Мафіни з родзинками на ряжанка
Ряжанка - дуже корисний кисломолочний продукт і вже сама по собі вона дуже смачна. Але зовсім по-особливому ряжанка розкривається, якщо готувати на її основі різноманітну випічку.
Обов'язково приготуйте ніжні маффіни з ряжанкою. Вона надає тісту дуже легкий, ніжно-карамельний відтінок смаку і чарівний вершковий аромат. Ідеальним доповненням до цього букету стане солодкий родзинки і густа горіхова скоринка зверху.
На приготування йде не більше 15 хвилин, ще 20 хвилин знадобиться для випікання - і запаморочливий сніданок або полуденок готовий! До слова, в цьому рецепті маффинов з родзинками можна використовувати ряжанку, термін придатності якої вже ось-ось закінчиться - це відмінний варіант корисної утилізації продукту.
Інгредієнти (на 8 маффинов)
- 130 мл ряжанки
- 125 грамів борошна
- 100 грамів цукру плюс 1 ст. ложка
- 40 грамів рослинної олії
- 1 яйце
- 1 ч. Ложка розпушувача
- дрібка солі
- половина склянки темного родзинок
- половина склянки волоських горіхів
Як приготувати маффіни з родзинками на ряжанка
Спочатку змішайте між собою сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, розпушувач.
Окремо змішайте ряжанку, масло і яйце до однорідності.
Влийте рідку основу до сухих інгредієнтів.
Швидко перемішайте тісто. Не потрібно вимішувати тісто до ідеальної гладкості - потрібно лише щоб не залишалося сухої муки.
Ізюм залийте гарячою водою і дайте постояти хвилин п'ять, після чого відіжміть його і додайте в тісто.
Розподіліть тісто по формах, заповнюючи їх на три чверті.
Волоські горіхи помістіть в блендер, додавши 1 столову ложку цукру.
Подрібніть горіхи до стану крихти і густо присипте нею верх маффинов. Під час запікання горіхи підрум'яняться і разом з цукром утворюють хрустку ароматну скоринку, яка буде контрастувати з найніжнішим тестом на ряжанка.
Випікайте вироби в розігрітій до 200 градусів духовці. Режим конвекції краще при цьому не використовувати, інакше маффіни можуть мати не рівномірну округлу шапочку, а криву і не таку красиву.
Маффіни необхідно випікати 20 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою або сірником, при цьому верх маффинов повинен стати рум'яним.
Найсмачніші мафіни - тільки-тільки з духовки. А тому швидше за наливайте стаканчик ряжанки або молока і угощайтесь чудовим десертом!