Мафіни з шматочками шоколаду
Смачна і красива випічка — це необов'язково складно. Рецепт мафінів з шматочками шоколаду, який я пропоную, яскраве тому підтвердження. Ви отримуєте десяток ароматних і апетитних мафінів з красивими шоколадними вкрапленнями до сніданку, чаювання або посиденьок з друзями. Менше слів — більше діла, друзі!
Щоб приготувати мафіни з шматочками шоколаду нам знадобляться:
- Масло вершкове — 100 г (+ 10 г для змащування форми)
- Цукрова пудра — 0,5 склянки (100 г)
- Яйце куряче — 3 шт.
- Борошно — 1 склянку
- Розпушувач для тіста — 1 ч. ложка
- Цукор з ваніліном — 1 ч. л. (якщо будете використовувати ароматизатор «ваніль» або справжню ваніль, кількість дивіться на упаковці пропорційно кількості борошна)
- Сіль — 1 щіпка
- Шоколад — 100 г (1 плитка або можна використовувати кондитерські шоколадні краплі)
- Форма для випікання маффінів
- Папір для випічки
Як приготувати мафіни з шматочками шоколаду
- Всі продукти мають бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістанемо їх з холодильника. Розігріваємо духовку до 190 °C. Приготуємо заготовки з паперу для випічки для наших мафінів: виріжемо квадрати розміром приблизно 15×15 см, з одного боку промаж шматочком вершкового масла (або кулінарної пензликом) і розкладемо сухою стороною папери в кожну лунку форми для випікання маффінів, зробивши поглиблення, в яке ми будемо згодом розкладати тісто.
- Приступаємо до приготування тіста. Можна замішувати його вручну, а можна скористатися кухонним комбайном або міксером. Спочатку розм'якшене при кімнатній температурі масло збиваємо з цукровою пудрою і збиваємо 2−3 хвилини.
- Коли маса стане однорідною, додаємо яйця, ретельно збиваємо.
- У процесі збивання додаємо цукор з ваніліном, а потім подрібнений шоколад або шоколадні краплі. До слова сказати, шоколад можна використовувати будь-який, який вам подобається — гіркий або молочний, а, може бути, навіть білий. Ніяких обмежень немає. Просто порубаєте плитку шоколаду ножем, як вийде, але не до дрібних крихт, щоб все-таки були шматочки
- Залишився останній крок приготування тіста: просеем борошно з розпушувачем і сіллю, додамо в тісто і ретельно перемішати. Тісто повинне вийти негустим. Не перестарайтеся з борошном, інакше мафіни вийдуть жорсткими.
- Тепер розкладаємо тісто по лунках нашої форми для випічки, які вистелені промасленим папером. Заповнюємо кожну лунку тестом трохи вище середини, т. к. мафіни піднімаються досить добре. Зазвичай з наведеного в рецепті кількості інгредієнтів виходить 10−12 кексів. Відправляємо пектися в духовку на 20−25 хвилин. Зрозуміти, що готові маффіни, можна по рум'яним шапочками та приголомшливої аромату, який буде розноситися по всій кухні!
І ось наші мафіни з шматочками шоколаду готові! Виймаємо їх з духовки, даємо охолонути і кличемо всіх пити чай!
До маффинам з шоколадними шматочками дуже добре за смаком підходить морозиво, свіжі ягоди полуниці і збиті вершки.
Приємного чаювання!