Салат з руколою, полуницею і абрикосами
Салати з ковбасою і майонезом, які лягають тягарем на шлунок, не для вас? Тоді вам буде цікавий цей фруктовий салат з руколою і полуницею, відповідний для дієтичного харчування. Його смак освіжаючий і гармонійний, а зовнішній вигляд досить-таки апетитний. Всі складові цієї страви - інгредієнти, смак і вигляд - складаються в приголомшливо вдалий ансамбль. Основа страви - рукола, а вінчає композицію яскравий тандем з полуниці і абрикосів, акценти розставлені бальзаміком. Рецепт рекомендується тим, хто любить страви «простіше», адже ключову роль в цьому салаті грають смак і свіжість продуктів, а збірка страви - це вже другорядне.
Інгредієнти (на 2 порції салату)
- рукола - 50 г
- свіжий абрикос - 4 шт.
- свіжа полуниця - 5-6 шт.
- лимонний сік - 0.5 ч. ложки
- бальзамічний оцет - 1 ст. ложка
Як приготувати салат з руколою, полуницею і абрикосами
Рукколу, який би чистою вона не здавалася, обов'язково потрібно промити холодною, а ще краще крижаною водою. Щоб швидше стекла вода, покладіть зелень на рушник або в друшляк.
Суху рукколу рвемо руками на 2-3 частини, хвостики попередньо відрізаємо ножем. Видавлюємо сік лимона на листи.
Готуємо фрукти. Розрізаємо полуницю на 4 частини, абрикос ріжемо часточками, кісточку прибираємо.
Додаємо полуницю і абрикос на рукколу, злегка перемішуємо.
І заправляємо бальзамічним оцтом. Його знадобиться зовсім небагато, так як він відрізняється різким і насиченим смаком - не переборщіть! Якщо ви не любите бальзамик, то можете замінити його медом, або ж фруктовим сиропом, також для заправки салату з полуницею і руколою підійде нежирний йогурт.
Найкраще готувати цей дієтичний салат на перекус між сніданком і обідом або між обідом і вечерею, також він підходить в якості легкої вечері. Для літа це ідеальний варіант швидкого і смачного салату!