» » Капуста, тушкована в сироватці

Капуста, тушкована в сироватці


Капуста, тушкована в сироватці

Якщо ви час від часу готуєте самостійно сир або сир, вам напевно відома класична задача: куди ж подіти велику кількість сироватки? Блінов напекли, оладок насмажили, тісто для пирогів і хліба замісили, кекс готовий ... Що ж далі? А спробуйте загасити капусту за цим рецептом.

Капуста, тушкована в сироватці, виходить приголомшливо смачною. Ні, ви не відчуєте в цій страві смак сироватки, але вона зробить капусту ніжніше і соковитіше, а кислота, яка міститься в сироватці, і смак збалансує, і збереже хрусткость капусти, так що вона не перетвориться в одну суцільну масу.

Тушкована в сироватці капуста обов'язково вам сподобається. Вона смачна як сама по собі, в ролі закуски або гарніру, або можна використовувати її в якості начинки для пиріжків, пирогів, вареників чи млинців, адже в усьому іншому така капуста готується так само, як і зазвичай: гаситься з луком і морквою, ароматним солодким перцем, подрібненим томатом і спеціями.

До речі, якщо ви любите тушковану капусту, пропонуємо вам ще один смачний рецепт: капуста, тушкована з куркою.

складові

  • половина капустини
  • 1 велика морква
  • 1 цибулина
  • 1 солодкий перець
  • 4 середнього розміру помідора
  • 1 стакан сироватки
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Вихід готового продукту: 4 порції

Загрузка...

Як згасити капусту в сироватці

Спершу наріжте четвертинками кілець цибулю, а моркву нашаткуйте соломкою.

Нарізаємо цибулю та моркву

Розігрійте в глибокій сковороді або невеликій каструлі з товстими стінками рослинне масло і обсмажуйте цибулю з морквою на середньому вогні, помішуючи. Готуйте овочі до прозорості лука.

Обсмажуємо моркву з цибулею

Цим часом нашинкуйтекапусту.

шаткуємо капусту

Надішліть капусту в каструлю до овочів.

Слідом наріжте соломкою солодкий перець і теж відправте його в каструлю з капустою. Перемішайте і готуйте хвилин 5.

Додаємо в каструлю капусту і нарізану перець

Тепер наріжте помідори і подрібніть їх блендером.

Подрібнюємо блендером помідори

Влийте вийшло томатне пюре в каструлю.

Відправляємо томатне пюре в каструлю

Потім влийте в каструлю з овочами сироватку.

додаємо сироватку

Додайте за смаком сіль і перець, а також лавровий лист.

Додаємо лавровий лист, сіль і перець

Гасіть капусту, прикривши каструлю кришкою. Рідина при цьому буде повільно випаровуватися, а капуста стане м'якою, але при цьому збереже свою форму.

Подавати таку капусту найкраще в гарячому вигляді, а ось для використання її в якості начинки дочекайтеся, поки вона охолоне.

І візьміть на замітку ще кілька рецептів, які допоможуть вам «утилізувати» сироватку: морквяні маффіни на сироватці і відкритий пиріг з вишнею, тісто для якого також готується на сироватці.

Радимо прочитати

Несолодкі оладки на сироватці
Коли в будинку залишається зайвий кефір або сироватка - саме час піч оладки. Так, варіант кефірних оладок більш поширений, але і на сироватці їх можна приготувати не гірше. Більш того, оладки на
Тонкі млинці на сироватці
Погодьтеся, більшість звикла готувати тонкі млинці на молоці - це найпопулярніший варіант цих ласощів. Такі млинці хоча і мають характерний смак, але вони досить універсальні - будь вони солодким або

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки