» » Тонкі дріжджові млинці на молоці

Тонкі дріжджові млинці на молоці


Напевно, немає такої людини, яка не любить млинці. Ця страва універсальне: можна зробити солодким, можна - солоним; можна подати млинці як окрему страву, а можна приготувати з них торт, канапе ... А скільки існує різних варіантів начинок для млинців! Саме в цьому секрет такої шаленої популярності кіноклубів. Багато хто погодиться, що справжній млинець повинен бути тоненьким, підсмажений, маслянистим і дуже ароматним. Саме такими вийдуть млинці, приготовані за цим рецептом.

Дріжджові млинці на молоці - рецепт з фото

Існує дуже багато варіантів млинців на дріжджах. Зазвичай вони виходять трохи пухлее звичайних, бездріжджових побратимів, а в процесі приготування на їх поверхні утворюються красиві ажурні узори. Аромат же таких млинців виходить неймовірним - це щось середнє між млинцями і домашнім хлібом! Цей рецепт дріжджових млинців на молоці відрізняється від інших тим, що млинці виходять дуже тонкими і ніжними, але еластичними і пружними, завдяки чому вони відмінно підходять для подачі зі всілякими начинками.

Інгредієнти (приблизно на 20 млинців)

  • 750-800 мл молока
  • 1,5 склянки борошна
  • 3 яйця
  • 100 грамів вершкового масла (розтопленого)
  • 1 ч. Ложка сухих дріжджів
  • 4 ст. ложки цукру
  • 1 ст. ложка ванільного цукру
  • 0,5 ч. Ложка солі
  • рослинна олія

Як приготувати тісто для млинців на дріжджах і молоці

Дріжджові млинці готуються опарним способом. Отже, для початку потрібно поставити опару. Для цього змішайте цукор, ванільний цукор, сіль і дріжджі. Підігрійте половину молока, щоб якщо опустити в нього палець, воно було добре теплим, але не палючим. Влийте молоко в дріжджову суміш і заважайте, поки дріжджі не розійдуться.

Загрузка...

Молочно-дріжджова суміш

Всипте в опару борошно і ретельно розмішайте опару, щоб не залишилося грудочок - сміливо використовуйте для цього віночок або міксер.

Додаємо в опару борошно

Накрийте опару плівкою і поставте в тепле місце, де немає протягів. Залиште її на годину. За цей час опара почне бродити і пузиритися. Готову опару перемішайте, вбийте в неї яйця і влийте розтоплене вершкове масло.

Додаємо яйця і вершкове масло

Тепер влийте в тісто половину молока і ретельно перемішайте тісто до однорідності.

Додаємо в тісто для млинців молоко

Тісто має вийти дуже рідким - саме завдяки цьому дріжджові млинці будуть тонкими.

Як піч дріжджові млинці

Розжарити сковороду. Якщо у вас є 2-3 сковороди, скористайтеся всіма - так процес буде дуже швидким. Перед випічкою перших млинців змастіть сковороду рослинною олією. Далі це робити не буде необхідності, так як масло в складі тесту не буде давати млинців приставати до поверхні сковороди.

Наливайте на сковороду близько половини ополоника тесту і розподіляйте його, щоб тісто покрило все дно. В процесі обсмажування на млинцях будуть утворюватися дірочки завдяки дії дріжджів.

Наливаємо тісто на сковороду

Переверніть млинець, коли він підрум'яниться. Зніміть млинець зі сковороди, коли він стане рум'яним і з другої сторони.

Печемо млинці

Покладіть готові млинці стопкою, а зверху додайте чайну ложку вершкового масла - так буде ще смачніше.

Тонкі млинці на дріжджах і молоці - рецепт з фото

Радимо прочитати

Гарбузове млинці
Напевно, ні для кого не секрет, що гарбуз придатна для приготування абсолютно будь-яких страв. І це зовсім не перебільшення! Хочете - основні страви від супів і до жаркого або пасти, а хочете -
Як приготувати млинці на йогурті
Чи пробували ви коли-небудь готувати млинці на кефірі? Якщо так, то ви напевно знаєте, якими ніжними виходять такі млинці. Здається, що ніжніше вже не може і бути. А ось млинці, приготовані на
Млинці
Млинці можна пекти не тільки на Масляну. Сніданок вихідного дня з тонкими золотистими млинцями стане чудовим початком дня. Зовсім нескладно постряпать млинці і порадувати всю сім'ю!
Тонкі млинці на молоці
Млинці готують по-різному: хтось на воді, хто-то на кефірі, хтось на опарі, а я люблю млинці на молоці. Такі млинці смачні, тонкі, золотисті, як сонечко, а їх приготування дуже надихає. Млинці на

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки