Пишні оладки на кислому молоці
Навіть у самих ощадливих господарів трапляється так, що молока купили занадто багато і не встигли все використовувати або ж просто забули про нього, змусивши в холодильнику іншими продуктами, ось воно і скисло, «переживши» свій термін придатності. І коли виникає питання, що ж тепер приготувати з кислого молока, то перше, що спадає на думку - спекти оладки!
Оладки з кислого молока - це така домашня, затишна класика. Незважаючи на всю свою простоту, вони завжди такі ароматні, пишні, смачні! І можна навіть сказати, що оладки - блюдо антикризове, як зараз прийнято говорити. Залишки кислого молока, яйце, трохи цукру і солі, жменя борошна і трішки соди - прості і зрозумілі інгредієнти, за якими навіть не потрібно спеціально йти в магазин.
Як же приготувати таке смачне домашнє блюдо? Про це ви дізнаєтесь з нашого рецепта пишних оладок з кислого молока. Вам залишиться лише швидко напекти гору апетитних рум'яних оладок, доповнити їх улюбленим варенням, сметаною або яким-небудь ще соусом на ваш смак (наприклад, солодким вишневим соусом) і неспішно насолодитися стравою. І цілком може бути, що в наступний раз ви вже спеціально постараєтеся скисло молоко, щоб ще раз їх приготувати!
складові
- 120 грамів білої пшеничної муки
- 100 мл кислого молока
- 1 яйце
- 1 ст. ложка цукру
- 0,5 ч. Ложки соди
- дрібка солі
- рослинне масло (для випікання оладок)
Вихід готового продукту: 20 маленьких оладок
Як приготувати оладки на кислому молоці
Кисле молоко попередньо збовтайте, щоб воно стало однорідним. Влийте його в глибоку миску, додайте яйце.
Перемішайте суміш віночком, а потім додайте в неї борошно.
Вимішайте тісто до однорідності, після чого додайте цукор, соду і сіль.
Ретельно вимішайте тісто на оладки, щоб в ньому не залишилося грудочок. За консистенцією тісто, приготоване на кислому молоці, буде нагадувати сметану.
Влийте в сковороду олію. Масла повинно бути стільки, щоб воно покрило дно шаром близько 5 мм. Дуже добре розігрійте сковороду з маслом, перш ніж починати випікати млинці.
Викладайте тісто для оладок на сковороду чайною ложкою, обов'язково залишаючи простір між ними, інакше вироби можу злипнутися.
Готуйте оладки до рум'яного кольору з обох сторін. При цьому вони дуже добре виростуть і стануть пишними.
Готові оладки викладіть на тарілку, застелену паперовим рушником. Папір вбере зайву олію, що залишилося після випічки оладок.
Такі оладки на кислому молоці потрібно подавати в гарячому вигляді, відразу ж після випічки - так вони будуть мати легку хрустку поверхню з ніжним, пишним м'якушем. Дуже смачно!