Гарбузово-кукурудзяні мафіни
Ці розсипчасті, яскраво-жовті і сонячні гарбузове маффіни стануть справжньою окрасою будь-якого чаювання. Зробити їх дуже просто, треба лише заздалегідь приготувати гарбузове пюре.
Інгредієнти (на 12 мафінів)
- 200г пшеничного борошна
- 150г кукурудзяного борошна
- 100г цукру
- 0,5 ч.л. солі
- 1 пакетик розпушувача
- 2 яйця
- 50 мл рослинного масла
- 300г гарбузового пюре (або 300г свіжого гарбуза)
- 80 мл молока
Приготування гарбузового пюре
Гарбуз треба почистити від насіння і шкірки і нарізати великими шматками, покласти в жаростійкий каструлю, накрити кришкою і поставити на півгодини в духовку, розігріту до 200 градусів. Теплу розпарену гарбуз подрібнити блендером або розім'яти виделкою. Пюре з гарбуза зручно заготовити побільше, щоб потім додавати в маффіни, хліб, в соус для макаронів. Зберігається гарбузове пюре в холодильнику 3-4 дні без проблем, також можна його заморозити.
Як приготувати маффіни з гарбуза
В одній чашці змішайте всі сухі інгредієнти: пшеничне борошно, кукурудзяне борошно, сіль і розпушувач.
У другій чашці, більшою за обсягом, змішайте цукор і все рідкі інгредієнти: яйця, рослинне масло, молоко і гарбузове пюре. Добре перемішайте всі продукти до однорідного стану.
Додайте борошняну суміш у велику чашку до гарбузової суміші.
Швидко все змішайте. Як тільки борошно з'єдналася з гарбузової сумішшю, переставайте заважати, інакше тісто затягнеться і м'якуш у маффинов вийде важким і Клеклі.
У форми для мафінів покладіть паперові капсули, розкладіть в них тісто, заповнюючи обсяг на 3/4 формочки.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте гарбузове мафіни до готовності і легкої рум'яності на середньому рівні духовки, приблизно 25 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою. Якщо увіткнути її в центр, вона повинна залишитися сухою.