Курячі котлети на пару в мультиварці
Котлетки - чудово піджарені, ароматні й соковиті, люблять всі. Ось тільки смажені котлети чимось ніж, а користю похвалитися не можуть, навіть приготовлені з найбільш дієтичного м'яса курки. Тим часом, є прекрасна альтернатива - приготування котлет на пару в мультиварці або пароварці. Зберігаючи всі переваги смаженого продукту, парові котлети з курки відрізняються ще більш витонченим і багатим смаком, а ніжна текстура і насиченість аромату з лишком компенсують відсутність засмаженою скоринки. Спробуйте приготувати курячі котлети на пару на нашу простому рецептом - і вони напевно змусять вас змінити думку про здорову їжу!
складові
- куряче філе - 0,5 кг
- яйце - 1 шт.
- ріпчаста цибуля - 0,5 шт.
- морква - 1 шт.
- зелень (кріп або петрушка) - 0,5 пучка
- борошно - 1 ст.л. (Для обвалювання котлет)
- сіль за смаком
- чорний мелений перець - за смаком
Рецепт курячих котлет на пару в мультиварці
Насамперед, приготуємо курячий фарш для парових котлет. Для цього моєму куряче філе і обтирає його серветкою, щоб прибрати зайву вологу. Потім кладемо на обробну дошку і нарізаємо на шматочки по 3-4 см.
Відразу ж після цього готуємо до проходження через м'ясорубку ріпчасту цибулю. Чистимо його і нарізаємо на шматочки розміром 2-3 см. Верхівку лука обрізаємо і викидаємо.
Тепер моєму морквину, чистимо її і натираємо на дрібній тертці. Цю морквину ми будемо додавати в фарш, тому велика терка не підійде: нам потрібно, щоб овоч приготувався одночасно з куркою.
Потім моєму зелень, струшуємо з неї зайву воду і дрібненько нарізаємо ножем.
Прийшов час перекрутити куряче філе на фарш. Отже, пропускаємо через м'ясорубку курку і ріпчасту цибулю. Складаємо вийшов фарш у велику миску, в якій було б зручно вимішувати фарш.
Потім додаємо до курячого фаршу терту моркву і нарізану зелень. Сюди ж розбиваємо яйце. Солимо, перчимо фарш і ретельно вимішуємо. Якщо ви хочете приготувати дієтичні парові котлети, то краще обійтися без перцю, а солі додати по мінімуму.
Залишилося тільки сформувати котлети! З готового фаршу ліпимо круглі або овальні котлетки, обвалюють у борошні і розкладаємо їх на пароварочного решітці. Накриваємо пароварку кришкою і включаємо на 20 хвилин.
Якщо ви будете готувати курячі котлети на пару в мультиварці, то в чашу мультиварки потрібно налити воду (найкраще вже гарячу, так як відлік часу почнеться після закипання води) і викласти котлети в спеціальну чашу. Потім закрити кришку мультиварки, вибрати режим «Варка на пару» і встановити час приготування в 20-25 хвилин.
Курячі котлети на пару готові! На гарнір для них можна приготувати картоплю-пюре або гречану кашу.