Тонкі млинці на сироватці
Погодьтеся, більшість звикла готувати тонкі млинці на молоці - це найпопулярніший варіант цих ласощів. Такі млинці хоча і мають характерний смак, але вони досить універсальні - будь вони солодким або солоним стравою. І виходять вони завжди ніжними, м'якими. Шанувальники ж більш щільною і пружною текстури вважають за краще готувати млинцеве тісто просто на воді. А щось середнє - по-справжньому золоту середину ви отримаєте, якщо зробите тісто для млинців, взявши для основи сироватку.
Готувати млинці на сироватці - просто чудова ідея. Їх можна зробити максимально тонкими, а завдяки чистоті смаку вони підійдуть в якості основи для самих різних кулінарних задумів. Тонкі млинці на сироватці в міру м'які і еластичні, але в той же час приємно щільні, наповнювати їх будь-якою начинкою - одне задоволення: вони не рвуться, зберігають форму.
Крім прекрасного смаку, такі млинці і просто вигідно готувати. Адже сироватка - продукт побічний, найчастіше вона з'являється в будинку після приготування сиру або домашнього сиру. Хтось любить пити сироватку просто так, а комусь більше сподобається цей рецепт млинців на сироватці. У ньому все гранично просто, так що вперед готувати!
складові
- 1 стакан сироватки
- 2 яйця
- 110 грамів білої пшеничної муки
- 1 ст. ложка пшеничних висівок
- 30 мл рослинного масла
- сіль, перець за смаком
- щіпка цукру (в разі, якщо сироватка кислить)
Вихід готового продукту: 6 штук стандартного розміру
Як приготувати тонкі млинці на сироватці
Яйця вбийте в невелику глибоку миску. Додайте сіль, цукор, перець і збовтайте все віночком до однорідності.
Потім влийте до яєць сироватку.
Тепер прийшла черга додати в тісто для млинців борошно і висівки.
Ретельно перемішайте тісто віночком, щоб в ньому не залишилося жодної грудочки.
Влийте в тісто рослинне масло. Завдяки цьому самі млинці вийдуть м'якше, а при їх випіканні сковороду не потрібно буде змащувати.
Ретельно перемішайте тісто, щоб масло розподілилося. Залиште тісто на 5-7 хвилин.
За цей час гарненько розігрійте важку сковороду.
Наливайте на дно сковороди близько половини ополоника тесту і обертальними рухами розподіляйте його по всьому дну.
Печіть млинці до рум'яного кольору з обох сторін.
Подавати такі млинці найкраще відразу ж, але ви можете і нафарширувати їх на свій смак. Хоча начинка зовсім не обов'язкова, адже навіть в найпростішому варіанті зі сметаною вони дуже смачні!
Також на сироватці можна приготувати млинці з кабачків, які зовні ніяк не відрізняються від звичайних млинців: вони такі ж тонкі, засмаженою і неймовірно апетитні. Обов'язково спробуйте!