Оладки з кабачків
Оладки з кабачків зараз можна готувати практично круглий рік, адже цукіні у продажу є практично завжди. Я готую оладки за цим рецептом вже кілька років — виходить смачно і красиво. Як у будь-якому рецепті є свої секрети і у кабачкового оладок. Про них докладніше далі
Для приготування оладок з кабачків нам знадобляться:
- Кабачок — 2 шт., ок. 1,5 кг (цукіні середнього розміру ідеальний)
- Морква — 1 шт. (середня)
- Часник — 1 зубка (опціонально)
- Яйце — 1 шт.
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Цукор — 1 ст. ложка
- Перець — за смаком
- Борошно — 6 ст. ложок
- Крохмаль — 1 ст. ложка (картопляний або кукурудзяний)
- Кориця — 1 ч. ложка
- Чебрець — 1 пучок (для ароматизації олії)
- пісне Масло для смаження
Як приготувати оладки з кабачка
- Кабачки миємо, чистимо від шкірки, відрізаємо обидва краї, розрізаємо навпіл і вичищаємо насіння. Ріжемо на 4−6 частин і натираємо на крупній тертці. Можна використовувати для цих цілей комбайн, щоб прискорити процес подрібнення. Після цього необхідно по можливості віджати сік, який виділяють кабачки у великій кількості. Просто руками відіжміть натерту масу, а рідину злийте. Потім кабачкову масу викладаємо в глибоку чашку.
- Моркву миємо, чистимо. Натираємо на дрібній тертці. Морква надасть красивий колір і масу нашим оладок. Натерту моркву додаємо до кабачків. Якщо ви вирішили використовувати часник, подрібніть його дрібно-дрібно і додати у морквяно-кабачкову масу. Я додаю часник — він надає оладкам пікантність і аромат.
- Додаємо яйце. Солимо, перчимо за смаком. Всипаємо цукор і корицю. Ретельно перемішуємо нашу кабачкову масу. Додаємо крохмаль, а потім борошно, постійно перемішуючи. Кабачкова маса (тісто) виходить досить рідкою. Не потрібно цього боятися. При смаженні вона швидко схоплюється і не буде розтікатися по сковорідці.
- Нагріваємо сковороду, наливаємо трохи олії на одну порцію оладків (приблизно 2 ст. ложки), поки масло нагрівається, опускаємо в нього пучок чебрецю, щоб масло ввібрало аромат з гілочок і листочків. Ви відчуєте, який починає випаровуватися аромат ефірних олій чебрецю. До речі, розмарин в цій ролі теж дуже хороший. Після цього прибираємо пучок в сторону — до наступної порції кабачкового оладок.
- За допомогою столової ложки викладаємо 5−6 оладки на сковороду і обсмажуємо з кожного боку по 2−3 хвилини на середньому вогні, щоб вони не горіли. Зазвичай кабачкові оладки смажаться швидко, адже в них немає м'яса, одні овочі. Готові оладки знімаємо на підготовлену тарілку. Підливаємо масла, знову робимо трюк з жмутом чебрецю, і знову викладаємо тісто 5−6 оладок на всю поверхню сковороди. Із зазначеної кількості кабачків виходить 35−40 оладок.
Бачите, як легко і швидко можна приготувати оладки з кабачків. Ось, що вийшло у мене:
Подавати оладки можна як самостійну страву зі сметаною, йогуртом, соусом на ваш смак або майонезом, посипавши свіжою зеленню кропу або петрушки. А можна і як гарнір до інших страв з м'яса, курки або риби.
На сайті є ще рецепти з використанням кабачків — кабачкові оладки з сиром і кабачки з помідорами і сиром. Спробуйте, може і вам теж сподобається!
Приємного апетиту!
Готуйте з радістю, подавайте з душею!