» » Тонкі млинці на сироватці

Тонкі млинці на сироватці


Тонкі млинці на сироватці

Погодьтеся, більшість звикла готувати тонкі млинці на молоці - це найпопулярніший варіант цих ласощів. Такі млинці хоча і мають характерний смак, але вони досить універсальні - будь вони солодким або солоним стравою. І виходять вони завжди ніжними, м'якими. Шанувальники ж більш щільною і пружною текстури вважають за краще готувати млинцеве тісто просто на воді. А щось середнє - по-справжньому золоту середину ви отримаєте, якщо зробите тісто для млинців, взявши для основи сироватку.

Готувати млинці на сироватці - просто чудова ідея. Їх можна зробити максимально тонкими, а завдяки чистоті смаку вони підійдуть в якості основи для самих різних кулінарних задумів. Тонкі млинці на сироватці в міру м'які і еластичні, але в той же час приємно щільні, наповнювати їх будь-якою начинкою - одне задоволення: вони не рвуться, зберігають форму.

Крім прекрасного смаку, такі млинці і просто вигідно готувати. Адже сироватка - продукт побічний, найчастіше вона з'являється в будинку після приготування сиру або домашнього сиру. Хтось любить пити сироватку просто так, а комусь більше сподобається цей рецепт млинців на сироватці. У ньому все гранично просто, так що вперед готувати!

складові

  • 1 стакан сироватки
  • 2 яйця
  • 110 грамів білої пшеничної муки
  • 1 ст. ложка пшеничних висівок
  • 30 мл рослинного масла
  • сіль, перець за смаком
  • щіпка цукру (в разі, якщо сироватка кислить)

Вихід готового продукту: 6 штук стандартного розміру

Загрузка...

Як приготувати тонкі млинці на сироватці

Яйця вбийте в невелику глибоку миску. Додайте сіль, цукор, перець і збовтайте все віночком до однорідності.

Змішуємо яйця з сіллю, цукром і перцем

Потім влийте до яєць сироватку.

додаємо сироватку

Тепер прийшла черга додати в тісто для млинців борошно і висівки.

Додаємо висівки і борошно

Ретельно перемішайте тісто віночком, щоб в ньому не залишилося жодної грудочки.

Влийте в тісто рослинне масло. Завдяки цьому самі млинці вийдуть м'якше, а при їх випіканні сковороду не потрібно буде змащувати.

Додаємо рослинне масло

Ретельно перемішайте тісто, щоб масло розподілилося. Залиште тісто на 5-7 хвилин.

За цей час гарненько розігрійте важку сковороду.

Наливайте на дно сковороди близько половини ополоника тесту і обертальними рухами розподіляйте його по всьому дну.

Розподіляємо тісто для млинців по сковороді

Печіть млинці до рум'яного кольору з обох сторін.

Печемо млинці з обох сторін

Подавати такі млинці найкраще відразу ж, але ви можете і нафарширувати їх на свій смак. Хоча начинка зовсім не обов'язкова, адже навіть в найпростішому варіанті зі сметаною вони дуже смачні!

Тонкі млинці на сироватці

Також на сироватці можна приготувати млинці з кабачків, які зовні ніяк не відрізняються від звичайних млинців: вони такі ж тонкі, засмаженою і неймовірно апетитні. Обов'язково спробуйте!

Радимо прочитати

Тонкі яєчні млинці
Мабуть, можна сміливо сказати, що з усіх видів млинців яєчні млинці - найтонші. Тісто для їх приготування робиться дуже рідким, з невеликим вмістом борошна, але за рахунок того, що яйця самі по собі
Тонкі млинці з кабачків
Чи любите ви млинці? «Та хто ж не любить?» - можете сказати ви у відповідь. І це насправді правда: люблять млинці все, адже не любити їх просто неможливо. Тонкі, ніжні, ароматні і
Тонкі дріжджові млинці на молоці
Напевно, немає такої людини, яка не любить млинці. Ця страва універсальне: можна зробити солодким, можна - солоним; можна подати млинці як окрему страву, а можна приготувати з них торт, канапе ... А
Як приготувати млинці на йогурті
Чи пробували ви коли-небудь готувати млинці на кефірі? Якщо так, то ви напевно знаєте, якими ніжними виходять такі млинці. Здається, що ніжніше вже не може і бути. А ось млинці, приготовані на
Млинці
Млинці можна пекти не тільки на Масляну. Сніданок вихідного дня з тонкими золотистими млинцями стане чудовим початком дня. Зовсім нескладно постряпать млинці і порадувати всю сім'ю!

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки