Салат з куркою, стеблом селери і яблуком
Корисний і ситний, ніжний, але в той же час такий пікантний - це опис чудово характеризує салат з куркою і селерою. У ньому ніжне м'ясо курки поєднується з молодими стеблами ароматного селери, який не сплутаєш ні з одним іншим овочем. Родзинку салату додає зелене кисло-солодке яблуко, яке доповнює курячо-селеровий дует. Завершує композицію маслянистий смак волоських горіхів, відмінно поєднуються з кожним компонентом цього простого і смачного салату.
Салат з куркою, селерою і яблуком - це ситне, але в той же час дієтичне блюдо. При цьому, куряче м'ясо - це відмінний, але легкий джерело білка, а яблуко і селеру - визнані королі серед продуктів для всіх тих, що худнуть, тому що в них мінімум калорій, зате багато клітковини і мікроелементів. Волоські горіхи ж неймовірно корисні для роботи мозку. І навіть ложка майонезу, яким заправлений салат, не зіпсує блюдо. Особливо, якщо майонез ви приготуєте самостійно, адже це так просто! Втім, ви можете сміливо замінити майонез жирної сметаною - вийде не менш смачно.
Інгредієнти (на 2 порції)
- 1 куряче філе
- 1 зелене яблуко
- 3 стебла молодого селери
- жменя волоських горіхів
- 2 ст. ложки майонезу або сметани
- сіль, перець - за смаком
Рецепт салату з куркою, селерою і яблуком
Куряче філе залийте водою і варіть протягом 30 хвилин з моменту закипання. При цьому не забудьте злегка посолити воду і знімати утворювати піну.
Готове куряче м'ясо розділіть на волокна.
Стебла селери наріжте пластинами завтовшки близько 1-1,5 мм.
Волоські горіхи злегка порубати.
У яблука видаліть серцевину, розріжте його на 4 частини, а потім наріжте тонкими пластинами.
Змішайте всі інгредієнти. Додайте солі і перцю за смаком.
Потім заправте салат майонезом або сметаною і перемішайте. Не варто додавати багато соусу - його повинно бути стільки, що вам здасться, ніби-то ще трохи не вистачає, але це буде якраз той самий кількість: ви переконаєтеся в цьому, спробувавши салат, адже селера дуже-дуже соковитий.
Подавати салат з куркою і селерою найкраще відразу ж, прикрасивши шматочками горіхів і будь-якою зеленню.