Несолодкі оладки на сироватці
Коли в будинку залишається зайвий кефір або сироватка - саме час піч оладки. Так, варіант кефірних оладок більш поширений, але і на сироватці їх можна приготувати не гірше. Більш того, оладки на сироватці вийдуть по-справжньому особливими.
Оладки найчастіше готують у вихідний день: не поспішаючи замішують тісто, випікають цілу гору невеликих оладок, а потім діставши з холодильника запаси варення, сметану, мед і якісь соуси, приймаються насолоджуватися таким ось смачним сніданком. Але цей рецепт оладок на сироватці доведеться до речі і в звичайне буденне ранок, адже готуються вони непристойно швидко, а випікаються ще швидше завдяки своєму невеликому розміру. До того ж вони особливо хороші в несолодко варіанті: легкі, ніжні, маленькі і з такими приголомшливими порами, які вберуть будь-який соус, який ви до них подасте. А якщо додатково облагородити тісто насінням льону і спеціями, то оладки стануть ще смачніше, ще корисніше.
Такі ось цікаві оладки скрасять також вечір перегляду кіно. Приготуйте їх і подайте замість чіпсів, а до них - густі і ароматні соуси-діпи з насиченим смаком, і відірватися буде дуже нелегко!
складові
- 1 стакан сироватки
- 1 яйце
- 120 грамів білої пшеничної муки
- 1 ст. ложка насіння льону
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- 1 ч. Ложка сушеного кропу
- 0,5 ч. Ложки чорного меленого перцю
- дрібка солі
- трохи рослинного масла для змащування сковороди під час випічки
Вихід готового продукту: близько 50 маленьких оладок
Як приготувати оладки на сироватці
Спершу віночком змішайте сироватку з яйцем до однорідності.
Потім всипте в цю суміш пшеничну муку і перемішайте тісто так, щоб в ньому не було грудочок.
Потім приправте тісто сіллю, перцем і додайте в нього сушений кріп для додання аромату.
Слідом додайте розпушувач і насіння льону.
Гарненько розігрійте сковороду на сильному вогні, змастіть її рослинним маслом і випікайте на ній оладки, викладаючи тісто чайною ложкою на невеликій відстані один від одного.
Коли оладки підрум'яняться з одного боку, переверніть їх і готуйте до рум'яного кольору зі зворотного боку. Готуються ці оладки дуже швидко, так що будьте обережні, щоб підрум'янити їх не дуже сильно.
Готові оладки найсмачніше в гарячому вигляді.
А наступного разу, коли у вас знову утворюється зайва сироватка, спечіть тонкі млинці на сироватці або гарний кекс з полуницею: подвійний, ванільно-шоколадний.