Суп-пюре з квашеної капусти з куркою
У холодну пору року немає того буйства овочів, з яких можна хоч кожен день варити такі різні, не повторюються супи, яскраві, свіжі, повні вітамінів. Та й загалом набір овочів досить убогий, що не може не відобразитися на типовому наборі блюд, які готуються в кожній родині. Але що ж робити і як побалувати себе, порадувати якимось різноманітністю, коли стандартний набір зимових овочів - це буряк, цибуля, картопля і морква з капустою? А ось в капусті якраз і криється відповідь: приготуйте дуже цікавий і смачний суп-пюре з квашеної капусти.
Супи-пюре взагалі ідеально підходять для холодної пори року: вони ситні, поживні, відмінно зігрівають. А ще в тарілку такого супчика можна додати багато-багато домашніх маленьких сухариків, і це зробить блюдо неймовірно затишним!
Суп, приготовлений з квашеної капусти, обов'язково запам'ятається вам своїм яскравим смаком, адже квашену капусту неможливо сплутати ні з чим. Віддалено смак цієї страви можна порівняти хіба що з традиційним польським блюдом - капустняком. Його теж варять з квашеної капусти, додають пшоно і він виходить дуже густим. Суп, приготовлений з даного рецептом, трохи легше і готується без будь-якої крупи, зате на курячому філе, що і робить його таким ситним.
складові
- 300 грамів квашеної капусти
- 1 куряче філе
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 середнього розміру морква (або кілька маленьких)
- 2 зубчики часнику
- 1 ст. ложка домашніх густих вершків
- 25 грамів вершкового масла
- 1 ч. Ложка паприки
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 1,5 літра супу
приготування
Спершу крупно наріжте цибулю і порубати часник. У каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло, щоб воно зберегло свій світлий колір і не почало темніти. Відведіть туди цибулю і часник. Готуйте, помішуючи пару хвилин, поки овочі не стануть м'якими.
Потім додайте в каструлю крупно нарізану моркву. Готуйте ще пару хвилин.
Цим часом наріжте невеликими кубиками куряче філе.
Додайте його до овочів і готуйте, поки воно не посвітлішає.
Тепер прийшла черга додати нарізану кубиками картоплю. Обсмажуйте всі разом, поки не почне з'являтися легка рум'яна кірочка.
Додайте в каструлю квашену капусту, перемішайте.
Приправте перцем і паприкою. Сіль слід додавати в кінці приготування, адже капуста вже солона і можна з легкістю пересолити блюдо.
Гасіть овочі під кришкою хвилин 7, а потім влийте стільки води, щоб вона покрила овочі на 1 палець.
Варіть суп до готовності картоплі, після чого ретельно подрібніть блендером.
Якщо необхідно, додайте трохи кип'яченої води кімнатної температури - в разі, якщо суп вийшов густоват.
Додайте в суп з квашеної капусти вершки і прогрійте його, не доводячи до кипіння.
Подавайте ароматний суп-пюре разом з сухариками, прикрасивши його зеленню.