Тушкована червонокачанна капуста з ковбасками
Наш рецепт тушкованою червоною капусти - це варіант-фантазія на тему знаменитого, популярного німецького страви з тушкованої кислої капусти з баварськими ковбасками. Капуста виходить з насиченим, кисло-солодким смаком, приємним темним кольором і, на відміну від баварського брата, ковбаски не подаються окремо, а додаються в саму страву. Завдяки цьому тушкована капуста сама стає запашної - набуває приємний аромат димку.
Загасити краснокочанную капусту - це чудове рішення як в якості гарніру до м'ясних страв, так і в якості начинки для пирогів, пиріжків і вареників. У червоній капусті не так багато соку в порівнянні з білокачанної, і тому багатьом вона здається сухуватою і навіть жорсткої. Гасіння допомагає їй стати м'якше, а додаткова порція води під час приготування зробить блюдо соковитіше.
Тушкована капуста - блюдо просте і швидке в приготуванні, і це не може не радувати, адже це просто чудовий варіант для щоденного столу. Блюдо це і просте, і цікаве одночасно - все завдяки копченим ковбасок. Ковбаски варто вибирати пікантні, невеликого розміру (як кабаноссі, мисливські або копчені баварські). Якщо хочете отримати більш ніжний смак, використовуйте фаршеві ковбаски, сардельки або курячі сосиски.
складові
- чверть великого качана червонокачанної капусти
- 200 грамів квашеної кислої капусти
- 10-12 невеликих копчених ковбасок (типу мисливських)
- 1 цибулина
- 20 мл рослинного масла
- 10 мл бальзамічного оцту
- 1 ч. Ложка томатної пасти
- сіль, перець, тушковані трави - за смаком
Вихід готового продукту: 4 порції
Рецепт тушкованою червоною капусти з ковбасками
Сковороду поставте на середній вогонь і влийте в неї масло - нехай воно розігрівається. Цим часом наріжте цибулю четвертинками кілець.
Надішліть цибулю в сковороду і готуйте, помішуючи, до м'якості і легкої золотистої.
Наріжте червону капусту і додайте її до цибулі, перемішайте.
Через 2-3 хвилини додайте в сковороду квашену капусту, а також спеції і томатну пасту. Влийте бальзамічний оцет.
Ретельно перемішайте капусту і тушкуйте 5 хвилин, вливши трохи води, щоб овочі пропарюють.
Наріжте невеликими шматочками копчені ковбаски і додайте їх в капусту.
Якщо необхідно, підлити в сковороду ще трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте до тих пір, поки капуста не стане м'якою і ніжною.
Подавайте блюдо в теплому вигляді, посипавши свіжою зеленню. Втім, тушкована червона капуста приємна на смак і в охолодженому вигляді, в якості закуски.