» » Маковий пиріг з зефірної кремом

Маковий пиріг з зефірної кремом


Макова випічка має дуже яскравий смак, який не сплутаєш ні з чим. Він такий насичений, пряний, густий. А тому до випічки з маком ідеальним доповненням стане ніжний крем, що володіє делікатною, ледь відчутною кислинкою. Саме таким і буде ідеальний маковий десерт. І саме таким є маковий пиріг з зефірної кремом.

Маковий пиріг з зефірної кремом

Основа макового пирога - це бісквіт. Завдяки цьому основа дуже легка, повітряна, невагома. А крем, приготований з зефіру і вершкового масла, має приємно кисло-солодкий смак, дуже вдало відтіняє десерт. До речі, попри те, що багато хто не люблять масляні креми, цей потрібно спробувати обов'язково - ви будете приємно здивовані. По-перше, він здається дуже легким і ніжним, тому що масло не перевищує половину обсягу крему. По-друге, цей крем дуже легко готується і виходить навіть у новачків. Якщо ж ви приготуєте подвійну порцію тіста і крему, красиво прикрасите виріб, то вийде повноцінний маковий торт!

складові

для тесту:

  • 4 яйця
  • 100 грамів пшеничного борошна
  • 100 грамів цукру
  • 100 грамів вершкового масла
  • 80 грамів маку
  • щіпка ваніліну

для крему:

  • 150 грамів вершкового масла
  • 150 грамів зефіру

Рецепт макового пирога

приготування бісквіта

Для того, щоб бісквіт у вас вийшов, був пишним, ретельно збивайте яйця. Це ключовий момент в приготуванні всіх бісквітів. Але якщо ви сумніваєтеся в своїх силах, можна додати в тісто половину чайної ложки розпушувача - для підстраховки.

Отже, відокремте білки від жовтків.

Відокремлюємо білки від жовтків

Білки збийте в міцну піну.

збиваємо білки

Потім акуратно всипте половину цукру (50 грам) і збивайте міксером, поки вони не стануть щільніше і не почнуть блищати.

Збиваємо білки з цукром

Загрузка...

Окремо збийте жовтки з другою половиною цукру в пишну масу.

Збиваємо жовтки з цукром

Борошно просійте, змішайте з ваніліном. Подрібніть в кавомолці мак і відправте його до борошна. Злегка перемішайте сухі інгредієнти до однорідності.

Змішуємо борошно з ваніліном і маком

У збиті жовтки додайте третину борошна з маком і акуратно вмішати їх лопаткою, щоб зберегти легкість.

Третина борошняної суміші додаємо в жовтки

Потім додайте в масу третину збитих білків.

Додаємо в жовтки третину білків

Таким же чином, чергуючи, введіть всю муку і білки. Має вийти повітряне однорідне тісто.

тісто

Розтопити вершкове масло і влийте його в тісто по краю.

По краю заливаємо розтоплене масло

Акуратно вмішати масло в тісто і викладіть тісто у форму для запікання. Краще використовувати силіконову форму, так як до неї бісквіт точно не пристане і його буде дуже легко вийняти.

Викладаємо тісто у форму

Випікайте бісквіт при температурі 180 градусів 35-40 хвилин, поки він не почне рум'яна. Перші 20 хвилин духовку відкривати не варто, тому що бісквіт може впасти.

Коли бісквіт буде готовий, вийміть його з форми, дайте охолонути і розрізати вздовж на два коржі.

Розрізаємо остиглий бісквіт

Приготування зефірного крему

Для того, щоб приготувати крем, зефір поламайте на невеликі шматочки і нагрівайте в мікрохвильовій печі по 20 секунд, поки він не вздуется і не стане м'яким.

Нагріваємо зефір в мікрохвильовці

Поки зефір гарячий, почніть збивати його міксером, поступово додаючи потроху вершкове масло.

Додаючи вершкове масло, збиваємо зефір

Коли ви введете половину норми масла, відправте ємність з кремом на холодну водяну баню і додайте решту масла.

Крем на холодній водяній бані

Збивайте крем, поки він не загусне, стане блискучим і щільним.

збиваємо крем

Збірка макового пирога

Промажьте підготовлені коржі кремом.

Змащуємо коржі кремом

Дайте пирогу настоятися і просочитися кремом в прохолодному місці не менше 3 годин.

Даємо макової пирога настоятися

Потім обріжте краю пирога і наріжте його на порційні квадрати. Чудовий і неймовірно смачний маковий пиріг готовий!

Бісквітний пиріг з маком

Радимо прочитати

Шоколадні мафіни з кремом з маскарпоне
Шоколадна випічка з ніжним вершковим кремом - це класичне поєднання смаків. Хто зможе відмовитися від такого ласощі? Напевно, знайдеться не так багато таких людей. До того ж, якщо такий десерт
Шоколадні кекси з м'ятним кремом
Чудові, дуже ніжні і тануть у роті кекси з насиченим смаком шоколаду, покриті зверху солодким освіжаючим кремом з м'ятою - це справжнє свято. Такий десерт - це не повсякденний варіант для тихого
Профітролі з лимонним кремом
Профітролі - це дуже миле і повітряне частування. Навіть самі прискіпливі до калорій дівчата не зможуть встояти! Легка основа з заварного тіста і м'яка начинка з лимонного курдів і вершків, легкість
Морквяний пиріг
Спочатку може здатися незвичайним, що з моркви можна зробити пиріг, але не варто дивуватися. Виходить прекрасний морквяний пиріг, який можна назвати навіть тортом. Морква, яйця і зовсім трохи борошна
Крем зі згущеного молока і вершкового масла - рецепт з покроковий рецепт
Сьогодні розповім вам, як готувати смачний крем, який підійде для багатьох тортів. Крем з-за наявності вершкового масла звичайно виходить дуже калорійним, але до прикладу торт Рижик або торт Наполеон

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки