» » Несолодкі оладки на сироватці

Несолодкі оладки на сироватці


Оладки на сироватці

Коли в будинку залишається зайвий кефір або сироватка - саме час піч оладки. Так, варіант кефірних оладок більш поширений, але і на сироватці їх можна приготувати не гірше. Більш того, оладки на сироватці вийдуть по-справжньому особливими.

Оладки найчастіше готують у вихідний день: не поспішаючи замішують тісто, випікають цілу гору невеликих оладок, а потім діставши з холодильника запаси варення, сметану, мед і якісь соуси, приймаються насолоджуватися таким ось смачним сніданком. Але цей рецепт оладок на сироватці доведеться до речі і в звичайне буденне ранок, адже готуються вони непристойно швидко, а випікаються ще швидше завдяки своєму невеликому розміру. До того ж вони особливо хороші в несолодко варіанті: легкі, ніжні, маленькі і з такими приголомшливими порами, які вберуть будь-який соус, який ви до них подасте. А якщо додатково облагородити тісто насінням льону і спеціями, то оладки стануть ще смачніше, ще корисніше.

Такі ось цікаві оладки скрасять також вечір перегляду кіно. Приготуйте їх і подайте замість чіпсів, а до них - густі і ароматні соуси-діпи з насиченим смаком, і відірватися буде дуже нелегко!

складові

  • 1 стакан сироватки
  • 1 яйце
  • 120 грамів білої пшеничної муки
  • 1 ст. ложка насіння льону
  • 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
  • 1 ч. Ложка сушеного кропу
  • 0,5 ч. Ложки чорного меленого перцю
  • дрібка солі
  • трохи рослинного масла для змащування сковороди під час випічки

Вихід готового продукту: близько 50 маленьких оладок

Загрузка...

Як приготувати оладки на сироватці

Спершу віночком змішайте сироватку з яйцем до однорідності.

Змішуємо сироватку з яйцем

Потім всипте в цю суміш пшеничну муку і перемішайте тісто так, щоб в ньому не було грудочок.

Додаємо борошно, перемішуємо

Потім приправте тісто сіллю, перцем і додайте в нього сушений кріп для додання аромату.

Додаємо сіль, перець і сушений кріп

Слідом додайте розпушувач і насіння льону.

Додаємо насіння льону і розпушувач

Гарненько розігрійте сковороду на сильному вогні, змастіть її рослинним маслом і випікайте на ній оладки, викладаючи тісто чайною ложкою на невеликій відстані один від одного.

Викладаємо тісто на сковороду

Коли оладки підрум'яняться з одного боку, переверніть їх і готуйте до рум'яного кольору зі зворотного боку. Готуються ці оладки дуже швидко, так що будьте обережні, щоб підрум'янити їх не дуже сильно.

Смажимо оладки з двох сторін

Готові оладки найсмачніше в гарячому вигляді.

Несолодкі оладки на сироватці

А наступного разу, коли у вас знову утворюється зайва сироватка, спечіть тонкі млинці на сироватці або гарний кекс з полуницею: подвійний, ванільно-шоколадний.

Радимо прочитати

Пишні оладки на кислому молоці
Навіть у самих ощадливих господарів трапляється так, що молока купили занадто багато і не встигли все використовувати або ж просто забули про нього, змусивши в холодильнику іншими продуктами, ось
Оладки з гарбуза на кефірі
Оладки - страва смачна і нескладна, переважно готується на сніданок. Щоб трохи урізноманітнити класичний рецепт, можна додати до складу стиглу гарбуз, вона надає особливий аромат страви. У таких
Оладки з кабачків
Оладки з кабачків зараз можна готувати практично круглий рік, адже цукіні у продажу є практично завжди. Я готую оладки за цим рецептом вже кілька років — виходить смачно і красиво. Як у будь-якому
Капустяні оладки (капуста, яйця і борошно) - ніжні з волоськими горіхами і майонезом, рецепт з покроковими фото
Цей рецепт я знайшла у мами в кулінарній книжці за 2013 рік, "Рецепти на біс до свята". Назва рецепта в книзі було таке - Закусочний капустяний пиріг "Ніжність", автор Надія Сєвєрова з п. Пречисте.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки