Салат з полуницею, куркою, руколою і сиром
Десерти з полуницею люблять багато, а як вам ідея приготувати з цієї ароматної і солодкої ягоди ... салат? Крім полуниці в цьому салаті будуть використовуватися звичні продукти: курка, горіхи, сир і рукола. Але ви здивуєтеся, наскільки цікавим вийде це блюдо завдяки присутності знаменитої садової ягоди.
Така компанія для полуниці в цьому салаті була обрана неспроста. Так, полуниця відмінно поєднується з солодкими пряно-горіховими смаками. Особливо хороша полуниця в дуеті з руколою. Вибираючи сир для салату, віддайте перевагу пармезаном або якомусь подібному витриманому сиру, а заправка на основі червоного винного оцту, гірчиці і меду доповнить, підкреслить смаковий букет і остаточно його завершить.
Салат з полуницею і куркою здивує ваших гостей під час святкового застілля, а після свята не залишить неприємної тяжкості, адже він дуже легкий і ніжний. До того ж, готується він дуже швидко. Особливо, якщо ви заздалегідь нарубати горіхи і відваріть куряче філе.
Інгредієнти (на 2 порції салату)
- 6 великих ягід полуниці
- 1 відварене куряче філе
- 100 грамів руколи (якщо ви не любите рукколу, замініть її будь-який інший салатної зеленню)
- 1 жменя волоських горіхів
- 20 грамів твердого сиру
- 3 ст. ложки рослинної олії
- 2 ч. Ложки червоного винного оцту
- 1 ч. Ложка меду
- 1 ч. Ложка цільнозерновий (французької) гірчиці
- сіль і перець - за смаком
Як приготувати салат з полуницею, куркою і руколою
Рукколу або іншу салатну зелень помийте і обсушіть. Розкладіть рукколу на широкій тарілці, створивши як би піднос для інших інгредієнтів, які входять до складу салату.
Розділіть відварене куряче філе на волокна.
Волоські горіхи нарубати шматочками розміром близько 4-5 мм за допомогою ножа.
Поверх руколи розкладіть шматочки курячого м'яса і присипте рубаними горіхами.
Ягоди полуниці ретельно вимийте і розріжте кожну ягідку на 4-8 частин залежно від їх розміру. Розкладіть полуницю на салаті.
Приготуйте заправку. Для цього змішайте мед, гірчицю, винний оцет і рослинне масло. За допомогою вилки або маленького віночка збийте заправку. Завдяки тому, що мед і гірчиця грають роль природного емульгатора, заправка загусне і стане злегка кремовою. Посоліть і поперчіть готову заправку на свій смак.
Щедро полийте заправкою салат.
Натріть на середній терці твердий сир.
Посипте салат з полуницею і куркою сиром і одразу ж подавайте.