Овочеві оладки з кабачків і цукіні
Млинці та оладки з борошна - ворог №1 для фігури: любительки апетитною випічки можуть тільки мріяти про тонку талію. Не виходить виключити зі свого раціону борошняне, як не намагаєтеся? Спробуйте приготувати для різноманітності овочеві оладки з кабачків і цукіні: запевняємо, вони припадуть до смаку не тільки вам, але і вашим домочадцям.
Інгредієнти на 2 порції
для оладок:
- по 150 г кабачків і цукіні
- 50 г борошна
- 1 яйце
- зелень петрушки і кропу
- рослинне (краще рафінована) масло для смаження
- сіль, чорний перець
для соусу:
- 1 ст. ложка сметани
- половина свіжого (можна малосольного) огірка
- 1 маленький зубчик часнику
- сіль, чорний перець
Як приготувати кабачкові оладки
1. Зробіть огірковий соус. Покладіть в блендер сметану, очищений від шкірки і подрібнений огірок, пропущений через прес часник, приправити сіллю і перцем. Збийте до однорідного стану, перелийте в соусник або відповідний за розміром салатник. Поставте в холодильник, щоб соус трохи загус.
2. Кабачок і цукіні вимийте, зніміть шкірку і натріть на великій тертці. Якщо вам дісталися овочі-переростки, обов'язково виріжте серединку з насінням.
3. Помийте в теплій воді пряну зелень, обсушити її на рушник і дрібно порубати. Додайте до натертим овочів борошно, яйце, подрібнену зелень, підсолити і поперчіть масу. Перемішайте тісто для оладок.
4. Десертною ложкою викладайте порції тесту в розігріте рослинне масло, формуючи оладки товщиною 8-10 мм.
5. Обсмажте кабачкові оладки до золотистого кольору: з одного боку - на сильному вогні, з іншого - на слабкому.
Подавайте гарячі оладки з кабачків разом зі сметаною підвищеної жирності або з огірковим соусом.
Приємного вам апетиту!