Пироги з кабачками і сиром в міні-форматі
Кабачкова пора штовхає багатьох любителів домашньої куховаріння на кулінарні пошуки і винаходи. Ця тема особливо близька тим, хто живе в приватному будинку, або коли у когось із близьких є земельна ділянка, на якому велика кількість цих корисних овочів.
Напевно, з кабачків можна приготувати всі види страв: з них роблять запіканки і оладки, фарширують, гасять, готують ікру і супи, і навіть варять конфітюри, а деякі навіть їдять їх в свіжому вигляді - в салатах.
Окремо варто виділити кабачкові пироги, бо вони настільки різноманітні, що всіх рецептів і не злічити. І одним з найбільш вдалих можна вважати пиріг з кабачками, сиром і часником, адже така начинка мало кого залишить байдужим. Вся справа в тому, що кабачки з вершковими інгредієнтами поєднуються просто чудово. В пирогах вони стають ще й по-особливому ніжними.
Для того, щоб зробити блюдо ще більш витонченим, вишуканим, можна зробити його в форматі міні - спекти міні-пироги. До того ж, міні-пироги готуються швидше, ніж один великий пиріг. Всю ніжність цієї страви підкреслить ще і рубане тісто, в яке буде додано трохи рисової муки - вона зробить його прямо-таки тане в роті.
Інгредієнти для приготування 6 порцій
- 1 невеликий кабачок
- 100 грамів пшеничного борошна
- 100 мл молока
- 1 плавлений сирок
- 50 грамів холодного вершкового масла
- 30 грамів рисової муки або кукурудзяного крохмалю
- 1 яйце
- 1 зубчик часнику
- 4 ст. ложки крижаної води
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- щіпка меленого мускатного горіха
- сіль і перець - за смаком
Рецепт міні-пирогів з кабачками і сиром
Приготуйте рубане тісто: в чашу блендера всипте пшеничне і рисове борошно, розпушувач і дрібку солі, а також нарубані великими кубиками вершкове масло.
Подрібніть все до стану крихти, після чого по 1 столовій ложці введіть крижану воду.
Тісто не повинно стати в'язким, а лише має почати лепіться.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 2-3 мм і вирізуйте з нього кола, великі по діаметру, ніж розмір форм-тарталеток для міні-пирогів.
Покладіть підготовлені кола з тіста у форми і зріжте зайві краю з бортиків.
Тепер можна приступати до приготування начинки. Кабачки наріжте дуже тонкими смужками. Для цього зручно використовувати ніж-«економку».
Розкладіть отримані смужки по формах з тестом.
Для приготування сирної заливки в блендер відправте нарізаний плавлений сирок і яйце.
Гарненько подрібніть масу до однорідного стану, після чого додайте сіль, перець і часник.
Потім влийте в масу молоко і змішайте все ще раз.
Розподіліть сирну заливку по формах.
Випікайте пироги з кабачками при температурі 180-190 градусів протягом 20 хвилин, поки заливка зверху не схопитися і не придбає рум'яний колір.
Такі чудові міні-пироги можна подавати як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.