» » Профітролі з лимонним кремом

Профітролі з лимонним кремом


Профітролі - це дуже миле і повітряне частування. Навіть самі прискіпливі до калорій дівчата не зможуть встояти! Легка основа з заварного тіста і м'яка начинка з лимонного курдів і вершків, легкість яких настільки добре поєднується разом, що виходить ідеальний крем. І цей вершково-лимонний крем стане в нагоді не тільки в якості начинки для профитролей, він відмінно буде перешаровуються ніжні бісквітні коржі і заповнювати вафельні трубочки, та й просто гарний поверх панна котто або простий грінки!

Профітролі з лимонним кремом - рецепт з фото

Робота над профітролямі з лимонним кремом буде складатися з трьох етапів - це випікання основи з заварного тіста, варення курдів і збивання крему. Потім нам тільки належить все це «одружити»!

складові

для профитролей:

  • 125 г води
  • 50 г вершкового масла
  • 1 щіпка солі
  • 100 г пшеничного борошна в / с
  • 2 яйця (близько 100 г)

для лимонного курдів:

  • 1 лимон (5 г цедри, 40 г соку)
  • 50 г цукру
  • 15 г вершкового масла

для крему:

  • 1 ст.л. з верхом сирного сиру
  • 70 мл холодних вершків 35% (для збивання)

Рецепт профитролей з заварного тіста

У сотейник влити воду, додати сіль і покласти холодне масло, поставити на вогонь і довести до кипіння. Всипати борошно всю і швидко замішати тісто лопаткою до однорідності, таким чином, заваривши тісто. Тісто буде збиратися в єдиний ком.

заварюємо тісто

Зняти тісто з вогню і вимішувати його кілька хвилин, поки воно не охолоне до теплого стану. Потім в тісто вбити яйця - по одному, кожен раз вимішуючи тісто до однорідності і гладкості. У підсумку вийде блискуче і повітряне заварне тісто. Його консистенція буде трохи щільніше, ніж у тесту для кексів або бісквітного, але не така щільна, як у тесту для пряників.

Заварне тісто для профитролей

Загрузка...

Остигнуло тісто перекласти в корнет з насадкою «велике коло» або перекласти в щільний новий поліетиленовий пакет на кут, закриття і відрізати невеликий кінчик для виходу тесту.

Відсадити на деко порції тесту завбільшки з волоський горіх і відправити в розігріту до 170 градусів духовку на 25-30 хвилин. Духовку не відкривати і не грюкати її дверцятами! Це дуже ніжне і чутливе тісто, воно вимагає до себе дбайливого ставлення. Через 20 хвилин можна акуратно перевірити рум'яність профитролей, трохи відкривши дверцята духовки і потім акуратно її закрити.

Рум'яні заварні кульки дістати з духовки і дати повністю охолонути.

готові профітролі

Як приготувати лимонний крем для профитролей

З лимона зняти цедру на тертці, знімаючи тільки жовту частину. Це важливо, біла гірка частина шкурки нам не потрібна, вона може надати курдів гіркий присмак і зіпсувати його! Цедру перекласти в сотейник. Лимон розрізати навпіл і віджати сік в сотейник до цедрі. Додати туди ж цукор і розмішати. Виделкою трохи збити яйце і додати до лимону з цукром, розмішати. Відставити і дати настоятися 30 хвилин.

Через півгодини можна доробити крем для начинки. Вміст сотейника з цукром, цедрою, лимонним соком і яйцями процідити через сито в інший сотейник. Цей етап обов'язковий! Необхідно прибрати з крему цедру і зв'язуючі елементи яєчного білка, інакше крем не буде м'яким і однорідним і в ньому будуть потрапляти грубі білі пластівці.

проціджуємо крем

Поставити проціджений крем на вогонь, додати вершкове масло і варити, помішуючи, на слабкому вогні до загусання, хвилини 3-4.

Зняти вийшов курд з вогню і дати охолонути. Взагалі, варто відзначити, що вийшов курд вже сам по собі відмінний крем. Його додають в сиркові десерти і торти і навіть просто намазують на хліб за сніданком. Спробуйте, не пошкодуєте!

Готовий лимонний курд

Але в цей раз завдання стоїть інша, тому лимонний курд - лише основа крему. Друга частина крему - вершково-сирна, для неї вершки необхідно збити з сирним сиром. Холодні (!) Вершки вилити в стакан для збивання і на максимальній швидкості збити їх до міцних піків, на це піде хвилини 4 або 5. Додати до вершків сирний сир і знову збити до гладкості і однорідності.

Додати курд, ще раз збити крем. Перекласти крем в корнет з насадкою «коло малий» або знову скористатися целофановим пакетом. Тільки куточок зрізати потрібно дуже невеликий, оскільки далі доведеться зайнятися практично ювелірної роботою.

Заповнюємо профитроли начинкою

Необхідно начинити профітролі лимонним кремом. Найпростіший спосіб - зробити в денці дірочку коктейльної трубочкою і через неї наповнити тістечко. Пристосувавшись, ви помітите, що робиться це дуже легко і швидко.

Готові тістечка скласти на піднос або тарілку і обов'язково охолодити перед подачею хоча б протягом години. Подавати профитроли до чаю або до кави.

Радимо прочитати

Солодкий млинцевий торт з лимонним курдом
Солодкі млинцеві торти часто недооцінюють, адже чим можуть здивувати звичайні і всім знайомі млинці? Але не варто списувати з рахунків такий десерт, адже він може стати для вас справжнім відкриттям,
Тарталетки з заварним кремом та черешнею
Ви любите черешню? А як часто ви готуєте з нею різноманітні страви? Якщо ви не заходите далі компоту або варення, то вам неодмінно сподобаються ніжні тарталетки з заварним кремом та черешнею. Черешня
Шоколадні мафіни з кремом з маскарпоне
Шоколадна випічка з ніжним вершковим кремом - це класичне поєднання смаків. Хто зможе відмовитися від такого ласощі? Напевно, знайдеться не так багато таких людей. До того ж, якщо такий десерт
Шоколадні кекси з м'ятним кремом
Чудові, дуже ніжні і тануть у роті кекси з насиченим смаком шоколаду, покриті зверху солодким освіжаючим кремом з м'ятою - це справжнє свято. Такий десерт - це не повсякденний варіант для тихого
Маковий пиріг з зефірної кремом
Макова випічка має дуже яскравий смак, який не сплутаєш ні з чим. Він такий насичений, пряний, густий. А тому до випічки з маком ідеальним доповненням стане ніжний крем, що володіє делікатною, ледь
Крем зі згущеного молока і вершкового масла - рецепт з покроковий рецепт
Сьогодні розповім вам, як готувати смачний крем, який підійде для багатьох тортів. Крем з-за наявності вершкового масла звичайно виходить дуже калорійним, але до прикладу торт Рижик або торт Наполеон

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки