Капуста, тушкована в сироватці
Якщо ви час від часу готуєте самостійно сир або сир, вам напевно відома класична задача: куди ж подіти велику кількість сироватки? Блінов напекли, оладок насмажили, тісто для пирогів і хліба замісили, кекс готовий ... Що ж далі? А спробуйте загасити капусту за цим рецептом.
Капуста, тушкована в сироватці, виходить приголомшливо смачною. Ні, ви не відчуєте в цій страві смак сироватки, але вона зробить капусту ніжніше і соковитіше, а кислота, яка міститься в сироватці, і смак збалансує, і збереже хрусткость капусти, так що вона не перетвориться в одну суцільну масу.
Тушкована в сироватці капуста обов'язково вам сподобається. Вона смачна як сама по собі, в ролі закуски або гарніру, або можна використовувати її в якості начинки для пиріжків, пирогів, вареників чи млинців, адже в усьому іншому така капуста готується так само, як і зазвичай: гаситься з луком і морквою, ароматним солодким перцем, подрібненим томатом і спеціями.
До речі, якщо ви любите тушковану капусту, пропонуємо вам ще один смачний рецепт: капуста, тушкована з куркою.
складові
- половина капустини
- 1 велика морква
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 4 середнього розміру помідора
- 1 стакан сироватки
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 4 порції
Як згасити капусту в сироватці
Спершу наріжте четвертинками кілець цибулю, а моркву нашаткуйте соломкою.
Розігрійте в глибокій сковороді або невеликій каструлі з товстими стінками рослинне масло і обсмажуйте цибулю з морквою на середньому вогні, помішуючи. Готуйте овочі до прозорості лука.
Цим часом нашинкуйтекапусту.
Надішліть капусту в каструлю до овочів.
Слідом наріжте соломкою солодкий перець і теж відправте його в каструлю з капустою. Перемішайте і готуйте хвилин 5.
Тепер наріжте помідори і подрібніть їх блендером.
Влийте вийшло томатне пюре в каструлю.
Потім влийте в каструлю з овочами сироватку.
Додайте за смаком сіль і перець, а також лавровий лист.
Гасіть капусту, прикривши каструлю кришкою. Рідина при цьому буде повільно випаровуватися, а капуста стане м'якою, але при цьому збереже свою форму.
Подавати таку капусту найкраще в гарячому вигляді, а ось для використання її в якості начинки дочекайтеся, поки вона охолоне.
І візьміть на замітку ще кілька рецептів, які допоможуть вам «утилізувати» сироватку: морквяні маффіни на сироватці і відкритий пиріг з вишнею, тісто для якого також готується на сироватці.