Закусочний млинцевий торт з червоною рибою
З найпростіших, звичайних млинців можна приготувати чудову, дуже смачну закуску - млинцевий торт. Таке блюдо відмінно впишеться в меню святкового столу, бо це ідеальна закуска під найрізноманітніші алкогольні напої - від легких сухих вин і до різноманітних міцних напоїв. І звичайно ж закусочний млинцевий торт дуже ефектно виглядає.
Можна придумати найрізноманітніші начинки для торта із млинців. Обов'язково спробуйте приготувати таку страву з запаморочливим кремом-начинкою з вершкових плавлених сирків, ніжною слабосоленої сьомги або лосося і най-най "рибної" зелені - кропу і зеленої цибулі. До речі, якщо замінити слабосоленую червону рибу копченої, то блюдо вийде більш пікантним.
Закусочний млинцевий торт з червоною рибою можна подавати відразу ж після приготування. Але дайте йому просочитися протягом 3-4 годин в холодильнику - і він вже точно підкорить ваше серце!
складові
для приготування млинців:
- 1,5 склянки води
- 1 стакан молока
- 1 склянка борошна
- 3 яйця
- 100 мл рослинного масла
- по дрібці солі і цукру
для приготування начинки:
- 4 вершкових плавлених сирка без ароматизаторів (400 грамів)
- 300 грамів слабосоленої червоної риби (сьомги або лосося)
- 4 ст. ложки майонезу
- 4 гілочки кропу
- 2 пера зеленої цибулі
Також для прикраси приготуйте гілочку кропу і 3 кружечка лимона.
Рецепт закусочного млинцевого торта з червоною рибою
Спочатку необхідно приготувати млинці. Влийте в глибоку миску воду, а потім додайте туди молоко.
Всипте сіль і цукор. Цих спецій потрібно зовсім трошки - тільки щоб самі млинці не були прісними.
Всипте в рідину муку.
Гарненько збийте тісто міксером, блендером або віночком, щоб все грудочки борошна подрібнилися.
Додайте в млинцеве тісто яйця.
В останню чергу додайте рослинне масло і ще раз ретельно перемішайте.
Печіть млинці на сухій сковороді, наливаючи по ¾ ополоника.
Млинці повинні вийти тонкими і рум'яними з обох сторін.
Коли млинці будуть готові, приготуйте начинку. Для цього натріть на дрібній тертці плавлені сирки.
Потім дрібно нарубати зелень.
Наріжте дрібними кубиками червону рибу - розміром в 5-6 мм. Відкладіть декілька скибочок для прикраси торта.
Змішайте сир, зелень і рибу. По столовій ложці введіть в масу майонез.
Ретельно перемішуйте начинку. Додавайте майонез потроху, поки маса не стане в'язкою, трохи кремовою, щоб її зручно було розмазувати по млинців. Залежно від сиру, майонезу може знадобитися і менше.
Готові млинці перемажьте вийшла начинкою-кремом, складаючи їх один на одного.
Прикрасьте торт із млинців половинками кружечків лимона, кропом і скибочками риби.
Такий закусочний млинцевий торт стає тільки смачніше через час: всі аромати з'єднуються, а самі млинці просочуються і стають дуже ніжними.