Лимонні маффіни на кефірі
Одні з найпростіших маффінів, які ви можете приготувати - лимонні. Але в них ви знайдете те, чого немає ні в одних інших: гармонійне поєднання кислого і солодкого смаків, ніжна текстура, що нагадує сирну випічку. Додайте сюди також простоту і легкість приготування і ви отримаєте рецепт ідеального швидкого десерту, який напевно займе своє місце серед улюблених домашніх смакоти.
Лимонні маффіни неймовірно ароматні. До складу тесту додається лимонний сік, який надає легку кислинку десерту, що робить його абсолютно не нудотним. До того ж у складі ви знайдете лимонну цедру, яка зробить маффіни такими запашними. Тому вибирайте добре стиглі, соковиті плоди з ароматною цедрою. Крім того, ви можете трохи поекспериментувати, взявши для приготування цих маффинов лимони разом з лаймом, що додасть десерту додатковий відтінок смаку і легку екзотичну нотку - це точно урізноманітнює ваше меню!
Інгредієнти (на 8 маффинов)
- 125 грамів білої пшеничної муки
- 100 грамів цукру
- 90 грамів кефіру
- 50 грамів рафінованої олії
- 1 стиглий великий лимон
- 1 яйце
- 1 ст. ложка манної крупи
- 1 ч. Ложка розпушувача
- дрібка солі
- ванілін на кінчику ножа
Рецепт лимонних маффинов на кефірі
Лимонні маффіни готуються класичним методом: змішуються сухі інгредієнти, потім окремо змішуються рідини. Після цього обидві частини тесту швидко змішуються між собою.
Для «сухої» частини тесту змішайте борошно, цукор і манку.
Додайте розпушувач, сіль і ванілін.
Лимон гарненько помийте і зніміть з нього цедру на дуже дрібній тертці.
Видавіть сік з лимона і змішайте його з натертою цедрою.
Додайте в сік кефір, перемішайте.
Потім влийте в суміш рослинне масло.
Після того додайте яйце.
Гарненько перемішайте «рідку» частина віночком, після чого змішайте обидві частини між собою.
Розкладіть тісто по формах, заповнивши їх на дві третини.
Випікайте маффіни при температурі 220 градусів протягом 15-20 хвилин до рум'яного кольору. Готовність перевірте зубочисткою.
Подавати лимонні маффіни можна як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Остигнули маффіни ви можете підігріти в мікрохвильовій печі - після такої маніпуляції вони будуть нагадувати свіжоспечені!