» » Оладки на кефірі з апельсиновою цедрою

Оладки на кефірі з апельсиновою цедрою


Здивувати своїх близьких можна не тільки складною випічкою з хитромудрим декором, а й простими, смачними і дуже красивими оладками! Свіжі, духмяні та апетитні вони чудово підходять в якості десерту на обід або як повноцінне блюдо на сніданок. Їх обожнюють все і кожен. Звичайно, будь-який класичний рецепт дуже хочеться урізноманітнити. В даному рецепті оладки готуються на кефірі, а в тісто додана апельсинова цедра, від чого готову страву тільки у виграші.

Як приготувати оладки на кефірі - рецепт з фото

складові

  • борошно пшеничне - 2 склянки
  • кефір - 1 склянка
  • яйце куряче - 2 шт.
  • цукор - 4 ст. ложки
  • цедра 1 апельсина
  • ванілін - за бажанням
  • сода - 0.5 ч. ложки
  • соняшникова олія - ​​20 мл
  • мед - для подачі

Як приготувати оладки на кефірі

1. Для початку потрібно гарненько збити виделкою, міксером або віночком яйця і цукор.

Крок 1 - Збиваємо яйця з цукром

2. Додаємо кефір і теж збиваємо. На цьому етапі можна додати ванілін, якщо ви його любите в оладках.

Загрузка...

Крок 2 - Додаємо кефір, збиваємо

3. Потім додається пшеничне борошно (бажано просіяне, щоб готові оладки вийшли пишними і красивими).

Крок 3 - Додаємо борошно

4. Тепер можна додавати соду. Так як тісто готується в даному випадку на кефірі, то гасити соду оцтом немає необхідності. На це кількість тесту досить додати 0.5 ч. Ложки соди. Якщо вам не подобається відчувати соду в готових виробах і ви хочете обійтися без неї, просто замініть її розпушувачем для тесту (необхідну кількість потрібно розрахувати, виходячи з інструкції, зазначеної на упаковці розпушувача).

Крок 4 - Додаємо соду

5. Готуємо цедру апельсина. Спочатку фрукт необхідно дуже добре вимити (найкраще щіткою), витерти, після чого натерти шкірку на дрібній тертці.

Крок 5 - Натираємо цедру апельсина

6. Додаємо цедру в тісто і ретельно його перемішуємо, від цього тісто для оладок придбає красивий жовто-оранжевий колір і приємний апельсиновий аромат.

Крок 6 - Додаємо цедру в тісто для оладок на кефірі

7. Смажимо оладки на соняшниковій олії, яке потрібно добре розігріти на сковорідці. Тісто викладається ложкою в сковороду, смажити найкраще на повільному вогні, обов'язково з двох сторін.

Крок 7 - Смажимо оладки
Готові оладки можна подати холодними або гарячими, доповнити їх медом, варенням, збитими вершками або фруктовим сиропом.

Оладки на кефірі з апельсиновою цедрою - рецепт з фото

Радимо прочитати

Яблучний пиріг з черешнею на кефірі
Замість магазинних печенюшок порадуйте своїх близьких домашньою випічкою, наприклад, смачним пирогом з яблуками і черешнею. Рекомендуємо вам спробувати приготувати його на кефірі або питне йогурті.
Оладки з гарбуза на кефірі
Оладки - страва смачна і нескладна, переважно готується на сніданок. Щоб трохи урізноманітнити класичний рецепт, можна додати до складу стиглу гарбуз, вона надає особливий аромат страви. У таких
Лаваш на кефірі на сковороді - тісто без дріжджів своїми руками, рецепт з покроковими фото
Цей рецепт тесту на кефірі я обожнюю, якщо його смажити, то виходять ось такі пампушки, з нього ж можна робити пиріжки з начинкою. Мені завжди дивно - дріжджів немає, а тісто так добре піднімається

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки