тому дістаємо їх заздалегідь. Насамперед ставимо підігріватися молоко. Деякі воліють його кип'ятити, а я останнім часом, просто добре його нагріваю, поки не почне йти пар (50−60°С). Розігріваємо молоко
  2. масло розтоплюємо на повільному вогні або в мікрохвильовій печі на середній потужності. Розтоплюємо вершкове масло
  3. Тепер у ємності, де будемо замішувати тісто на млинці, розбиваємо 3 яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо вінчиком, за допомогою кухонного комбайна, міксера або блендера, поки цукор не розійдеться. Додаємо розтоплене вершкове масло і 3 ст. ложки пісного. Збиваємо до однорідного стану з легкою піною. Яйця розтираємо з цукром і сіллю
  4. Далі акуратно вливаємо гаряче молоко. Потихеньку. Тонкою цівкою. Виходить однорідна маса. Якщо хочете, можна додати трохи ваніліну, щоб млинці були більш ароматними. Вливаємо в тісто для млинців молоко
  5. Настав час для борошна. Просіваємо її і додаємо невеликими порціями (приблизно по 1 ст. ложці), продовжуючи постійно збивати. І ось такий виходить наше млинцеве тісто. Додаємо борошно
  6. Залишаємо тісто на півгодини в теплі, накривши його рушником. Це допоможе борошні набрякнути, а тесту стати більш однорідним, без грудочок.
  7. Через півгодини починаємо процес випічки млинців. Розігріваємо сковорідку для млинців, додаємо трохи соняшникової олії або вершкового масла (це необхідно тільки для першого млинця). Беремо ополоник, набираємо в нього тісто і акуратно розливаємо тісто тонким шаром по всій поверхні сковороди, обертаючи сковороду за ручку в потрібному напрямку руху тесту. Якщо де-то тісто не покрило поверхню, просто додайте трохи тесту з ополоника. Млинці краще пекти на середньому вогні, з двох сторін, щоб вони пропікалися, а не горіли. Випікаємо млинець з одного боку
  8. Після того, як одна сторона пропеклась —це можна визначити за краешкам млинця, які починають підрум'янюватися і відходити від поверхні сковороди, акуратно перевертаємо млинчик за допомогою тефлонової лопатки або ножа, допомагаючи собі рукою і печемо другу сторону, яка опікується вже трохи швидше. А потім випікаємо з іншого боку
  9. Я складаю всі млинці один на одного на велику тарілку, один за одним. Можна складати готові млинці відразу вчетверо і укладати на тарілку по 4 сектори один на одного. З одного літра молока виходить приблизно 25−30 млинців середнього діаметру. Періодично сковорідку необхідно протирати від утворення нагару і залишків тіста, а також змащувати маслом (вершковим або пісним). готові млинці Складаємо на велику тарілку

І ось наші тонкі млинці на молоці готові. Вони смачні самі по собі, зі сметаною, згущеним молоком, шоколадною пастою, морозивом і т. д.

Тонкі млинці на молоці готові!

А подавати млинці можна з чим завгодно. Наприклад, зі свіжою ягодою:

Млинці зі свіжою ягодою і м'ятою

Або червоною ікрою:

Млинці з червоною ікрою

буде Смачно і зі слабосоленої червоною рибою (сьомгою, фореллю, горбушею):

Млинці з червоною рибою (сьомгою, горбушею або фореллю)

Тонкі млинці на молоці можна фарширувати різними начинками: фаршем з гречкою, цибулею з яйцем, печінкою та ін

Приємного апетиту!

Готуйте з радістю, подавайте з любов'ю!

Радимо прочитати

Млинці
Млинці можна пекти не тільки на Масляну. Сніданок вихідного дня з тонкими золотистими млинцями стане чудовим початком дня. Зовсім нескладно постряпать млинці і порадувати всю сім'ю!
Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить
Пампушки без дріжджів і без яєць на сковороді (тісто на кефірі) - рецепт з покроковими фото
Добрий день, мої дорогі! Дякую вам за ваші відгуки та коментарі, за те, що чекаєте моїх рецептів. Я поки збираю натхнення, влітку знову примусь за роботу і буду радувати вас новими ідеями і рецептами

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки