» » Мафіни з шматочками шоколаду

Мафіни з шматочками шоколаду


Смачна і красива випічка — це необов'язково складно. Рецепт мафінів з шматочками шоколаду, який я пропоную, яскраве тому підтвердження. Ви отримуєте десяток ароматних і апетитних мафінів з красивими шоколадними вкрапленнями до сніданку, чаювання або посиденьок з друзями. Менше слів — більше діла, друзі!

Мафіни з шматочками шоколаду

Щоб приготувати мафіни з шматочками шоколаду нам знадобляться:

  • Масло вершкове — 100 г (+ 10 г для змащування форми)
  • Цукрова пудра — 0,5 склянки (100 г)
  • Яйце куряче — 3 шт.
  • Борошно — 1 склянку
  • Розпушувач для тіста — 1 ч. ложка
  • Цукор з ваніліном — 1 ч. л. (якщо будете використовувати ароматизатор «ваніль» або справжню ваніль, кількість дивіться на упаковці пропорційно кількості борошна)
  • Сіль — 1 щіпка
  • Шоколад — 100 г (1 плитка або можна використовувати кондитерські шоколадні краплі)
  • Форма для випікання маффінів
  • Папір для випічки

Як приготувати мафіни з шматочками шоколаду

  1. Всі продукти мають бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістанемо їх з холодильника. Розігріваємо духовку до 190 °C. Приготуємо заготовки з паперу для випічки для наших мафінів: виріжемо квадрати розміром приблизно 15×15 см, з одного боку промаж шматочком вершкового масла (або кулінарної пензликом) і розкладемо сухою стороною папери в кожну лунку форми для випікання маффінів, зробивши поглиблення, в яке ми будемо згодом розкладати тісто.
  2. Приступаємо до приготування тіста. Можна замішувати його вручну, а можна скористатися кухонним комбайном або міксером. Спочатку розм'якшене при кімнатній температурі масло збиваємо з цукровою пудрою і збиваємо 2−3 хвилини.
  3. Коли маса стане однорідною, додаємо яйця, ретельно збиваємо.
  4. У процесі збивання додаємо цукор з ваніліном, а потім подрібнений шоколад або шоколадні краплі. До слова сказати, шоколад можна використовувати будь-який, який вам подобається — гіркий або молочний, а, може бути, навіть білий. Ніяких обмежень немає. Просто порубаєте плитку шоколаду ножем, як вийде, але не до дрібних крихт, щоб все-таки були шматочки
  5. Залишився останній крок приготування тіста: просеем борошно з розпушувачем і сіллю, додамо в тісто і ретельно перемішати. Тісто повинне вийти негустим. Не перестарайтеся з борошном, інакше мафіни вийдуть жорсткими.
  6. Тепер розкладаємо тісто по лунках нашої форми для випічки, які вистелені промасленим папером. Заповнюємо кожну лунку тестом трохи вище середини, т. к. мафіни піднімаються досить добре. Зазвичай з наведеного в рецепті кількості інгредієнтів виходить 10−12 кексів. Відправляємо пектися в духовку на 20−25 хвилин. Зрозуміти, що готові маффіни, можна по рум'яним шапочками та приголомшливої аромату, який буде розноситися по всій кухні!

І ось наші мафіни з шматочками шоколаду готові! Виймаємо їх з духовки, даємо охолонути і кличемо всіх пити чай!

Мафіни з шматочками шоколаду готові

До маффинам з шоколадними шматочками дуже добре за смаком підходить морозиво, свіжі ягоди полуниці і збиті вершки.

Мафін з шматочками шоколаду крупним планом

Приємного чаювання!

Радимо прочитати

Гарбузове печиво
Рецепт цього гарбузового печива я підглянув у Ганни Олсон — відомого кондитера з Канади. За великим рахунком, це навіть не печиво, а так зване «cake cookie», як би печиво-міні-тортик чи, по-нашому —
Домашня піца
Напевно багато хто з вас пробували піцу в піцерії або ресторані, замовляли додому або на роботу. І завжди виникає думка, а чи можна повторити таку піцу у себе вдома. Щоб тісто було смачне і начинка.
Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки