Суп-пюре з кабачків, картоплі та моркви
Погодьтеся, що немає нічого простішого, ніж приготувати суп-пюре, адже все, що необхідно - це протушкувати овочі разом і подрібнити їх, не витрачаючи час на акуратну нарізку інгредієнтів або їх окреме приготування в різному посуді. Особливо чарівні супи-пюре з молодих літніх овочів - це буйство фарб і симфонія смаків, та й готуються вони неймовірно швидко, а результат завжди очікувано відмінний.
Дуже смачним вийде суп-пюре з кабачків. Консистенція такого супу неймовірно ніжна, практично невагома. Цю ніжність відмінно підкреслить додавання вершків, адже кабачки дуже добре з ними поєднуються.
Соло тут будуть кабачки - то, що вони обсмажуються окремо, робить смак цієї страви по-справжньому насиченим. Крім того, в кабачковому супі-пюре буде ще багато компонентів, які зроблять смак страви дуже багатим: це молода картопля, цибуля і морква, ароматний часник і трохи томатної пасти. Вийде дуже апетитно!
складові
- 3 кабачка середнього розміру
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 3 зубчики часнику
- 100 мл вершків жирністю 15%
- 1 ст. ложка томатної пасти
- сіль, перець - за смаком
- рослинне масло для обсмажування
- зелень для подачі готового блюда
Рецепт супу-пюре з кабачків і картоплі
Кабачки ретельно вимийте і наріжте довільними великими шматками розміром близько 2-3 см.
Розігрійте в сковороді 2-3 столові ложки рослинної олії і відправте обсмажувати туди кабачки на середньо-сильному вогні. Вам необхідно саме обсмажувати кабачки, а не гасити їх.
Обсмажуйте шматочки кабачків, поки вони не стануть рум'яними.
Кабачки перекладіть в окремий посуд. Намагайтеся перекласти їх так, щоб масло залишилося в сковороді.
Далі очистіть і наріжте кубиками картоплю, моркву і цибулю.
Обсмажуйте овочі в сковороді, де готувалися кабачки, протягом 3-4 хвилин, помішуючи.
Потім додайте сіль, перець і очищені зубчики часнику. Готуйте все разом ще пару-трійку хвилин.
Тепер поверніть в сковороду кабачки, все добре перемішайте і додайте томатну пасту.
Влийте в сковороду воду, щоб та покрила овочі. Доведіть суп до кипіння і варіть його до м'якості овочів.
Перенесіть вміст сковороди в каструлю, після цього подрібніть його блендером до однорідного стану.
На цьому етапі ви можете регулювати густоту супу-пюре, додавши трохи води додатково, якщо хочете отримати більш рідку консистенцію.
Гарненько прогрійте суп, а потім влийте в нього вершки.
Перемішайте кабачковий суп-пюре, розлийте його по тарілках і подавайте гарячим, прикрасивши гілочкою зелені або дописавши шматочком свіжого хліба або домашніми сухариками.