Мафіни з яєчним лікером
Домашня випічка улюблена багатьма набагато більше, ніж готова магазинна. Особливо люблять солоденьке, приготоване вдома, діти, а й більшість дорослих не в силах довго стримуватися перед спокусою поласувати чимось смачним. І, повірте, жоден дорослий не зможе встояти перед ароматними мафінів, які і призначені-то виключно для них, тому що в їх основі - ароматний, ніжний яєчний лікер Адвокат!
Погодьтеся, далеко не всі люблять пити лікери просто так. Найчастіше лікери мають дуже солодкий смак, насичений і навіть в якійсь мірі концентрований. Їх приємно змішувати з іншими напоями, готувати смачні коктейлі, підбираючи цікаві поєднання. Але алкогольні лікери можна не тільки пити - вони володіють неймовірним властивістю надавати відмінний смак і текстуру домашньої випічки! Ні, ви абсолютно не відчуєте смаку алкоголю в готовому десерті, але напевно уловите глибокий аромат, а вміст спирту до того ж благотворно вплине на текстуру тесту, щоб розм'якшити її, роблячи ніжніше і пухнасті. У підсумку ці маффіни виходять більше схожими на кекси, а масла в них зовсім небагато! Тому якщо у вас вдома застоявся яєчний лікер Адвокат, то сміливо печіть ці маффіни. Втім, можна замінити Ячний лікер іншим вершковим і ви отримаєте трохи інший смак десерту, використовуючи один і той же рецепт.
Для того, щоб посилити ніжний яєчний смак маффинов, в тісто додається 2 жовтки. Весь інший процес приготування гранично простий і в загальному полягає лише в змішуванні всіх інгредієнтів, а тому цей рецепт підійде так само для тих, до кого гості нагрянули несподівано - десерт буде на столі вже через 25-30 хвилин!
Інгредієнти (на 6 маффинов)
- 1 яйце
- 1 жовток
- 40 грамів цукру
- 6 ст. ложок рослинного масла
- 95 грамів яєчного лікеру Адвокат (можна замінити будь-яким вершковим лікером)
- 115 грамів борошна
- 1 ст. ложка розпушувача (без гірки)
Як приготувати маффіни з лікером
Спочатку змішайте яйце, жовток і цукор.
Яйця з цукром потрібно збити міксером до пишного стану, як для приготування бісквіта.
Продовжуючи збивати масу, влийте в неї рослинне масло. Маса злегка загусне.
Потім таким же чином, збиваючи, введіть в масу яєчний лікер. Маса відразу придбає неймовірно апетитний жовтий колір!
Тепер прийшла черга додати сухі інгредієнти: борошно і розпушувач.
Дуже швидко збийте тісто міксером на невисокій швидкості, щоб в ньому не було грудочок.
Розкладіть тісто по формах для випічки. Якщо хочете, щоб маффіни вийшли не дуже пишними, заповнюйте форму на дві третини, а якщо хочете отримати пишну шапочку - заповнюйте майже повністю.
Випікайте маффіни при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин до рум'яного кольору. Готовність перевірте сухий зубочисткою.
Подавати маффіни найкраще в теплому вигляді, присипавши цукровою пудрою.