» » Гарбузово-кукурудзяні мафіни

Гарбузово-кукурудзяні мафіни


Ці розсипчасті, яскраво-жовті і сонячні гарбузове маффіни стануть справжньою окрасою будь-якого чаювання. Зробити їх дуже просто, треба лише заздалегідь приготувати гарбузове пюре.

Як приготувати гарбузові мафіни - рецепт з фото

Інгредієнти (на 12 мафінів)

  • 200г пшеничного борошна
  • 150г кукурудзяного борошна
  • 100г цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 пакетик розпушувача
  • 2 яйця
  • 50 мл рослинного масла
  • 300г гарбузового пюре (або 300г свіжого гарбуза)
  • 80 мл молока

Приготування гарбузового пюре

Гарбуз треба почистити від насіння і шкірки і нарізати великими шматками, покласти в жаростійкий каструлю, накрити кришкою і поставити на півгодини в духовку, розігріту до 200 градусів. Теплу розпарену гарбуз подрібнити блендером або розім'яти виделкою. Пюре з гарбуза зручно заготовити побільше, щоб потім додавати в маффіни, хліб, в соус для макаронів. Зберігається гарбузове пюре в холодильнику 3-4 дні без проблем, також можна його заморозити.

Загрузка...

Як приготувати маффіни з гарбуза

В одній чашці змішайте всі сухі інгредієнти: пшеничне борошно, кукурудзяне борошно, сіль і розпушувач.

Змішуємо сухі інгредієнти

У другій чашці, більшою за обсягом, змішайте цукор і все рідкі інгредієнти: яйця, рослинне масло, молоко і гарбузове пюре. Добре перемішайте всі продукти до однорідного стану.

Змішуємо цукор з рідкими інгредієнтами

Гарбузова суміш

Додайте борошняну суміш у велику чашку до гарбузової суміші.

Додаємо борошняну суміш

Швидко все змішайте. Як тільки борошно з'єдналася з гарбузової сумішшю, переставайте заважати, інакше тісто затягнеться і м'якуш у маффинов вийде важким і Клеклі.

Тісто для мафінів з гарбуза

У форми для мафінів покладіть паперові капсули, розкладіть в них тісто, заповнюючи обсяг на 3/4 формочки.

Викладаємо тісто в формочки для маффінів

Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте гарбузове мафіни до готовності і легкої рум'яності на середньому рівні духовки, приблизно 25 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою. Якщо увіткнути її в центр, вона повинна залишитися сухою.

Випікаємо маффіни в духовці

Радимо прочитати

Гарбузове млинці
Напевно, ні для кого не секрет, що гарбуз придатна для приготування абсолютно будь-яких страв. І це зовсім не перебільшення! Хочете - основні страви від супів і до жаркого або пасти, а хочете -
Гарбузове суфле
Легкий, вишуканий, найніжніший десерт з усіх, які тільки придумані кухарями - це, звичайно ж, суфле. Правильно приготоване суфле легке, немов хмарка, неймовірно пишне. Подається воно обжигающе
Гарбузове печиво
Рецепт цього гарбузового печива я підглянув у Ганни Олсон — відомого кондитера з Канади. За великим рахунком, це навіть не печиво, а так зване «cake cookie», як би печиво-міні-тортик чи, по-нашому —

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки