» » Лимонні маффіни на кефірі

Лимонні маффіни на кефірі


Одні з найпростіших маффінів, які ви можете приготувати - лимонні. Але в них ви знайдете те, чого немає ні в одних інших: гармонійне поєднання кислого і солодкого смаків, ніжна текстура, що нагадує сирну випічку. Додайте сюди також простоту і легкість приготування і ви отримаєте рецепт ідеального швидкого десерту, який напевно займе своє місце серед улюблених домашніх смакоти.

Мафіни з цедрою лимона

Лимонні маффіни неймовірно ароматні. До складу тесту додається лимонний сік, який надає легку кислинку десерту, що робить його абсолютно не нудотним. До того ж у складі ви знайдете лимонну цедру, яка зробить маффіни такими запашними. Тому вибирайте добре стиглі, соковиті плоди з ароматною цедрою. Крім того, ви можете трохи поекспериментувати, взявши для приготування цих маффинов лимони разом з лаймом, що додасть десерту додатковий відтінок смаку і легку екзотичну нотку - це точно урізноманітнює ваше меню!

Інгредієнти (на 8 маффинов)

  • 125 грамів білої пшеничної муки
  • 100 грамів цукру
  • 90 грамів кефіру
  • 50 грамів рафінованої олії
  • 1 стиглий великий лимон
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка манної крупи
  • 1 ч. Ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • ванілін на кінчику ножа

Рецепт лимонних маффинов на кефірі

Лимонні маффіни готуються класичним методом: змішуються сухі інгредієнти, потім окремо змішуються рідини. Після цього обидві частини тесту швидко змішуються між собою.

Загрузка...

Для «сухої» частини тесту змішайте борошно, цукор і манку.

Змішуємо борошно з манкою і цукром

Додайте розпушувач, сіль і ванілін.

Додаємо сіль, розпушувач і ванілін

Лимон гарненько помийте і зніміть з нього цедру на дуже дрібній тертці.

Натираємо цедру лимона

Видавіть сік з лимона і змішайте його з натертою цедрою.

Змішуємо цедру з лимонним соком

Додайте в сік кефір, перемішайте.

додаємо кефір

Потім влийте в суміш рослинне масло.

Додаємо рослинне масло

Після того додайте яйце.

додаємо яйце

Гарненько перемішайте «рідку» частина віночком, після чого змішайте обидві частини між собою.

Додаємо суху частину інгредієнтів

Розкладіть тісто по формах, заповнивши їх на дві третини.

Розкладає тісто по формах

Випікайте маффіни при температурі 220 градусів протягом 15-20 хвилин до рум'яного кольору. Готовність перевірте зубочисткою.

Лимонні маффіни на кефірі

Подавати лимонні маффіни можна як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Остигнули маффіни ви можете підігріти в мікрохвильовій печі - після такої маніпуляції вони будуть нагадувати свіжоспечені!

Радимо прочитати

Курячі маффіни на кефірі
Прийнято вважати, що маффіни - це блюдо для десерту, щоб порадувати себе і підсолодити основний прийом їжі. Крім того, нерідко маффіни печуть до сніданку: це дуже швидка випічка, легка і проста в
Мафіни з родзинками на ряжанка
Ряжанка - дуже корисний кисломолочний продукт і вже сама по собі вона дуже смачна. Але зовсім по-особливому ряжанка розкривається, якщо готувати на її основі різноманітну випічку.
Шоколадно-кавові мафіни
Шоколад і кава - чи можна придумати краще кулінарне сусідство, ніж це? Цьому дуету воістину немає рівних: як у шоколаду, так і у кави смак сильний, домінуючий, оксамитовий і злегка гіркуватий, що
Карамельні маффіни
Карамельні солодощі - це завжди щось неймовірно смачне. Хто не любить пісочний «горішки» і «грибочки», торти з карамельної прошарком, морозиво «крем-брюле» і
Апельсинові маффіни з шоколадом
Поєднання апельсинів з шоколадом - благородна, вишукане, багате. Оцінити його можна або відразу з першої спроби, назавжди полюбив цю зухвалу гармонію, або пробуючи неодноразово в найрізноманітніших

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки