Тарталетки з заварним кремом та черешнею
Ви любите черешню? А як часто ви готуєте з нею різноманітні страви? Якщо ви не заходите далі компоту або варення, то вам неодмінно сподобаються ніжні тарталетки з заварним кремом та черешнею. Черешня після запікання стає ще ніжніше на смак, природний цукор допомагає їй стати рум'яної і ще більш апетитною.
Черешня хороша в сусідстві з молочними продуктами, адже вершковий смак дуже делікатний і ніжний, а тому не затьмарить нашу головну героїню, а лише підкреслить її. Відмінну компанію солодким плодам складе ніжний і легкий заварний крем з тонким ароматом натуральної ванілі. Для основи приготуємо ніжне рубане тісто на йогурті.
Кількість інгредієнтів розраховане на 6 тарталеток. До речі, за цим рецептом ви можете приготувати один великий пиріг.
складові
Для приготування тіста:
- 130 грамів борошна
- 50 грамів вершкового масла
- 4 ст. ложки йогурту
- 2 ч. Ложки цукру
- 1 ч. Ложка розпушувача
- дрібка солі
Для начинки:
- 30 штук черешень
- 1 стакан молока
- 1 яйце
- 4 ст. ложки ванільного цукру
- 2 ч. Ложки крохмалю
- цукрова пудра для прикраси
Як приготувати тарталетки з рубленого тесту
Для початку приготуйте тісто: холодне вершкове масло наріжте кубиками, додайте до нього борошно і перетріть в крихту швидкими рухами.
Додайте в отриману крихту цукор, сіль, розпушувач і перемішайте. Після цього влийте в тісто йогурт.
Замісити м'яке тісто.
Розділіть тісто на 6 частин.
Кожну частину розкачати в пласт товщиною в 2-3 мм.
Акуратно укладіть тісто в формочки для випікання тарталеток. Якщо необхідно, підрівняйте краї тіста ножем (зріжте зайве).
Надішліть тарталетки з тестом в холодильник.
Як приготувати заварний крем для тарталеток
Тепер приступайте до приготування заварного крему: молоко змішайте з ванільним цукром і відправте його на вогонь. Помішуючи, щоб розчинився цукор, доведіть рідину до кипіння.
Поки гріється молоко, змішайте яйце з крохмалем, щоб не було грудочок.
Коли молоко почне закипати, влийте в нього тонкою цівкою яйце з крохмалем, постійно помішуючи масу віночком.
Варіть крем на маленькому вогні, поки він не загусне.
Дайте крему трохи охолонути і розкладіть його по тарталетки.
Черешню помийте і видаліть кісточки.
Покладіть по 5 штук черешень на тарталетки, злегка занурюючи їх в крем.
Випікайте десерт при температурі 180-190 градусів до тих пір, поки тісто не стане рум'яним по краях. Крем і самі черешні теж придбають легку апетитну кірочку.
Подавати цей десерт можна як в теплому вигляді, так і в охолодженому.