Котлети з кабачків і м'ясного фаршу
Так відразу і не скажеш, що виходить за цим рецептом - чи то м'ясні котлети з кабачками, то чи кабачкові оладки з фаршем ... Все тому, що м'ясний фарш і кабачок присутні в готовій страві практично в рівних частинах, так і при смаженні можна сформувати з тесту або оладки тонший, або котлетки покруглее. Одне можна сказати точно - такі котлети з кабачків і фаршу виходять ситними, поживними і дуже смачними! Вони навіть сподобаються любителям м'яса, яких складно вмовити замінити м'ясні котлети овочевими оладками! Все тому, що завдяки кабачки котлетки вийдуть соковитими, а сам корисний овоч буде абсолютно невідчутний на смак. Спробуйте приготувати такі на обід або вечерю і перевірте - здогадається хтось, що в них є кабачок чи ні?
Інгредієнти на 4 порції
- 300 грам охолодженого фаршу (тільки курячого або курячого навпіл зі свинячим)
- 300 грам кабачка
- 1 цибулина
- 1 зубчик молодого часнику
- 1 куряче яйце
- 2 ст.л. борошна пшеничного
- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- сіль, перець, сушений майоран, базилік за смаком
- рослинне масло для смаження
Як приготувати котлети з кабачків
1. Добре вимийте кабачок і якщо потрібно, очистіть від шкірки і насіння. Подрібніть його в блендері разом з цибулею і часником до стану пишного пюре. Це важливо, оскільки фарш готується швидше сирого крупно порубаного кабачка.
У мисці з'єднайте м'ясний фарш, яйце, кабачкової пюре, борошно і крохмаль. Додайте прянощі, сіль і перець за смаком.
2. Вимісити фарш до однорідного гладкого стану.
3. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинного масла до середнього спека. Столовою ложкою викладіть на розігріту сковороду Кабачково-м'ясний фарш у вигляді невеликих коржів. Якщо ви хочете, щоб котлети тримали свою форму, то спочатку сформуйте їх з фаршу, обваляйте в борошні, манки або панірувальних сухарях і тільки тоді відправляйте смажитися.
Обсмажуйте котлети з двох боків до золотистої скоринки.
Подавати котлети з кабачків найкраще зі свіжими овочами або теплим овочевим салатом. На гарнір можна приготувати картопляне пюре, яке чудово поєднується з усіма різновидами м'ясних котлет.