» » Шоколадні кекси з м'ятним кремом

Шоколадні кекси з м'ятним кремом


Чудові, дуже ніжні і тануть у роті кекси з насиченим смаком шоколаду, покриті зверху солодким освіжаючим кремом з м'ятою - це справжнє свято. Такий десерт - це не повсякденний варіант для тихого сімейного чаювання. Ці кекси стануть ідеальним доповненням будь-якого святкового, урочистого обіду. Вони дуже ефектно і багато виглядають, а поєднання шоколаду з м'ятою не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана. До того ж, така насолода виходить дуже калорійною. А коли ще час насолоджуватися калорійними стравами, якщо не в свята?

Шоколадні кекси з м'ятним кремом - рецепт з фото

Якщо ж говорити про складність приготування шоколадних кексів з м'ятним кремом, то процес цей досить простий. А для того, щоб у вас все вдалося на сто відсотків, просто виконуйте всі нюанси.

В основі десерту - насичені шоколадні кекси. Вони готуються за базовим рецептом приготування всіх класичних кексів. Сенс його в тому, що тісто замішується методом збивання масла. Завдяки цьому тісто виходить дуже ніжним.

М'ятний крем готується на основі вершкового масла і згущеного молока, а щоб надати йому привабливий пастельно-зелений колір, просто підготуйте щіпку харчового барвника.

Інгредієнти для приготування 10 кексів

  • 60 грамів вершкового масла
  • 120 грамів цукру
  • 1 яйце
  • 100 мл молока
  • 50 грамів темного шоколаду
  • 120 грамів борошна
  • 3 ст. ложки какао
  • 1 ч. Ложка розпушувача
  • дрібка солі

Для м'ятного крему:

  • 2 гілочки свіжої м'яти
  • 100 грамів вершкового масла
  • 2/3 банки згущеного молока
  • зелений харчовий барвник - на кінчику ножа

Рецепт шоколадних кексів в формочках

Завчасно дістаньте з холодильника масло для тесту і крему, а також яйце - вони повинні бути кімнатної температури. Завдяки цьому в процесі збивання масло не згорнеться.

Спочатку приступайте до приготування крему, так як йому ще потрібно буде гарненько охолонути перед прикрасою готових кексів.

Для крему обірвемо листочки з гілок м'яти і подрібніть в блендері.

Подрібнюємо м'яту в блендері

Додайте в блендер до подрібненої м'яти згущене молоко.

Загрузка...

Розведіть в 1 чайній ложці води харчовий барвник і також відправте в блендер. Можна додавати барвник частинами, щоб контролювати насиченість кольору.

Додаємо згущене молоко і харчовий барвник

Гарненько змішайте все разом.

змішуємо крем

М'яке масло збийте, поки воно не посвітлішає і не стане пишним. Продовжуючи збивати на низькій швидкості, тонкою цівкою влийте частина крему з м'ятою і згущеним молоком. Невеликими частинами введіть весь крем.

По частинах додаємо крем у збите масло

Повинен вийти ніжний крем. Він може здатися вам рідкуватим, але після охолодження він стане більш щільним і буде тримати форму. Якщо ж ви хочете отримати дуже густий крем, збільште кількість масла в основі на 50-100 грам залежно від бажаного результату - чим більше вершкового масла в основі, тим щільніше вийде крем, але він буде і більш жирним.

Відправляємо м'ятний крем застигати

Крем накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на пару годин до застигання.

Тепер приступайте до приготування самих кексів. Для цього розм'якшене масло змішайте з цукром.

Змішуємо масло з цукром

Збивайте масло, поки воно не стане пишним. Потім вбийте яйце і акуратно збийте ще раз.

додаємо яйце

Шоколад поламайте на шматочки і залийте молоком.

Заливаємо шматочки шоколаду молоком

Поставте ємність на водяну баню і тримайте на ній, помішуючи вміст, поки шоколад не розтопиться.

Потім трохи остудіть вийшло шоколадне молоко (до кімнатної температури) і влийте його в олійно-яєчну суміш.

З'єднуємо шоколадну і масляну суміш

Тепер змішайте сухі інгредієнти: борошно, какао, сіль і розпушувач.

Змішуємо какао, борошно, сіль і розпушувач

Потроху введіть борошно в рідку основу з масла, яєць і молока.

По частинах додаємо борошняну суміш до масляної

У вас повинно вийти гладке, густе і дуже насичене тісто.

Готове густе тісто для шоколадних кексів

Розкладіть тісто по спеціальним порційних формочках для кексів. Пам'ятайте, що заповнювати форми потрібно не більше, ніж на дві третини, а краще - наполовину, адже тісто сильно підніметься.

Розкладаємо тісто по формах для кексів

Випікайте кекси при температурі 170 градусів 20-25 хвилин.

Готові кекси остудіть, після чого ложкою або за допомогою пристосування для видалення серцевини з овочів вийміть серединку кексика, щоб вийшло поглиблення для заповнення кремом.

Виймаємо серединку кексів

Додайте на кекси густий шар крему. Краще зробити це за допомогою кондитерського мішка - тоді малюнок буде красивим.

додаємо крем

Прикрасити готові шоколадні кексики можна кондитерської посипкою або рубаною м'ятою.

Прикрашаємо шоколадні кекси посипкою

Радимо прочитати

Бурякові кекси з корицею і какао
Справжні любителі кексів і домашньої випічки можуть спекти щось смачне з будь-якого продукту! І якщо морквяні кекси і торти - давно не новинка, то солодка випічка з інших овочів все ще не дуже
Шоколадні мафіни з кремом з маскарпоне
Шоколадна випічка з ніжним вершковим кремом - це класичне поєднання смаків. Хто зможе відмовитися від такого ласощі? Напевно, знайдеться не так багато таких людей. До того ж, якщо такий десерт
Сметанний кекс
Рецептів приготування кексів величезну кількість: з родзинками, горіхами, шоколадні, з фруктами, яблуками, цукатами, корицею і так далі. А я пропоную приготувати сметанний кекс. Особливість його в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки