» » Пишні панкейки на кефірі

Пишні панкейки на кефірі


Пишні панкейки на кефірі

Пишні панкейки на кефірі - це справжні американські млинці, традиційна страва на сніданок в Америці та деяких європейських країнах. Вони чимось схожі на звичні нам оладки, але більші в діаметрі і трохи пишніші за них. Рум'яні й апетитні, їх прийнято подавати до столу з клиновим сиропом. Хоча якщо замінити його варенням або згущеним молоком, виходить теж дуже смачно!

Смачні та пишні панкейки на кефірі на сковороді

Класичний рецепт пишних панкейків на кефірі - це оксамитові американські млинці. Головна родзинка цих ласощів - ідеальна кругла форма. Для цього краще вибрати сковороду з антипригарним покриттям, так простіше буде розподіляти тісто. Такі млинці відмінно урізноманітнюють ваш сніданок!

Пишні панкейки на кефірі

Інгредієнти

  • Борошно 250 гр.
  • Кефір 300 мл.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 3 ст.л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 1 ч.л.
  • Ванілін 1 ч. л.л.
  • Олія рослинна 2 ст.л.
На порцію Калорії: 233 ккал Білки: 5.2 г Жири: 8.4 г Вуглеводи: 33.9 г

Приготування

  1. Як приготувати смачні пишні панкейки на кефірі на сковороді? Тісто для панкейків трохи схоже на бісквітне. Тому візьмемо глибшу ємність і зіб'ємо міксером 2 яйця разом зі звичайним цукровим піском і дрібкою солі
    Як приготувати смачні пишні панкейки на кефірі на сковороді? Тісто для панкейків трохи схоже на бісквітне. Тож візьмемо глибшу ємність і зіб'ємо міксером 2 яйця разом зі звичайним цукровим піском і дрібкою солі.
  2. Кефір злегка підігріваємо, але не кип'ятимо. Заливаємо його до яєць, додаємо рослинну олію і добре перемішуємо суміш за допомогою міксера
    Кефір злегка підігріваємо, але не кип'ятимо. Заливаємо його до яєць, додаємо рослинну олію та добре перемішуємо суміш за допомогою міксера.
  3. Щоб млинці вийшли повітряними, потрібно трохи розпушити застояне борошно. Тому просіваємо його через сито, додаючи до яєчної маси. Замішуємо тісто
    Щоб млинці вийшли повітряними, потрібно трохи розпушити застояне борошно. Тому просіюємо його через сито, додаючи до яєчної маси. Замішуємо тісто.
  4. Засипаємо розпушувач і ванілін. Ретельно збиваємо масу, позбавляючись борошняних грудочок
    Засипаємо розпушувач і ванілін. Ретельно збиваємо масу, позбавляючись від борошняних грудочок.
  5. Перевіряємо ложкою правильність нашого тіста. Ідеальне тісто для пишних панкейків за густотою має бути схожим на згущене молоко
    Перевіряємо ложкою правильність нашого тіста. Ідеальне тісто для пишних панкейків за густотою має бути схожим на згущене молоко.
  6. Найкраще випікати по одному млинцю на сковороді. Олією її змащувати не потрібно. Беремо невеликий ополоник і виливаємо тісто, розподіляючи млинець. Смажимо на помірному, а краще маленькому вогні
    Найкраще випікати по одному млинцю на сковороді. Олією її змащувати не потрібно. Беремо невеликий ополоник і виливаємо тісто, розподіляючи млинець. Смажимо на помірному, а краще маленькому вогні.
  7. Коли млинець підніметься, на ньому мають утворитися дірочки. Перевертаємо на інший бік і обсмажуємо. Пишні панкейки на кефірі готові!
    Коли млинець підніметься, на ньому мають утворитися дірочки. Перевертаємо на інший бік і обсмажуємо. Пишні панкейки на кефірі готові!

Викладаємо млинці на тарілку, традиційно робимо це стопкою. Змащуємо варенням або джемом. Смачного!

Пишні та смачні панкейки на кефірі з розпушувачем

Пишні панкейки на кефірі з розпушувачем - смачні повітряні млинці, традиційна американська страва. Це ідеальний варіант для сніданку. Пишні, змащені варенням або медом, вони виходять неймовірно ситними. Такий сніданок зарядить енергією і гарним настроєм на весь день!

Порції:8

Час готування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Борошно - 200 гр.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Сіль - 1 щіпка.
  • Яйце - 1 шт.
  • Кефір - 250 мл.
  • Вершкове масло - 30 гр.
  • Мед - 100 гр.

Процес приготування:

1. Вершкове масло потрібно розтопити. Змішуємо його з кефіром і вбиваємо сюди ж яйце.

Пишні панкейки на кефірі

2. Тепер просіюємо борошно, це потрібно зробити обов'язково, інакше панкейки вийдуть не такими повітряними. Змішуємо його з содою і розпушувачем. Додаємо в суміш цукор і сіль.

Пишні панкейки на кефірі

3. Потихеньку, невеликими порціями засипаємо сипучу суміш у кефірну масу. Перемішуємо все ретельно, щоб не залишилося грудок.

Пишні панкейки на кефірі

4. Сковороду нагріваємо, краще брати з антипригарним покриттям. Для панкейків потрібна суха сковорода. Для правильного панкейка нам знадобитися 1/3 склянки тіста на кожен млинець.

Пишні панкейки на кефірі

5. Обсмажуємо млинець з обох боків, щоб він підрум'янився і піднявся.

Пишні панкейки на кефірі

6. Смажимо таким чином усе тісто.

Пишні панкейки на кефірі

7. Поливаємо млинці медом.

Пишні панкейки на кефірі

Смачного!

Простий і смачний рецепт американських млинців (панкейків)

Американські млинці - панкейки - це класичний сніданок американців. Пишні, ароматні, з повітряними дірочками вони так і просяться, щоб їх з'їли. Подавати панкейки краще гарячими, для цього поставте їх на кілька хвилин у духовку. І найкращий сніданок готовий!

Порції:6

Час готування: 45 хв.

Інгредієнти:

  • Кефір - 0,5 л.
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно - 2 ст.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Цукор ванільний - 1 пакет
  • Рослинна олія - для смаження

Процес приготування:

1. Кефір виливаємо в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Засипаємо в нього соду, під температурою сода увійде в реакцію з кислинкою кефіру і пінкою підніметься вгору. Тепер можна знімати каструлю з плити.

Пишні панкейки на кефірі

2. Засипаємо розпушувач і розмішуємо.

Пишні панкейки на кефірі

3. Розбиваємо яйця, змішуємо їх із ванільним цукром. З'єднуємо яєчну масу з кефіром. Розмішуємо.

Пишні панкейки на кефірі

4. Поступово засипаємо борошно, беремо міксер і ретельно збиваємо тісто, позбуваючись усіх грудок.

Пишні панкейки на кефірі

5. Сковороду промащуємо рослинною олією. Нагріваємо її і черпаком наливаємо тісто, розподіляючи його так, щоб панкейк займав приблизно половину сковороди. Смажимо млинець до появи гарного рум'янцю. Потім перевертаємо й обсмажуємо інший бік.

Пишні панкейки на кефірі

6. Так смажимо всі млинці.

Пишні панкейки на кефірі

Смачного!

Повітряні бананові панкейки, приготовані на кефірі 

Бананові панкейки на кефірі - повітряні, смачні млинці з фруктовою начинкою. Банани підкреслять неймовірний аромат панкейків і зроблять їх ще апетитнішими. Це універсальні ласощі, можна і домашніх порадувати, і гостей здивувати! Спробуйте самі!

Порції:8

Час готування: 35 хв.

Інгредієнти:

  • Банан - 2 шт.
  • Кефір - 300 мл.
  • Сода - ¼ ч. л.л.
  • Борошно - 2 ст.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Олія рослинна - 4 ст.л.

Процес приготування:

1. Видаляємо з бананів шкірку, нарізаємо їх на кілька половинок і розтираємо виделкою.

Пишні панкейки на кефірі

2. В іншу миску виливаємо кефір, змішуємо його з цукром і яйцем. Додаємо в масу соду, ретельно все розмішуємо.

Пишні панкейки на кефірі

3. Засипаємо поступово борошно, перемішуємо суміш, намагаючись розмішати всі грудки.

Пишні панкейки на кефірі

4. Додаємо в неї бананове пюре та 2 ст. л. банану.л. рослинної олії.

Пишні панкейки на кефірі

5. Збиваємо масу міксером або вінчиком, але дуже ретельно.

Пишні панкейки на кефірі

6. Розігріваємо сковороду на плиті. Вогонь краще вибрати помірний, щоб млинці просмажувалися повільно. Промащуємо дно рослинною олією. Виливаємо на сковороду половинку ополоника тіста на один панкейк. Смажимо його з обох боків, до утворення рум'яного верху. Прожарюємо так усе тісто.

Пишні панкейки на кефірі
Пишні панкейки на кефірі

Смачного!

Як приготувати панкейки на кефірі без додавання яєць

Панкейки на кефірі без додавання яєць - це поширений варіант традиційних американських млинців. Він особливо сподобається вегетаріанцям і виручить, якщо курячих яєць під рукою не виявилося. Адже не залишати ж рідних без смачного сніданку!

Порції: 6

Час готування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 350 гр.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Кефір - 300 мл.
  • Сіль - дрібка
  • Мед - для просочення
  • Рослинна олія - 3 ст. л.л.

Процес приготування:

1. Для тіста змішаємо в глибокій тарілці кефір із цукром, додамо до них дрібку солі та ложку соди. Розмішаємо інгредієнти. Залишаємо настоятися на 10 хв.

Пишні панкейки на кефірі

2. Поступово, не поспішаючи і постійно помішуючи, всипаємо борошно. Від цього залежить однорідність тіста і смак панкейків. Не полінуйтеся все добре розмішати. В останню чергу додамо ложку рослинної олії. Перемішаємо.

Пишні панкейки на кефірі
Пишні панкейки на кефірі

3. Випікаємо млинці на промазаній олією сковороді. Для одного панкейка знадобиться ½ ополоника тіста. Виливаємо його на пательню і прожарюємо до гарного рум'яного кольору. Перевертаємо і чекаємо 2-3 хв., поки запечеться другий бік.

Пишні панкейки на кефірі

4. Так смажимо всі панкейки.

Пишні панкейки на кефірі

5. Складаємо млинці стопкою і поливаємо зверху медом.

Пишні панкейки на кефірі

Смачного!

Смачні шоколадні панкейки на кефірі з какао 

Шоколадні панкейки на кефірі з какао - солодкі, пишні, з ароматом шоколаду млинці. Перед такими ласощами неможливо втриматися. Найкращим доповненням до них стане мед або традиційний для панкейків клиновий сироп. І кулінарний шедевр готовий до столу!

Порції:8

Час готування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Кефір - 250 мл.
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно - 300 гр.
  • Какао - 3 ст.л.
  • Цукор - 4 ст.л.
  • Сіль - щіпка
  • Розпушувач - 1 ст.л.
  • Гашена сода - ½ ч. л.л.
  • Рослинна олія - 3 ст.л.

Процес приготування:

1. Кефір потрібно злегка розігріти, але не дати при цьому йому закипіти. Він має бути теплим.

Пишні панкейки на кефірі

2. Вмішуємо в нього яйця, сіль, цукор і гашену соду.

Пишні панкейки на кефірі

3. Поступово, невеликими порціями засипаємо борошно, а потім додаємо какао-порошок і розпушувач. Виливаємо 1 ст.л. рослинної олії в тісто.

Пишні панкейки на кефірі

4. Беремо міксер або вінчик і добре збиваємо тісто для млинців.

Пишні панкейки на кефірі

5. Сковороду розігріваємо. Змастимо її олією (якщо вона антипригарна, то промащувати не потрібно). Тепер викладаємо 3 повні ст.л. тіста і розподіляємо млинець рівним шаром на сковороді. Він має не доходити до її країв на 5-7 см.

Пишні панкейки на кефірі

6. Випікаємо панкейк з обох боків до рум'яного кольору. Просмажуємо так усе тісто.

Пишні панкейки на кефірі
Пишні панкейки на кефірі

Смачного!

Покроковий рецепт приготування панкейків із яблуками

Панкейки з яблуком на кефірі - це дуже смачні американські ласощі з соковитою яблучною м'якоттю.  Пишні та повітряні, панкейки стануть чудовим сніданком, а з додаванням кориці та меду перетворяться на ароматний десерт. Справжнє кулінарне диво!

Порції: 6

Час готування:40 хв.

Інгредієнти:

  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.л.
  • Кефір - 250 мл.
  • Сіль - ½ ч. л.л.
  • Борошно - 250 гр.
  • Яблуко -2 шт.
  • Гашена сода - 1 ч.л.
  • Рослинна олія - для смаження

Процес приготування:

1. Яблука промиваємо та чистимо від шкірки. Потім натираємо за допомогою дрібної терки, а якщо є можливість, то для простоти, краще скористатися блендером.

Пишні панкейки на кефірі

2. Пересипаємо борошно в миску і з'єднуємо його з содою, сіллю з цукром.

Пишні панкейки на кефірі

3. В іншу ємність вливаємо кефір, додаємо яйце і розмішуємо суміш.

Пишні панкейки на кефірі

4. Тепер повільно, щоразу помішуючи, вводимо в кефірну масу сипучу суміш. Вінчиком добре збиваємо продукти.

Пишні панкейки на кефірі

5. Додаємо яблучну м'якоть і знову збиваємо.

Пишні панкейки на кефірі

6. Підготуємо сковороду, попередньо змастивши її рослинною олією і нагрівши. Тепер набираємо половину ополоника тіста і виливаємо на пательню, даємо злегка розтектися. Просмажуємо кожен бік, чекай, коли млинець підніметься і зарум'яниться.

Пишні панкейки на кефірі

7. Прожарюємо таким чином усе тісто.

Пишні панкейки на кефірі

Смачного!

Вівсяні дієтичні панкейки на кефірі

Вівсяні дієтичні панкейки на кефірі - це неймовірно корисний варіант традиційних американських млинців. З таким сніданком можна не хвилюватися за свою фігуру. І це дуже смачно, а головне - ситно. Неможливо не закохатися!

Порції: 6

Час готування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Знежирений кефір - 250 мл.
  • Вівсяні пластівці - 125 гр.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Цукрозамінник - 3 ст.л.

Процес приготування:

Порада: щоб млинці були справді корисними та дієтичними, візьміть сковороду з антипригарним покриттям, так нам не доведеться використовувати олію під час смаження.

1. Вівсяні пластівці перемелюємо на борошно. Найкраще для цього використовувати кавомолку.

Пишні панкейки на кефірі

2. Виливаємо кефір у миску, змішуємо з ним соду. Чекаємо 10 хв, щоб пішла реакція між продуктами.

Пишні панкейки на кефірі

3. Тепер додаємо приготоване вівсяне борошно та цукрозамінник. Усі інгредієнти потрібно добре перемішати і збити вінчиком або міксером.

Пишні панкейки на кефірі

4. Приступимо до випікання. Беремо ополоником тісто і половинку виливаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо панкейк з обох боків до золотистого верху. На млинчику з'являться дірочки від бульбашок.

Пишні панкейки на кефірі

5. Смажимо таким чином усе тісто.

Пишні панкейки на кефірі

Смачного!

Панкейки з кукурудзяного борошна на кефірі 

Панкейки з кукурудзяного борошна на кефірі - це смачний «пп» сніданок. У цьому рецепті всі інгредієнти традиційні для американських панкейків. Тільки замість звичайного борошна беремо кукурудзяне, і корисність млинців зростає вдвічі. Все тому, що тепер в організм надходять правильні калорії.  Такі млинці прекрасна альтернатива обридлим кашам!

Порції: 6

Час готування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Кефір - 250 мл.
  • Борошно кукурудзяне - 300 гр.
  • Яйце - 1 шт.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Мед - 2 ч. л.л.

Процес приготування:

1. Кефір потрібно трохи підігріти, щоб він був злегка теплим (у жодному разі не кип'ятіть!). Поки він гріється, додаємо в нього мед, щоб він розтанув і повністю змішався з кефіром.

Пишні панкейки на кефірі

2. У кукурудзяне борошно вбиваємо яйце і засипаємо розпушувач.

Пишні панкейки на кефірі

3. Змішуємо рідку суміш із сипучою масою. Дуже ретельно перемішуємо, щоб млинці вийшли повітряними, краще не полінуватися і збити їх міксером.

Пишні панкейки на кефірі

4. Даємо масі постояти 10-15 хв.

Пишні панкейки на кефірі

5. Сковороду з антипригарним покриттям нагріваємо. Виливаємо першу порцію (на один панкейк вистачить половину ополоника) обсмажуємо млинець з обох боків. Він повинен піднятися і гарненько зарум'янитися.

Пишні панкейки на кефірі

6. Також смажимо інші млинці.

Пишні панкейки на кефірі
Пишні панкейки на кефірі
Пишні панкейки на кефірі

Смачного!

Простий рецепт пишних гарбузових панкейків з гарбуза

Гарбузові панкейки на кефірі - це дуже апетитні млинці, які урізноманітнять ваше звичне меню. Щоб смак панкейків вийшов більш насиченим, пряним, обов'язково додайте в тісто ароматний мускатний горіх та імбир. І перед вашим шедевром ніхто не встоїть!

Порції:6

Час готування: 1 година 10 хв.

Інгредієнти:

  • Гарбуз - 200 гр.
  • Борошно - 200гр.
  • Яйце - 1 шт.
  • Кефір - 200 мл.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Мускатний горіх - ¼ ч. л.л.
  • Імбир - ¼ ч.л.
  • Рослинна олія - 1 ст.л.
  • Ванільний цукор - 15 гр.

Процес приготування:

1. Розріжемо гарбуз на дві половинки. Покладемо їх у каструлю з водою і залишимо варитися на 20-30 хв. З вареного гарбуза потрібно ложкою з серцевини дістати м'якоть, позбуваючись насіння, якщо воно потраплятиме...

Пишні панкейки на кефірі
Пишні панкейки на кефірі

2. Тепер у миску з гарбузовим пюре вливаємо кефір, перемішуємо.

Пишні панкейки на кефірі

3. Додаємо до продуктів яйце та борошно.

Пишні панкейки на кефірі

4. Збиваємо масу міксером. Коли вона стане однорідною, можна додавати розпушувач і спеції (імбир, мускатний горіх, ванільний цукор), а також не забудьте додати ложку рослинної олії, щоб млинці не прилипали. Знову збиваємо наше тісто.

Пишні панкейки на кефірі

5. Даємо йому 10 хв. настоятися.

Пишні панкейки на кефірі

6. Випікаємо панкейки на розігрітій сковороді. Панкейки трохи більші за розміром, ніж оладки. Беріть приблизно половину ополоника тіста. Смажимо з обох боків, щоб верх млинця був рум'яним.

Пишні панкейки на кефірі

7. Таким чином смажимо всі панкейки.

Пишні панкейки на кефірі

Смачного!

Радимо прочитати

Пишні оладки на кислому молоці
Навіть у самих ощадливих господарів трапляється так, що молока купили занадто багато і не встигли все використовувати або ж просто забули про нього, змусивши в холодильнику іншими продуктами, ось
Оладки з гарбуза на кефірі
Оладки - страва смачна і нескладна, переважно готується на сніданок. Щоб трохи урізноманітнити класичний рецепт, можна додати до складу стиглу гарбуз, вона надає особливий аромат страви. У таких
Лаваш на кефірі на сковороді - тісто без дріжджів своїми руками, рецепт з покроковими фото
Цей рецепт тесту на кефірі я обожнюю, якщо його смажити, то виходять ось такі пампушки, з нього ж можна робити пиріжки з начинкою. Мені завжди дивно - дріжджів немає, а тісто так добре піднімається
Булочки на кефірі без дріжджів пишні та смачні - рецепт на швидку руку з фото
Колись я вже розповідала, як готую ось такі пампушки на кефірі і без дріжджів, вирішила в цей раз поекспериментувати - додати борошна побільше і зробити булочки, якраз до того зробила макову начинку,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки