» » Морквяні маффіни на сироватці

Морквяні маффіни на сироватці


Маффіни - це традиційна американська випічка. Їх легко впізнати за кексовой формі і високою пишною шапочці. На відміну від кексів, маффіни готуються набагато швидше і простіше, в них зовсім мало масла і подаються вони зазвичай теплими. Все це зробило маффіни хорошим варіантом для сніданку, адже на приготування тіста ви витратите від сили 10 хвилин, а дбають вони всього 20-25 хвилин. До того ж, нерідко в тісто для маффінів вводять всілякі корисні добавки, які зроблять ранок бадьорим і ситним. Наприклад, це можуть бути горіхи, родзинки, вівсяні пластівці, сухофрукти, ягоди.

Мафіни з морквою на сироватці

Пропонуємо приготувати неймовірно корисний, «здоровий» варіант маффинов - з морквою. Морква відмінно підходить для десертів, адже вона солодка на смак. Пам'ятаєте знамените морквяний пиріг? Так ось морквяні маффіни - це своєрідна, більш корисна міні-версія такого пирога. В якості основи для приготування таких маффинов використовується суміш пшеничного білої, пшеничного цільнозерновий і вівсяної муки. Рідкі інгредієнти в рецепті - це сироватка і рослинне масло, а також яйце. Якщо ж ви хочете приготувати пісний варіант таких мафінів, сміливо замінюйте сироватку і яйце на соєве або горіхове молоко - вийде не гірше, будьте впевнені!

Інгредієнти (на 8 маффинов середнього розміру)

  • 0,5 склянки натертої на дрібній тертці моркви
  • 90 мл сироватки
  • 80 грамів цукру
  • 50 грамів пшеничного білого борошна
  • 50 грамів пшеничного цільнозерновий борошна
  • 50 грамів вівсяної муки
  • 50 мл рослинного масла
  • 1 маленьке яйце
  • 1 ч. Ложка розпушувача
  • дрібка солі

Рецепт морквяних маффинов на сироватці

Сироватку змішайте з рослинним маслом і щіпкою солі.

Загрузка...

Змішуємо сироватку з рослинним маслом і сіллю

Додайте туди яйце і злегка збийте вінчиком або виделкою, щоб суміш стала однорідною.

додаємо яйце

В окремому посуді змішайте три види борошна, цукор і розпушувач.

Змішуємо борошно з цукром і розпушувачем

Всипте сухі інгредієнти до рідких і швидко перемішайте. Довго вимішувати до однорідності не варто - невеликі грудочки цілком припустимі.

Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти

Моркву натріть на дрібній тертці. Для половини склянки повинно вистачити середньої за розміром моркви.

натираємо моркву

Додайте моркву в тісто і швидко перемішайте його.

Додаємо натерту моркву в тісто

Розподіліть тісто по формах для випічки. Ви можете випікати маффіни або в паперових тарталетках, або в силіконових, або змастивши металеву форму рослинним маслом. Якщо ви хочете стандартний по висоті маффин, заповнюйте форму на дві третини, а якщо високий - майже доверху.

Викладаємо тісто в формочки

Випікати морквяні маффіни потрібно при температурі 220 градусів протягом 20-25 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.

Морквяні маффіни на сироватці

Подавати морквяні маффіни слід теплими. Чудово буде подати до них трохи вершкового масла.

Радимо прочитати

Курячі маффіни на кефірі
Прийнято вважати, що маффіни - це блюдо для десерту, щоб порадувати себе і підсолодити основний прийом їжі. Крім того, нерідко маффіни печуть до сніданку: це дуже швидка випічка, легка і проста в
Апельсинові маффіни з шоколадом
Поєднання апельсинів з шоколадом - благородна, вишукане, багате. Оцінити його можна або відразу з першої спроби, назавжди полюбив цю зухвалу гармонію, або пробуючи неодноразово в найрізноманітніших
Мафіни з начинкою з шоколадних цукерок
Для приготування мафінів не потрібно мати багато часу і складний набір продуктів. Це якраз та категорія випічки, яка не відніме у вас багато сил, а задоволення принесе на всі сто відсотків, а,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки