Оладки на кефірі з апельсиновою цедрою
Здивувати своїх близьких можна не тільки складною випічкою з хитромудрим декором, а й простими, смачними і дуже красивими оладками! Свіжі, духмяні та апетитні вони чудово підходять в якості десерту на обід або як повноцінне блюдо на сніданок. Їх обожнюють все і кожен. Звичайно, будь-який класичний рецепт дуже хочеться урізноманітнити. В даному рецепті оладки готуються на кефірі, а в тісто додана апельсинова цедра, від чого готову страву тільки у виграші.
складові
- борошно пшеничне - 2 склянки
- кефір - 1 склянка
- яйце куряче - 2 шт.
- цукор - 4 ст. ложки
- цедра 1 апельсина
- ванілін - за бажанням
- сода - 0.5 ч. ложки
- соняшникова олія - 20 мл
- мед - для подачі
Як приготувати оладки на кефірі
1. Для початку потрібно гарненько збити виделкою, міксером або віночком яйця і цукор.
2. Додаємо кефір і теж збиваємо. На цьому етапі можна додати ванілін, якщо ви його любите в оладках.
3. Потім додається пшеничне борошно (бажано просіяне, щоб готові оладки вийшли пишними і красивими).
4. Тепер можна додавати соду. Так як тісто готується в даному випадку на кефірі, то гасити соду оцтом немає необхідності. На це кількість тесту досить додати 0.5 ч. Ложки соди. Якщо вам не подобається відчувати соду в готових виробах і ви хочете обійтися без неї, просто замініть її розпушувачем для тесту (необхідну кількість потрібно розрахувати, виходячи з інструкції, зазначеної на упаковці розпушувача).
5. Готуємо цедру апельсина. Спочатку фрукт необхідно дуже добре вимити (найкраще щіткою), витерти, після чого натерти шкірку на дрібній тертці.
6. Додаємо цедру в тісто і ретельно його перемішуємо, від цього тісто для оладок придбає красивий жовто-оранжевий колір і приємний апельсиновий аромат.
7. Смажимо оладки на соняшниковій олії, яке потрібно добре розігріти на сковорідці. Тісто викладається ложкою в сковороду, смажити найкраще на повільному вогні, обов'язково з двох сторін.
Готові оладки можна подати холодними або гарячими, доповнити їх медом, варенням, збитими вершками або фруктовим сиропом.