Рулет з ангельського бісквіта з кремом з білого шоколаду
Важко уявити собі більш ніжний бісквітний десерт, ніж цей рулет. Коли вперше його бачиш, стає відразу зрозуміло, що ці ласощі воістину ангельське: сам бісквіт має білосніжний колір, який разом з кремом з білого шоколаду становить композицію, схожу на хмару. Цей десерт не здивує вас незвичайним смаком, яскравими нотками і ароматами - це легка на смак солодощі, головною родзинкою якої є її неймовірна ніжність.
Напевно ви знаєте, що бісквітне тісто - це взагалі найніжніше тісто з усіх. Але ангельський бісквіт - це король бісквітів. Для його приготування використовують лише білки, завдяки чому маса виходить дуже повітряної, ніжною і пластичної. І тому з ангельським бісквітом працювати легше: він зберігає свою пластичність навіть після повного охолодження, не рветься. І якщо звичайний бісквітний рулет згортають спочатку в гарячому вигляді, щоб потім він не розтріснувся, то з ангельським бісквітом все набагато простіше: згорнути його в рулет не складе ніяких труднощів і це підвладне навіть новачкові.
Так як цей бісквіт готується на білках, то він не має яскравого смаку, а тому для крему краще використовувати схожі інгредієнти. Так, білий шоколад ідеально доповнить цей бісквітний рулет, тому що він має дуже тонкий аромат, що не переб'є смак бісквіта.
складові
для бісквіта:
- 6 білків
- 60 грамів дрібного цукру
- 70 грамів борошна
- 90 грамів цукрової пудри
- по щіпці лимонної кислоти, солі і ваніліну
для приготування крему:
- 100 грамів білого шоколаду
- 150 грамів домашніх густих вершків або магазинних вершків жирністю 33%
Рецепт бісквітного рулету з кремом
Спочатку приготуйте бісквіт. Для цього білки збийте з дрібкою солі і лимонної кислоти в міцну піну.
Потім додайте в цю масу цукор.
Продовжуйте збивати білки, поки маса не стане щільніше і не заблищить.
Тепер з'єднайте разом цукрову пудру і борошно, додайте туди ванілін і все разом просійте. Акуратно введіть борошно і пудру в збиті білки, обережно вмішуючи їх лопаткою, щоб не випустити дорогоцінний повітря.
Дуже важливо вмішати муку і пудру ретельно, щоб не було непромешанних грудочок, але щоб білки при цьому залишилися пишними.
Застеліть деко папером для випічки і розподіліть по ньому білкове тісто рівним шаром.
Надсилайте бісквіт випікатися при температурі 170 градусів на 15-20 хвилин. Бісквіт повинен стати зовсім небагато рум'яним.
Обережно зніміть з готового бісквіта Пекарській папір і дайте йому охолонути.
Тепер приготуйте крем. Цей крем буде зроблений на основі ганаша. Отже, поламайте шоколад на шматочки, відправте його в невелику миску і поставте її на водяну баню.
Поки топиться шоколад, постійно його помішувати, щоб процес йшов рівномірно і шоколад не пригоріла. Будьте обережні: білий шоколад сильніше інших видів боїться перегріву.
Потім зніміть шоколад з лазні і введіть вершки.
Гарненько перемішайте ганаш, щоб він став однорідним. Тепер вам необхідно трохи почекати, поки ганаш охолоне до кімнатної температури, після чого збийте його міксером на низьких оборотах до пишного стану - це і буде крем для рулету.
Викладіть крем на бісквіт і розподіліть його.
Потім акуратно згорніть рулет. Не варто занадто притискати його, інакше крем може почати вилазити назовні.
Згорнутий рулет відправте в холодильник на пару годин або на ніч. За цей час крем застигне, а бісквіт прийме потрібну форму і не буде розгортатися після нарізування.
Готовий десерт наріжте на шматочки товщиною 1,5-2 см. Можна присипати ласощі цукровою пудрою і жменею ягід для кольорового контрасту.