» » Мафіни з яєчним лікером

Мафіни з яєчним лікером


Домашня випічка улюблена багатьма набагато більше, ніж готова магазинна. Особливо люблять солоденьке, приготоване вдома, діти, а й більшість дорослих не в силах довго стримуватися перед спокусою поласувати чимось смачним. І, повірте, жоден дорослий не зможе встояти перед ароматними мафінів, які і призначені-то виключно для них, тому що в їх основі - ароматний, ніжний яєчний лікер Адвокат!

Мафіни з яєчним лікером

Погодьтеся, далеко не всі люблять пити лікери просто так. Найчастіше лікери мають дуже солодкий смак, насичений і навіть в якійсь мірі концентрований. Їх приємно змішувати з іншими напоями, готувати смачні коктейлі, підбираючи цікаві поєднання. Але алкогольні лікери можна не тільки пити - вони володіють неймовірним властивістю надавати відмінний смак і текстуру домашньої випічки! Ні, ви абсолютно не відчуєте смаку алкоголю в готовому десерті, але напевно уловите глибокий аромат, а вміст спирту до того ж благотворно вплине на текстуру тесту, щоб розм'якшити її, роблячи ніжніше і пухнасті. У підсумку ці маффіни виходять більше схожими на кекси, а масла в них зовсім небагато! Тому якщо у вас вдома застоявся яєчний лікер Адвокат, то сміливо печіть ці маффіни. Втім, можна замінити Ячний лікер іншим вершковим і ви отримаєте трохи інший смак десерту, використовуючи один і той же рецепт.

Для того, щоб посилити ніжний яєчний смак маффинов, в тісто додається 2 жовтки. Весь інший процес приготування гранично простий і в загальному полягає лише в змішуванні всіх інгредієнтів, а тому цей рецепт підійде так само для тих, до кого гості нагрянули несподівано - десерт буде на столі вже через 25-30 хвилин!

Загрузка...

Інгредієнти (на 6 маффинов)

  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 40 грамів цукру
  • 6 ст. ложок рослинного масла
  • 95 грамів яєчного лікеру Адвокат (можна замінити будь-яким вершковим лікером)
  • 115 грамів борошна
  • 1 ст. ложка розпушувача (без гірки)

Як приготувати маффіни з лікером

Спочатку змішайте яйце, жовток і цукор.

Змішуємо цукор, яйце і жовток

Яйця з цукром потрібно збити міксером до пишного стану, як для приготування бісквіта.

Збиваємо яйця з цукром

Продовжуючи збивати масу, влийте в неї рослинне масло. Маса злегка загусне.

Додаємо рослинне масло

Потім таким же чином, збиваючи, введіть в масу яєчний лікер. Маса відразу придбає неймовірно апетитний жовтий колір!

Додаємо яєчний лікер

Тепер прийшла черга додати сухі інгредієнти: борошно і розпушувач.

Додаємо борошно і розпушувач

Дуже швидко збийте тісто міксером на невисокій швидкості, щоб в ньому не було грудочок.

Збиваємо тісто міксером

Розкладіть тісто по формах для випічки. Якщо хочете, щоб маффіни вийшли не дуже пишними, заповнюйте форму на дві третини, а якщо хочете отримати пишну шапочку - заповнюйте майже повністю.

Викладаємо тісто в формочки

Випікайте маффіни при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин до рум'яного кольору. Готовність перевірте сухий зубочисткою.

Подавати маффіни найкраще в теплому вигляді, присипавши цукровою пудрою.

Мафіни з лікером

Радимо прочитати

Конфітюр з дині з лимоном і медом
Варення з дині люблять далеко не всі, а все тому, що вона практично втрачає весь свій ніжний аромат під час приготування. Замість цього залишається сильна солодкість, нічим не збалансована. Це,
Банановий смузі з йогуртом і печивом
Немає нічого кращого, ніж почати або завершити свій день прекрасним, легким, але поживним смузі або молочним коктейлем. Смузі - напій універсальний і кожному припаде до душі, якщо підібрати поєднання
Мафіни з шматочками шоколаду
Смачна і красива випічка — це необов'язково складно. Рецепт мафінів з шматочками шоколаду, який я пропоную, яскраве тому підтвердження. Ви отримуєте десяток ароматних і апетитних мафінів з красивими

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки