Пиріг з кабачками і сиром на сироватці
Скажіть, хто відмовиться від шматочка смачного закусочного пирога? Ніхто, якщо ви приготуєте цей апетитний пиріг з кабачками на сироватці. Він обов'язково вам сподобається, тому що має тоненьку, злегка хрустку основу з сирної серединкою, а зверху - шар найніжніших кабачків, які спеціально нарізані дуже тонко, що дозволяє їм приготуватися неймовірно швидко і стати схожими на чіпси.
Цей пиріг з кабачками і сиром не тільки дуже смачний, але ще і дуже простий у приготуванні. Тісто готується на сироватці - легкому, низькокалорійному продукті, якій чудово поводиться в якості основи для випічки. Здобна частина - це всього лише одне яйце і пара столових ложок рослинного масла. Крім цього, до складу тесту входить не тільки борошно, а ще й корисні висівки. Все це в комплексі зробить тісто корисніше і легше, а вже в низькокалорійності кабачків і сумніватися ніхто не стане, чи не так? Єдиною втіхою для любителів продуктів «для душі» стане ароматний сир, а й його за рецептом потрібно зовсім небагато, так що сміливо беріть на озброєння цей рецепт.
Такий пиріг можна приготувати з будь-якого приводу: будь то свято чи посиденьки з друзями, також він чудово підійде для перекусу на роботу або в якості приємної закуски для пікніка.
складові
- 2 невеликих кабачка або цукіні
- 60 грамів твердого сиру
- 1 стакан сироватки
- 1 яйце
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 200 грамів пшеничного борошна
- 2 ст. ложки пшеничних висівок
- 1 ч. Ложка розпушувача
- сіль, перець, сушені прованські або італійські трави
Вихід готового продукту: пиріг розміром 20х25 см
Як приготувати пиріг з кабачками і сиром
Займіться приготуванням тесту: змішайте сироватку, яйце і рослинне масло.
Додайте в цю суміш борошно. Перемішайте, щоб в тесті не було грудочок.
Тепер додайте в тісто розпушувач і висівки.
Потім приправте тісто сіллю, перцем і травами. Тісто готове.
Натріть сир на крупній тертці.
У форму (прямокутник 25 * 20 см або коло діаметром 24 см), вистеленную пергаментом для випічки, вилийте тісто і присипте його по всій поверхні сиром.
Наріжте кабачки тонкими кружечками. Товщина не повинна бути більше 1 мм.
Викладіть кружечки кабачків поверх сиру внахлест. У вас вийде шар, що нагадує риб'ячу луску.
Випікайте пиріг з кабачками і сиром при 200 градусах в режимі конвекції або при 210 градусах в стандартному режимі близько 30 хвилин до тих пір, поки тісто і кабачки не стануть приємного рум'яного кольору.
Готовий пиріг наріжте на шматочки і подавайте як в теплом, так і в охолодженому вигляді.