Кабачковий торт з домашнім васабі-майонезом
Кабачки - це чудо-овочі, тому що вони неймовірно корисні, дієтичні, та ще й такі багатоликі з кулінарної точки зору. Кабачкові страви підійдуть навіть до святкового столу - відмінним варіантом стане закусочний кабачковий торт.
У кабачкової торта, приготованого за цим рецептом, буде своя родзинка - це спеціальний гострий васабі-майонез, яким будуть умазані коржі. Просто дивовижно, наскільки поєднуються наші рідні кабачки і гостра японська приправа васабі. Блюдо виходить дуже ніжним і пікантним одночасно.
Самі коржі для кабачкової торта готуються за принципом оладок, в їх склад входять лише кабачки, яйця і трохи борошна з розпушувачем, а також спеції. Незважаючи на те, що тісто виходить рідкуватий, не варто занадто сильно старатися з борошном, інакше коржі будуть злегка гумовими і не такими пишними, як повинні.
За цим рецептом у вас вийде три пишних кабачковий коржа, але ви можете зробити їх більш тонкими за своїм бажанням. Більш того, можна експериментувати зі способом подрібнення кабачків для приготування тіста: натерти на крупній тертці або на дрібній або і зовсім подрібнити їх у блендері.
складові
- 600-700 грамів кабачків (приблизно 3 кабачка середнього розміру)
- 200 мл рафінованої олії плюс ще трохи для обсмажування коржів
- 0,5 склянки борошна
- 3 яйця
- 2 ст. ложки порошку васабі
- 2 ст. ложки кип'яченої води кімнатної температури
- 1,5 ст. ложки лимонного соку
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- сіль і перець - за смаком
- свіжа зелень на ваш смак для оздоблення
Рецепт кабачкової торта
Кабачки ретельно вимийте і натріть на крупній тертці. Якщо кабачки невеликі, то очищати їх від шкірки і насіння немає необхідності. Якщо ви використовуєте великі кабачки, то обов'язково зніміть шкірку і видаліть насіння.
Перекладіть натерті кабачки в глибоку миску, додайте до них 2 яйця, щедро посоліть і поперчіть. Перемішайте масу до однорідності.
Потім всипте в миску борошно і розпушувач.
На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Для одного коржа викладайте 6 столових ложок кабачкової тесту, акуратно розрівнюючи його по дну сковороди, і обсмажуйте до рум'яного кольору.
Потім дбайливо переверніть кабачковий «млинець», щоб він не розпався. Для цього перевертайте його дуже швидко. Акуратність і швидкість дуже важливі, адже тісто більшою мірою складається з кабачків, але саме завдяки цьому торт і вийде неймовірно ніжним.
Для приготування васабі-майонезу розведіть порошок васабі водою, ретельно розтираючи масу, щоб не було грудочок.
Потім змішайте яйце, рослинне масло і вийшла пасту в невеликій глибокій ємності.
За допомогою погружного блендера збийте масу до кремоподібного стану, після чого посоліть і поперчіть соус за смаком і додайте в нього лимонний сік.
Кабачкові коржі щедро перемажьте майонезом з васабі.
Верх торта змастіть соусом і прикрасьте свіжою зеленню.
Подавати це кабачкове ласощі можна як відразу після приготування, так і трохи пізніше, давши йому настоятися в холодильнику.