» » Гарбузове маффіни з цільнозерновий борошном

Гарбузове маффіни з цільнозерновий борошном


Гарячі, ароматні маффіни - що ж може бути краще для суботнього або недільного пізнього сніданку всією сім'єю? Незважаючи на те, що маффіни відносять до швидкої випічки, що не вимагає зайвої мороки, в буденному метушні, коли кожна зайва хвилина на вагу золота, далеко не завжди захочеться включати духовку і щось піч. Зате, потрудившись над цим у вихідний день, можна зробити маффинов побільше, заморозити їх і розігрівати в мікрохвильовій печі протягом усього тижня - смачний і швидкий сніданок вам забезпечений! Подавайте їх з маслом, вершковим сиром, арахісової пастою або улюбленим варенням - смачно буде в будь-якому випадку.

Гарбузове маффіни з цільнозерновий борошном

Гарбузове мафіни - це не тільки смачне і просте в приготуванні ласощі. Вони ще й дуже корисні, а також обов'язково піднімуть ваш настрій, адже виходять такого яскравого, сонячного кольору! Гарбуз зробить маффіни м'якими і ніжними, солодкуватими. А для того, щоб підкреслити її природний смак, додайте в маффіни трохи спецій, які зазвичай використовують для приготування імбирного печива і пряників: суміш кориці, імбиру, гвоздики, кардамону, бадьяна - всіх тих, які просто чудово поєднуються з корисною гарбузом.

Інгредієнти (на 9 маффинов)

  • 120 грамів борошна білої пшеничної
  • 100 грамів борошна цільнозерновий пшеничного
  • 70 грамів цукру
  • 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
  • 0,5 ч. Ложки соди
  • 0,5 ч. Ложки спецій
  • 200 грамів м'якоті гарбуза
  • 80 грамів рослинної олії
  • 2 невеликих яйця

Рецепт гарбузового маффинов

Як і для всіх маффинов, почати приготування варто зі змішування сухих інгредієнтів. Спочатку змішайте два види борошна з цукром.

Загрузка...

Змішуємо борошно з цукром

Потім додайте в борошно розпушувач, соду, спеції.

Додаємо спеції, соду і розпушувач

Тепер займіться рідкими інгредієнтами. Гарбуз наріжте великими шматками і запечіть в мікрохвильовій печі (або ж духовці) до м'якості - це займе близько 4 хвилин.

Запікаємо гарбуз до м'якості

Подрібніть гарбуз блендером і відміряйте 0,75 склянки пюре.

Подрібнюємо гарбуз блендером

Додайте в гарбузове пюре рослинне масло.

Додаємо рослинне масло

Потім додайте яйця і перемішайте віночком до однорідності.

додаємо яйця

Тепер додайте сухі інгредієнти в гарбузову основу.

Додаємо суміш сухих інгредієнтів

Швидко перемішайте тісто. Не варто вимішувати його до абсолютної гладкості - невеликі грудочки допустимі.

перемішуємо тісто

Розкладіть тісто по формах для маффінів, заповнюючи їх майже повністю, щоб під час випікання вийшла висока шапочка.

Випікайте десерт при температурі 220 градусів близько 15-17 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.

гарбузове мафіни

Подавайте відразу ж або дочекайтеся, поки маффіни охолонуть, загорніть їх у харчову плівку і заморозьте, дістаючи в міру необхідності.

Радимо прочитати

Цукати з гарбуза
Як вам подобається ідея приготувати цукати з гарбуза в домашніх умовах? Так ви отримаєте один з найкорисніших десертів. Адже на відміну від готових, магазинних цукатів всіляких яскравих кольорів,
Мафіни з начинкою з шоколадних цукерок
Для приготування мафінів не потрібно мати багато часу і складний набір продуктів. Це якраз та категорія випічки, яка не відніме у вас багато сил, а задоволення принесе на всі сто відсотків, а,
Манник з маком
Кекси і маффіни роблять з борошном, а от якщо борошно замінити манною крупою, то вийде смачний манник. Готувати його нескладно — впорається навіть школяр! Спробуйте, адже продукти для лепешняку
Мафіни з шматочками шоколаду
Смачна і красива випічка — це необов'язково складно. Рецепт мафінів з шматочками шоколаду, який я пропоную, яскраве тому підтвердження. Ви отримуєте десяток ароматних і апетитних мафінів з красивими
Запечена гарбуз у духовці шматочками з цукром - рецепт з покроковими фото
Восени зазвичай починається сезон гарбуза, тому вирішила сьогодні дітям приготувати таке ласощі - шматочки гарбуза, запечені в духовці з цукром. Не скажу, щоб вони сильно були в захваті, гарбуз

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки