» » Пишні оладки на кислому молоці

Пишні оладки на кислому молоці


Пишні оладки на кислому молоці

Навіть у самих ощадливих господарів трапляється так, що молока купили занадто багато і не встигли все використовувати або ж просто забули про нього, змусивши в холодильнику іншими продуктами, ось воно і скисло, «переживши» свій термін придатності. І коли виникає питання, що ж тепер приготувати з кислого молока, то перше, що спадає на думку - спекти оладки!

Оладки з кислого молока - це така домашня, затишна класика. Незважаючи на всю свою простоту, вони завжди такі ароматні, пишні, смачні! І можна навіть сказати, що оладки - блюдо антикризове, як зараз прийнято говорити. Залишки кислого молока, яйце, трохи цукру і солі, жменя борошна і трішки соди - прості і зрозумілі інгредієнти, за якими навіть не потрібно спеціально йти в магазин.

Як же приготувати таке смачне домашнє блюдо? Про це ви дізнаєтесь з нашого рецепта пишних оладок з кислого молока. Вам залишиться лише швидко напекти гору апетитних рум'яних оладок, доповнити їх улюбленим варенням, сметаною або яким-небудь ще соусом на ваш смак (наприклад, солодким вишневим соусом) і неспішно насолодитися стравою. І цілком може бути, що в наступний раз ви вже спеціально постараєтеся скисло молоко, щоб ще раз їх приготувати!

складові

  • 120 грамів білої пшеничної муки
  • 100 мл кислого молока
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка цукру
  • 0,5 ч. Ложки соди
  • дрібка солі
  • рослинне масло (для випікання оладок)

Вихід готового продукту: 20 маленьких оладок

Загрузка...

Як приготувати оладки на кислому молоці

Кисле молоко попередньо збовтайте, щоб воно стало однорідним. Влийте його в глибоку миску, додайте яйце.

До кислого молока додаємо яйце

Перемішайте суміш віночком, а потім додайте в неї борошно.

додаємо борошно

Вимішайте тісто до однорідності, після чого додайте цукор, соду і сіль.

Додаємо цукор, сіль і соду

Ретельно вимішайте тісто на оладки, щоб в ньому не залишилося грудочок. За консистенцією тісто, приготоване на кислому молоці, буде нагадувати сметану.

перемішуємо тісто

Влийте в сковороду олію. Масла повинно бути стільки, щоб воно покрило дно шаром близько 5 мм. Дуже добре розігрійте сковороду з маслом, перш ніж починати випікати млинці.

Викладайте тісто для оладок на сковороду чайною ложкою, обов'язково залишаючи простір між ними, інакше вироби можу злипнутися.

Чайною ложкою викладаємо тісто на сковороду

Готуйте оладки до рум'яного кольору з обох сторін. При цьому вони дуже добре виростуть і стануть пишними.

Смажимо оладки з обох сторін

Готові оладки викладіть на тарілку, застелену паперовим рушником. Папір вбере зайву олію, що залишилося після випічки оладок.

Такі оладки на кислому молоці потрібно подавати в гарячому вигляді, відразу ж після випічки - так вони будуть мати легку хрустку поверхню з ніжним, пишним м'якушем. Дуже смачно!

Оладки на кислому молоці

Радимо прочитати

Несолодкі оладки на сироватці
Коли в будинку залишається зайвий кефір або сироватка - саме час піч оладки. Так, варіант кефірних оладок більш поширений, але і на сироватці їх можна приготувати не гірше. Більш того, оладки на
Оладки з кабачків
Оладки з кабачків зараз можна готувати практично круглий рік, адже цукіні у продажу є практично завжди. Я готую оладки за цим рецептом вже кілька років — виходить смачно і красиво. Як у будь-якому
Капустяні оладки (капуста, яйця і борошно) - ніжні з волоськими горіхами і майонезом, рецепт з покроковими фото
Цей рецепт я знайшла у мами в кулінарній книжці за 2013 рік, "Рецепти на біс до свята". Назва рецепта в книзі було таке - Закусочний капустяний пиріг "Ніжність", автор Надія Сєвєрова з п. Пречисте.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки