Солодкий млинцевий торт з лимонним курдом
Солодкі млинцеві торти часто недооцінюють, адже чим можуть здивувати звичайні і всім знайомі млинці? Але не варто списувати з рахунків такий десерт, адже він може стати для вас справжнім відкриттям, якщо ви приготуєте до нього незвичайний і цікавий крем.
Приготуйте солодкий млинцевий торт з лимонним курдом. Напевно багато хто чув про цього знаменитого цитрусовом кремі. Його смак просто чудовий, тому що він ідеально кислий і солодкий одночасно, консистенція нагадує щось середнє між желе і пудингом, тане в в роті. Подають його до всього - з булочками, печивом, використовують як начинку для рогаликів або кошичків, перешаровують торти.
Лимонний курд ідеально доповнить солодкий і ніжний смак млинців своєї кислинкою. Є невелика хитрість, яка дозволить зробити цей торт ще краще: промазуйте курдом ще гарячі млинці, а потім дайте торту постояти 30-40 хвилин. Завдяки цьому млинці просочаться кремом і ви отримаєте божественний десерт.
складові
для млинців:
- 1,5 склянки молока
- 0,5 склянки води
- 1 склянка борошна
- 2 яйця
- 100 мл рослинного масла
- 1 ст. ложка цукру
- ванілін - на кінчику ножа
для приготування курдів:
- 2 яйця
- 2 жовтки
- 3 лимона
- 100 грамів цукру
- 80 грамів вершкового масла
- трохи цукрової пудри для прикраси
З цієї кількості продуктів у вас вийде 8 млинців діаметром 26-28 см і порція курдів, якої вистачить на перемазиваніе.
Рецепт солодкого млинцевого торта з лимонним курдом
Для початку необхідно приготувати курд, щоб він встиг настоятися і трохи застигнути.
Зніміть з одного лимона цедру, а потім видавіть з усіх лимонів сік (половину одного лимона відкладіть для прикраси).
Потім з'єднайте 2 жовтки і 2 цілих яйця.
Змішайте сік, цедру і яйця, додайте цукор і збийте все це віночком до однорідного стану.
Поставте ємність з рідиною, на водяну баню.
Постійно помішуючи суміш, доведіть її до загустіння.
Потім зніміть крем з лазні і додайте в нього вершкове масло.
Гарненько перемішайте, щоб все масло розтопити під дією температури курдів і крем став однорідним. Надішліть курд в прохолодне місце для охолодження.
Тепер приступайте до приготування млинців. Це самий звичайний рецепт млинців на молоці. Отже, в глибоку миску влийте молоко і воду.
Потім всипте туди борошно і перемішайте міксером або блендером, щоб уникнути утворення грудочок.
Після цього введіть яйця, цукор і ванілін.
Коли тісто буде однорідним, влийте рослинне масло і перемішайте.
Обсмажуйте млинці на сухій сковороді. Вони не повинні чіплятися, так як в тесті міститься масло, яке буде трохи виділятися під час приготування.
Печіть млинці, поки вони не стануть рум'яними з обох сторін. Вони будуть здаватися вам трохи жорстким через відсутність великої кількості масла, але це якраз і потрібно, щоб вони краще просочилися кремом.
Покладіть млинці один на одного, перемазуючи кожен млинець столовою ложкою курдів.
Верх торта змастіть кремом.
Для прикраси торта із млинців тонко наріжте лимон, присипте цукровою пудрою або цукром і запечіть в духовці, поки кружечки не придбають легкий карамельний відтінок.
Прикрасьте торт лимоном.
Дивно смачний і простий солодкий млинцевий торт готовий!