Шоколадні мафіни з кремом з маскарпоне
Шоколадна випічка з ніжним вершковим кремом - це класичне поєднання смаків. Хто зможе відмовитися від такого ласощі? Напевно, знайдеться не так багато таких людей. До того ж, якщо такий десерт готується настільки просто, що з ним впорається навіть дитина, а тому процес приготування можна перетворити в невелику приємну гру. Особливо дітям сподобається прикрашати маффіни кремом і прикрашати їх барвистими посипаннями.
Краса цих шоколадних мафінів в тому, що на їх приготування ви витратите дуже мало сил. Так мало, що й не помітите, як приготували смачний, ароматний десерт. Тісто для самих маффинов готується буквально в кілька рухів, а для приготування крему потрібно всього лише збити разом маскарпоне, вершки і цукрову пудру.
Інгредієнти на 10 мафінів середнього розміру
- 110 грамів борошна
- 100 грамів цукру
- 90 мл сироватки або молока
- 50 грамів вершкового масла
- 15 грамів какао-порошку
- 1 яйце
- 1 ч. Ложка розпушувача
- щіпка солі і ваніліну
Для крему:
- 150 грамів маскарпоне (або іншого крем-сиру)
- 150 грамів жирних вершків
- 2 ч. Ложки цукрової пудри
- декоративні посипання для прикраси
Рецепт шоколадних мафінів
Спочатку змішайте в невеликій мисці сухі інгредієнти: борошно, цукор, какао, розпушувач, сіль і ванілін.
Потім додайте в цю суміш яйце.
Далі введіть сироватку і розтоплене вершкове масло.
Перемішайте тісто для маффінів до однорідного стану.
У форми для випічки розкладіть тісто, щоб вони були заповнені на дві третини.
Печіть маффіни при температурі 200-210 градусів протягом 20 хвилин. Готові маффіни остудіть.
Приготування крему з маскарпоне
Поки остигають мафіни, приготуйте крем. Для цього змішайте крем-сир, вершки і цукрову пудру.
Збийте масу до пишного стану. Будьте уважні, щоб не перебити крем, інакше він згорнеться. Щоб цього уникнути, інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Перекладіть крем в кондитерський мішок і прикрасьте їм шоколадні маффіни. Вийде дуже красиво, якщо ви будете використовувати насадки для мішка.
Зверху дуже густо присипте крем декоративними посипаннями.
Подавати цей десерт можна відразу ж.