Маковий пиріг з зефірної кремом
Макова випічка має дуже яскравий смак, який не сплутаєш ні з чим. Він такий насичений, пряний, густий. А тому до випічки з маком ідеальним доповненням стане ніжний крем, що володіє делікатною, ледь відчутною кислинкою. Саме таким і буде ідеальний маковий десерт. І саме таким є маковий пиріг з зефірної кремом.
Основа макового пирога - це бісквіт. Завдяки цьому основа дуже легка, повітряна, невагома. А крем, приготований з зефіру і вершкового масла, має приємно кисло-солодкий смак, дуже вдало відтіняє десерт. До речі, попри те, що багато хто не люблять масляні креми, цей потрібно спробувати обов'язково - ви будете приємно здивовані. По-перше, він здається дуже легким і ніжним, тому що масло не перевищує половину обсягу крему. По-друге, цей крем дуже легко готується і виходить навіть у новачків. Якщо ж ви приготуєте подвійну порцію тіста і крему, красиво прикрасите виріб, то вийде повноцінний маковий торт!
складові
для тесту:
- 4 яйця
- 100 грамів пшеничного борошна
- 100 грамів цукру
- 100 грамів вершкового масла
- 80 грамів маку
- щіпка ваніліну
для крему:
- 150 грамів вершкового масла
- 150 грамів зефіру
Рецепт макового пирога
приготування бісквіта
Для того, щоб бісквіт у вас вийшов, був пишним, ретельно збивайте яйця. Це ключовий момент в приготуванні всіх бісквітів. Але якщо ви сумніваєтеся в своїх силах, можна додати в тісто половину чайної ложки розпушувача - для підстраховки.
Отже, відокремте білки від жовтків.
Білки збийте в міцну піну.
Потім акуратно всипте половину цукру (50 грам) і збивайте міксером, поки вони не стануть щільніше і не почнуть блищати.
Окремо збийте жовтки з другою половиною цукру в пишну масу.
Борошно просійте, змішайте з ваніліном. Подрібніть в кавомолці мак і відправте його до борошна. Злегка перемішайте сухі інгредієнти до однорідності.
У збиті жовтки додайте третину борошна з маком і акуратно вмішати їх лопаткою, щоб зберегти легкість.
Потім додайте в масу третину збитих білків.
Таким же чином, чергуючи, введіть всю муку і білки. Має вийти повітряне однорідне тісто.
Розтопити вершкове масло і влийте його в тісто по краю.
Акуратно вмішати масло в тісто і викладіть тісто у форму для запікання. Краще використовувати силіконову форму, так як до неї бісквіт точно не пристане і його буде дуже легко вийняти.
Випікайте бісквіт при температурі 180 градусів 35-40 хвилин, поки він не почне рум'яна. Перші 20 хвилин духовку відкривати не варто, тому що бісквіт може впасти.
Коли бісквіт буде готовий, вийміть його з форми, дайте охолонути і розрізати вздовж на два коржі.
Приготування зефірного крему
Для того, щоб приготувати крем, зефір поламайте на невеликі шматочки і нагрівайте в мікрохвильовій печі по 20 секунд, поки він не вздуется і не стане м'яким.
Поки зефір гарячий, почніть збивати його міксером, поступово додаючи потроху вершкове масло.
Коли ви введете половину норми масла, відправте ємність з кремом на холодну водяну баню і додайте решту масла.
Збивайте крем, поки він не загусне, стане блискучим і щільним.
Збірка макового пирога
Промажьте підготовлені коржі кремом.
Дайте пирогу настоятися і просочитися кремом в прохолодному місці не менше 3 годин.
Потім обріжте краю пирога і наріжте його на порційні квадрати. Чудовий і неймовірно смачний маковий пиріг готовий!