Пишні панкейки на кефірі

Пишні панкейки на кефірі - це справжні американські млинці, традиційна страва на сніданок в Америці та деяких європейських країнах. Вони чимось схожі на звичні нам оладки, але більші в діаметрі і трохи пишніші за них. Рум'яні й апетитні, їх прийнято подавати до столу з клиновим сиропом. Хоча якщо замінити його варенням або згущеним молоком, виходить теж дуже смачно!
Смачні та пишні панкейки на кефірі на сковороді
Класичний рецепт пишних панкейків на кефірі - це оксамитові американські млинці. Головна родзинка цих ласощів - ідеальна кругла форма. Для цього краще вибрати сковороду з антипригарним покриттям, так простіше буде розподіляти тісто. Такі млинці відмінно урізноманітнюють ваш сніданок!

Інгредієнти
- Борошно 250 гр.
- Кефір 300 мл.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 3 ст.л.
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач 1 ч.л.
- Ванілін 1 ч. л.л.
- Олія рослинна 2 ст.л.
Приготування
- Як приготувати смачні пишні панкейки на кефірі на сковороді? Тісто для панкейків трохи схоже на бісквітне. Тож візьмемо глибшу ємність і зіб'ємо міксером 2 яйця разом зі звичайним цукровим піском і дрібкою солі.
- Кефір злегка підігріваємо, але не кип'ятимо. Заливаємо його до яєць, додаємо рослинну олію та добре перемішуємо суміш за допомогою міксера.
- Щоб млинці вийшли повітряними, потрібно трохи розпушити застояне борошно. Тому просіюємо його через сито, додаючи до яєчної маси. Замішуємо тісто.
- Засипаємо розпушувач і ванілін. Ретельно збиваємо масу, позбавляючись від борошняних грудочок.
- Перевіряємо ложкою правильність нашого тіста. Ідеальне тісто для пишних панкейків за густотою має бути схожим на згущене молоко.
- Найкраще випікати по одному млинцю на сковороді. Олією її змащувати не потрібно. Беремо невеликий ополоник і виливаємо тісто, розподіляючи млинець. Смажимо на помірному, а краще маленькому вогні.
- Коли млинець підніметься, на ньому мають утворитися дірочки. Перевертаємо на інший бік і обсмажуємо. Пишні панкейки на кефірі готові!
Викладаємо млинці на тарілку, традиційно робимо це стопкою. Змащуємо варенням або джемом. Смачного!
Пишні та смачні панкейки на кефірі з розпушувачем
Пишні панкейки на кефірі з розпушувачем - смачні повітряні млинці, традиційна американська страва. Це ідеальний варіант для сніданку. Пишні, змащені варенням або медом, вони виходять неймовірно ситними. Такий сніданок зарядить енергією і гарним настроєм на весь день!
Порції:8
Час готування: 40 хв.
Інгредієнти:
- Борошно - 200 гр.
- Цукор - 3 ст.л.
- Розпушувач - 1 ч.л.
- Сода - 1 ч.л.
- Сіль - 1 щіпка.
- Яйце - 1 шт.
- Кефір - 250 мл.
- Вершкове масло - 30 гр.
- Мед - 100 гр.
Процес приготування:
1. Вершкове масло потрібно розтопити. Змішуємо його з кефіром і вбиваємо сюди ж яйце.

2. Тепер просіюємо борошно, це потрібно зробити обов'язково, інакше панкейки вийдуть не такими повітряними. Змішуємо його з содою і розпушувачем. Додаємо в суміш цукор і сіль.

3. Потихеньку, невеликими порціями засипаємо сипучу суміш у кефірну масу. Перемішуємо все ретельно, щоб не залишилося грудок.

4. Сковороду нагріваємо, краще брати з антипригарним покриттям. Для панкейків потрібна суха сковорода. Для правильного панкейка нам знадобитися 1/3 склянки тіста на кожен млинець.

5. Обсмажуємо млинець з обох боків, щоб він підрум'янився і піднявся.

6. Смажимо таким чином усе тісто.

7. Поливаємо млинці медом.

Смачного!
Простий і смачний рецепт американських млинців (панкейків)
Американські млинці - панкейки - це класичний сніданок американців. Пишні, ароматні, з повітряними дірочками вони так і просяться, щоб їх з'їли. Подавати панкейки краще гарячими, для цього поставте їх на кілька хвилин у духовку. І найкращий сніданок готовий!
Порції:6
Час готування: 45 хв.
Інгредієнти:
- Кефір - 0,5 л.
- Яйце - 2 шт.
- Борошно - 2 ст.
- Розпушувач - 1 ч.л.
- Сода - 1 ч.л.
- Цукор ванільний - 1 пакет
- Рослинна олія - для смаження
Процес приготування:
1. Кефір виливаємо в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Засипаємо в нього соду, під температурою сода увійде в реакцію з кислинкою кефіру і пінкою підніметься вгору. Тепер можна знімати каструлю з плити.

2. Засипаємо розпушувач і розмішуємо.

3. Розбиваємо яйця, змішуємо їх із ванільним цукром. З'єднуємо яєчну масу з кефіром. Розмішуємо.

4. Поступово засипаємо борошно, беремо міксер і ретельно збиваємо тісто, позбуваючись усіх грудок.

5. Сковороду промащуємо рослинною олією. Нагріваємо її і черпаком наливаємо тісто, розподіляючи його так, щоб панкейк займав приблизно половину сковороди. Смажимо млинець до появи гарного рум'янцю. Потім перевертаємо й обсмажуємо інший бік.

6. Так смажимо всі млинці.

Смачного!
Повітряні бананові панкейки, приготовані на кефірі
Бананові панкейки на кефірі - повітряні, смачні млинці з фруктовою начинкою. Банани підкреслять неймовірний аромат панкейків і зроблять їх ще апетитнішими. Це універсальні ласощі, можна і домашніх порадувати, і гостей здивувати! Спробуйте самі!
Порції:8
Час готування: 35 хв.
Інгредієнти:
- Банан - 2 шт.
- Кефір - 300 мл.
- Сода - ¼ ч. л.л.
- Борошно - 2 ст.
- Цукор - 3 ст.л.
- Яйце - 1 шт.
- Олія рослинна - 4 ст.л.
Процес приготування:
1. Видаляємо з бананів шкірку, нарізаємо їх на кілька половинок і розтираємо виделкою.

2. В іншу миску виливаємо кефір, змішуємо його з цукром і яйцем. Додаємо в масу соду, ретельно все розмішуємо.

3. Засипаємо поступово борошно, перемішуємо суміш, намагаючись розмішати всі грудки.

4. Додаємо в неї бананове пюре та 2 ст. л. банану.л. рослинної олії.

5. Збиваємо масу міксером або вінчиком, але дуже ретельно.

6. Розігріваємо сковороду на плиті. Вогонь краще вибрати помірний, щоб млинці просмажувалися повільно. Промащуємо дно рослинною олією. Виливаємо на сковороду половинку ополоника тіста на один панкейк. Смажимо його з обох боків, до утворення рум'яного верху. Прожарюємо так усе тісто.


Смачного!
Як приготувати панкейки на кефірі без додавання яєць
Панкейки на кефірі без додавання яєць - це поширений варіант традиційних американських млинців. Він особливо сподобається вегетаріанцям і виручить, якщо курячих яєць під рукою не виявилося. Адже не залишати ж рідних без смачного сніданку!
Порції: 6
Час готування: 40 хв.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне - 350 гр.
- Цукор - 3 ст.л.
- Сода - 1 ч.л.
- Кефір - 300 мл.
- Сіль - дрібка
- Мед - для просочення
- Рослинна олія - 3 ст. л.л.
Процес приготування:
1. Для тіста змішаємо в глибокій тарілці кефір із цукром, додамо до них дрібку солі та ложку соди. Розмішаємо інгредієнти. Залишаємо настоятися на 10 хв.

2. Поступово, не поспішаючи і постійно помішуючи, всипаємо борошно. Від цього залежить однорідність тіста і смак панкейків. Не полінуйтеся все добре розмішати. В останню чергу додамо ложку рослинної олії. Перемішаємо.


3. Випікаємо млинці на промазаній олією сковороді. Для одного панкейка знадобиться ½ ополоника тіста. Виливаємо його на пательню і прожарюємо до гарного рум'яного кольору. Перевертаємо і чекаємо 2-3 хв., поки запечеться другий бік.

4. Так смажимо всі панкейки.

5. Складаємо млинці стопкою і поливаємо зверху медом.

Смачного!
Смачні шоколадні панкейки на кефірі з какао
Шоколадні панкейки на кефірі з какао - солодкі, пишні, з ароматом шоколаду млинці. Перед такими ласощами неможливо втриматися. Найкращим доповненням до них стане мед або традиційний для панкейків клиновий сироп. І кулінарний шедевр готовий до столу!
Порції:8
Час готування: 40 хв.
Інгредієнти:
- Кефір - 250 мл.
- Яйце - 2 шт.
- Борошно - 300 гр.
- Какао - 3 ст.л.
- Цукор - 4 ст.л.
- Сіль - щіпка
- Розпушувач - 1 ст.л.
- Гашена сода - ½ ч. л.л.
- Рослинна олія - 3 ст.л.
Процес приготування:
1. Кефір потрібно злегка розігріти, але не дати при цьому йому закипіти. Він має бути теплим.

2. Вмішуємо в нього яйця, сіль, цукор і гашену соду.

3. Поступово, невеликими порціями засипаємо борошно, а потім додаємо какао-порошок і розпушувач. Виливаємо 1 ст.л. рослинної олії в тісто.

4. Беремо міксер або вінчик і добре збиваємо тісто для млинців.

5. Сковороду розігріваємо. Змастимо її олією (якщо вона антипригарна, то промащувати не потрібно). Тепер викладаємо 3 повні ст.л. тіста і розподіляємо млинець рівним шаром на сковороді. Він має не доходити до її країв на 5-7 см.

6. Випікаємо панкейк з обох боків до рум'яного кольору. Просмажуємо так усе тісто.


Смачного!
Покроковий рецепт приготування панкейків із яблуками
Панкейки з яблуком на кефірі - це дуже смачні американські ласощі з соковитою яблучною м'якоттю. Пишні та повітряні, панкейки стануть чудовим сніданком, а з додаванням кориці та меду перетворяться на ароматний десерт. Справжнє кулінарне диво!
Порції: 6
Час готування:40 хв.
Інгредієнти:
- Яйце - 1 шт.
- Цукор - 3 ст. л.л.
- Кефір - 250 мл.
- Сіль - ½ ч. л.л.
- Борошно - 250 гр.
- Яблуко -2 шт.
- Гашена сода - 1 ч.л.
- Рослинна олія - для смаження
Процес приготування:
1. Яблука промиваємо та чистимо від шкірки. Потім натираємо за допомогою дрібної терки, а якщо є можливість, то для простоти, краще скористатися блендером.

2. Пересипаємо борошно в миску і з'єднуємо його з содою, сіллю з цукром.

3. В іншу ємність вливаємо кефір, додаємо яйце і розмішуємо суміш.

4. Тепер повільно, щоразу помішуючи, вводимо в кефірну масу сипучу суміш. Вінчиком добре збиваємо продукти.

5. Додаємо яблучну м'якоть і знову збиваємо.

6. Підготуємо сковороду, попередньо змастивши її рослинною олією і нагрівши. Тепер набираємо половину ополоника тіста і виливаємо на пательню, даємо злегка розтектися. Просмажуємо кожен бік, чекай, коли млинець підніметься і зарум'яниться.

7. Прожарюємо таким чином усе тісто.

Смачного!
Вівсяні дієтичні панкейки на кефірі
Вівсяні дієтичні панкейки на кефірі - це неймовірно корисний варіант традиційних американських млинців. З таким сніданком можна не хвилюватися за свою фігуру. І це дуже смачно, а головне - ситно. Неможливо не закохатися!
Порції: 6
Час готування: 40 хв.
Інгредієнти:
- Знежирений кефір - 250 мл.
- Вівсяні пластівці - 125 гр.
- Яйце - 1 шт.
- Сода - 1 ч.л.
- Цукрозамінник - 3 ст.л.
Процес приготування:
Порада: щоб млинці були справді корисними та дієтичними, візьміть сковороду з антипригарним покриттям, так нам не доведеться використовувати олію під час смаження.
1. Вівсяні пластівці перемелюємо на борошно. Найкраще для цього використовувати кавомолку.

2. Виливаємо кефір у миску, змішуємо з ним соду. Чекаємо 10 хв, щоб пішла реакція між продуктами.

3. Тепер додаємо приготоване вівсяне борошно та цукрозамінник. Усі інгредієнти потрібно добре перемішати і збити вінчиком або міксером.

4. Приступимо до випікання. Беремо ополоником тісто і половинку виливаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо панкейк з обох боків до золотистого верху. На млинчику з'являться дірочки від бульбашок.

5. Смажимо таким чином усе тісто.

Смачного!
Панкейки з кукурудзяного борошна на кефірі
Панкейки з кукурудзяного борошна на кефірі - це смачний «пп» сніданок. У цьому рецепті всі інгредієнти традиційні для американських панкейків. Тільки замість звичайного борошна беремо кукурудзяне, і корисність млинців зростає вдвічі. Все тому, що тепер в організм надходять правильні калорії. Такі млинці прекрасна альтернатива обридлим кашам!
Порції: 6
Час готування: 40 хв.
Інгредієнти:
- Кефір - 250 мл.
- Борошно кукурудзяне - 300 гр.
- Яйце - 1 шт.
- Розпушувач - 1 ч.л.
- Мед - 2 ч. л.л.
Процес приготування:
1. Кефір потрібно трохи підігріти, щоб він був злегка теплим (у жодному разі не кип'ятіть!). Поки він гріється, додаємо в нього мед, щоб він розтанув і повністю змішався з кефіром.

2. У кукурудзяне борошно вбиваємо яйце і засипаємо розпушувач.

3. Змішуємо рідку суміш із сипучою масою. Дуже ретельно перемішуємо, щоб млинці вийшли повітряними, краще не полінуватися і збити їх міксером.

4. Даємо масі постояти 10-15 хв.

5. Сковороду з антипригарним покриттям нагріваємо. Виливаємо першу порцію (на один панкейк вистачить половину ополоника) обсмажуємо млинець з обох боків. Він повинен піднятися і гарненько зарум'янитися.

6. Також смажимо інші млинці.



Смачного!
Простий рецепт пишних гарбузових панкейків з гарбуза
Гарбузові панкейки на кефірі - це дуже апетитні млинці, які урізноманітнять ваше звичне меню. Щоб смак панкейків вийшов більш насиченим, пряним, обов'язково додайте в тісто ароматний мускатний горіх та імбир. І перед вашим шедевром ніхто не встоїть!
Порції:6
Час готування: 1 година 10 хв.
Інгредієнти:
- Гарбуз - 200 гр.
- Борошно - 200гр.
- Яйце - 1 шт.
- Кефір - 200 мл.
- Розпушувач - 1 ч.л.
- Мускатний горіх - ¼ ч. л.л.
- Імбир - ¼ ч.л.
- Рослинна олія - 1 ст.л.
- Ванільний цукор - 15 гр.
Процес приготування:
1. Розріжемо гарбуз на дві половинки. Покладемо їх у каструлю з водою і залишимо варитися на 20-30 хв. З вареного гарбуза потрібно ложкою з серцевини дістати м'якоть, позбуваючись насіння, якщо воно потраплятиме...


2. Тепер у миску з гарбузовим пюре вливаємо кефір, перемішуємо.

3. Додаємо до продуктів яйце та борошно.

4. Збиваємо масу міксером. Коли вона стане однорідною, можна додавати розпушувач і спеції (імбир, мускатний горіх, ванільний цукор), а також не забудьте додати ложку рослинної олії, щоб млинці не прилипали. Знову збиваємо наше тісто.

5. Даємо йому 10 хв. настоятися.

6. Випікаємо панкейки на розігрітій сковороді. Панкейки трохи більші за розміром, ніж оладки. Беріть приблизно половину ополоника тіста. Смажимо з обох боків, щоб верх млинця був рум'яним.

7. Таким чином смажимо всі панкейки.

Смачного!