Тонкі дріжджові млинці на молоці
Напевно, немає такої людини, яка не любить млинці. Ця страва універсальне: можна зробити солодким, можна - солоним; можна подати млинці як окрему страву, а можна приготувати з них торт, канапе ... А скільки існує різних варіантів начинок для млинців! Саме в цьому секрет такої шаленої популярності кіноклубів. Багато хто погодиться, що справжній млинець повинен бути тоненьким, підсмажений, маслянистим і дуже ароматним. Саме такими вийдуть млинці, приготовані за цим рецептом.
Існує дуже багато варіантів млинців на дріжджах. Зазвичай вони виходять трохи пухлее звичайних, бездріжджових побратимів, а в процесі приготування на їх поверхні утворюються красиві ажурні узори. Аромат же таких млинців виходить неймовірним - це щось середнє між млинцями і домашнім хлібом! Цей рецепт дріжджових млинців на молоці відрізняється від інших тим, що млинці виходять дуже тонкими і ніжними, але еластичними і пружними, завдяки чому вони відмінно підходять для подачі зі всілякими начинками.
Інгредієнти (приблизно на 20 млинців)
- 750-800 мл молока
- 1,5 склянки борошна
- 3 яйця
- 100 грамів вершкового масла (розтопленого)
- 1 ч. Ложка сухих дріжджів
- 4 ст. ложки цукру
- 1 ст. ложка ванільного цукру
- 0,5 ч. Ложка солі
- рослинна олія
Як приготувати тісто для млинців на дріжджах і молоці
Дріжджові млинці готуються опарним способом. Отже, для початку потрібно поставити опару. Для цього змішайте цукор, ванільний цукор, сіль і дріжджі. Підігрійте половину молока, щоб якщо опустити в нього палець, воно було добре теплим, але не палючим. Влийте молоко в дріжджову суміш і заважайте, поки дріжджі не розійдуться.
Всипте в опару борошно і ретельно розмішайте опару, щоб не залишилося грудочок - сміливо використовуйте для цього віночок або міксер.
Накрийте опару плівкою і поставте в тепле місце, де немає протягів. Залиште її на годину. За цей час опара почне бродити і пузиритися. Готову опару перемішайте, вбийте в неї яйця і влийте розтоплене вершкове масло.
Тепер влийте в тісто половину молока і ретельно перемішайте тісто до однорідності.
Тісто має вийти дуже рідким - саме завдяки цьому дріжджові млинці будуть тонкими.
Як піч дріжджові млинці
Розжарити сковороду. Якщо у вас є 2-3 сковороди, скористайтеся всіма - так процес буде дуже швидким. Перед випічкою перших млинців змастіть сковороду рослинною олією. Далі це робити не буде необхідності, так як масло в складі тесту не буде давати млинців приставати до поверхні сковороди.
Наливайте на сковороду близько половини ополоника тесту і розподіляйте його, щоб тісто покрило все дно. В процесі обсмажування на млинцях будуть утворюватися дірочки завдяки дії дріжджів.
Переверніть млинець, коли він підрум'яниться. Зніміть млинець зі сковороди, коли він стане рум'яним і з другої сторони.
Покладіть готові млинці стопкою, а зверху додайте чайну ложку вершкового масла - так буде ще смачніше.