» » Кабачковий торт з домашнім васабі-майонезом

Кабачковий торт з домашнім васабі-майонезом


Кабачки - це чудо-овочі, тому що вони неймовірно корисні, дієтичні, та ще й такі багатоликі з кулінарної точки зору. Кабачкові страви підійдуть навіть до святкового столу - відмінним варіантом стане закусочний кабачковий торт.

У кабачкової торта, приготованого за цим рецептом, буде своя родзинка - це спеціальний гострий васабі-майонез, яким будуть умазані коржі. Просто дивовижно, наскільки поєднуються наші рідні кабачки і гостра японська приправа васабі. Блюдо виходить дуже ніжним і пікантним одночасно.

Кабачковий торт з домашнім майонезом - рецепт з фото

Самі коржі для кабачкової торта готуються за принципом оладок, в їх склад входять лише кабачки, яйця і трохи борошна з розпушувачем, а також спеції. Незважаючи на те, що тісто виходить рідкуватий, не варто занадто сильно старатися з борошном, інакше коржі будуть злегка гумовими і не такими пишними, як повинні.

За цим рецептом у вас вийде три пишних кабачковий коржа, але ви можете зробити їх більш тонкими за своїм бажанням. Більш того, можна експериментувати зі способом подрібнення кабачків для приготування тіста: натерти на крупній тертці або на дрібній або і зовсім подрібнити їх у блендері.

складові

  • 600-700 грамів кабачків (приблизно 3 кабачка середнього розміру)
  • 200 мл рафінованої олії плюс ще трохи для обсмажування коржів
  • 0,5 склянки борошна
  • 3 яйця
  • 2 ст. ложки порошку васабі
  • 2 ст. ложки кип'яченої води кімнатної температури
  • 1,5 ст. ложки лимонного соку
  • 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
  • сіль і перець - за смаком
  • свіжа зелень на ваш смак для оздоблення

Рецепт кабачкової торта

Кабачки ретельно вимийте і натріть на крупній тертці. Якщо кабачки невеликі, то очищати їх від шкірки і насіння немає необхідності. Якщо ви використовуєте великі кабачки, то обов'язково зніміть шкірку і видаліть насіння.

Загрузка...

Натираємо кабачки на тертці

Перекладіть натерті кабачки в глибоку миску, додайте до них 2 яйця, щедро посоліть і поперчіть. Перемішайте масу до однорідності.

Додаємо яйця, сіль і перець

Потім всипте в миску борошно і розпушувач.

Додаємо борошно і розпушувач

На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Для одного коржа викладайте 6 столових ложок кабачкової тесту, акуратно розрівнюючи його по дну сковороди, і обсмажуйте до рум'яного кольору.

Викладаємо тісто на сковороду

Потім дбайливо переверніть кабачковий «млинець», щоб він не розпався. Для цього перевертайте його дуже швидко. Акуратність і швидкість дуже важливі, адже тісто більшою мірою складається з кабачків, але саме завдяки цьому торт і вийде неймовірно ніжним.

Смажимо кабачкові млинчики

Для приготування васабі-майонезу розведіть порошок васабі водою, ретельно розтираючи масу, щоб не було грудочок.

Розводимо водою порошок васабі

Потім змішайте яйце, рослинне масло і вийшла пасту в невеликій глибокій ємності.

Додаємо яйце і рослинне масло

За допомогою погружного блендера збийте масу до кремоподібного стану, після чого посоліть і поперчіть соус за смаком і додайте в нього лимонний сік.

збиваємо соус

Кабачкові коржі щедро перемажьте майонезом з васабі.

Змащуємо коржі майонезом

Верх торта змастіть соусом і прикрасьте свіжою зеленню.

Закусочний кабачковий торт - рецепт з фото

Подавати це кабачкове ласощі можна як відразу після приготування, так і трохи пізніше, давши йому настоятися в холодильнику.

Радимо прочитати

Кабачковий торт з помідорами
Кабачковий сезон - рай для любителів овочів і легких і простих страв. У вас намічається свято або ви просто любите готувати різноманітні страви, щоб вони не встигали набридати? Тоді, якщо кабачкові
Кабачки в томатному соусі на зиму - рецепт кабачків в томатній заливці з покроковими фото
я недавно Готувала ось такі кружечки огірків в томатній заливці на зиму і подумалося мені, що якщо замість огірків взяти кабачки, то теж вийде дуже смачно. Будуть кубики кабачків в томатному соусі.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки