» » Мафіни з родзинками на ряжанка

Мафіни з родзинками на ряжанка


Ряжанка - дуже корисний кисломолочний продукт і вже сама по собі вона дуже смачна. Але зовсім по-особливому ряжанка розкривається, якщо готувати на її основі різноманітну випічку.

Обов'язково приготуйте ніжні маффіни з ряжанкою. Вона надає тісту дуже легкий, ніжно-карамельний відтінок смаку і чарівний вершковий аромат. Ідеальним доповненням до цього букету стане солодкий родзинки і густа горіхова скоринка зверху.

Мафіни з родзинками на ряжанка

На приготування йде не більше 15 хвилин, ще 20 хвилин знадобиться для випікання - і запаморочливий сніданок або полуденок готовий! До слова, в цьому рецепті маффинов з родзинками можна використовувати ряжанку, термін придатності якої вже ось-ось закінчиться - це відмінний варіант корисної утилізації продукту.

Інгредієнти (на 8 маффинов)

  • 130 мл ряжанки
  • 125 грамів борошна
  • 100 грамів цукру плюс 1 ст. ложка
  • 40 грамів рослинної олії
  • 1 яйце
  • 1 ч. Ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • половина склянки темного родзинок
  • половина склянки волоських горіхів

Як приготувати маффіни з родзинками на ряжанка

Спочатку змішайте між собою сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, розпушувач.

Загрузка...

Змішуємо сипучі інгредієнти

Окремо змішайте ряжанку, масло і яйце до однорідності.

Змішуємо ряжанку з маслом і яйцем

Влийте рідку основу до сухих інгредієнтів.

Виливаємо суміш до сухих інгредієнтів

Швидко перемішайте тісто. Не потрібно вимішувати тісто до ідеальної гладкості - потрібно лише щоб не залишалося сухої муки.

Перемішуємо тісто для маффінів

Ізюм залийте гарячою водою і дайте постояти хвилин п'ять, після чого відіжміть його і додайте в тісто.

Додаємо в тісто родзинки

Розподіліть тісто по формах, заповнюючи їх на три чверті.

Викладаємо тісто для маффінів в формочки

Волоські горіхи помістіть в блендер, додавши 1 столову ложку цукру.

Подрібнюємо горіхи з цукром

Подрібніть горіхи до стану крихти і густо присипте нею верх маффинов. Під час запікання горіхи підрум'яняться і разом з цукром утворюють хрустку ароматну скоринку, яка буде контрастувати з найніжнішим тестом на ряжанка.

Посипаємо маффіни горіховою крихтою

Випікайте вироби в розігрітій до 200 градусів духовці. Режим конвекції краще при цьому не використовувати, інакше маффіни можуть мати не рівномірну округлу шапочку, а криву і не таку красиву.

Маффіни необхідно випікати 20 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою або сірником, при цьому верх маффинов повинен стати рум'яним.

Найсмачніші мафіни - тільки-тільки з духовки. А тому швидше за наливайте стаканчик ряжанки або молока і угощайтесь чудовим десертом!

Радимо прочитати

Яблучні маффіни з корицею
Швидко і просто, але неймовірно смачно - так можна сказати про яблучних маффіни. Маффіни самі по собі - це ідеальна ранкова випічка, тому що готувати ці ласощі просто, печуться вони якихось 20
Лимонні маффіни на кефірі
Одні з найпростіших маффінів, які ви можете приготувати - лимонні. Але в них ви знайдете те, чого немає ні в одних інших: гармонійне поєднання кислого і солодкого смаків, ніжна текстура, що нагадує
Морквяні маффіни на сироватці
Маффіни - це традиційна американська випічка. Їх легко впізнати за кексовой формі і високою пишною шапочці. На відміну від кексів, маффіни готуються набагато швидше і простіше, в них зовсім мало
Карамельні маффіни
Карамельні солодощі - це завжди щось неймовірно смачне. Хто не любить пісочний «горішки» і «грибочки», торти з карамельної прошарком, морозиво «крем-брюле» і

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки