Гарбузове тарталетки з горіховим праліне
Ніжна, солодка, ароматна м'якоть гарбуза може надихнути на створення безлічі дивно смачних десертів. І одним з найпопулярніших десертів є гарбузовий пиріг. В Америці цей пиріг - національна гордість, його традиційно готують на День подяки. Це пиріг на тонкому хрусткому тесті з товстим шаром гарбузової начинки, схожою на суфле. Він дуже нагадує улюблений багатьма чізкейк.
Пропонуємо приготувати американський гарбузовий пиріг в міні-форматі. Це буде ласощі для одного: маленька тарталетка з гарбузової начинкою, цукор в складі якої замінить згущене молоко. Начинка буде пахнути корицею, мускатним горіхом і ваніллю, а щоб підкреслити цю ніжну серединку, зверху тарталетка буде посипана горіховим праліне з фундука. Обов'язково приготуйте такі тарталетки з гарбуза, це дуже смачно!
складові
для приготування рубленого тесту:
- 80 грамів маргарину або вершкового масла з холодильника
- 1 ст. борошна
- 1 ст. ложка цукру
- 1 ч. Ложка розпушувача
- дрібка солі
- 4-5 ст. ложок води
для начинки:
- 2 ст. гарбузового пюре
- 200 грамів згущеного молока
- 2 яйця
- 0,5 ч. Ложки кориці
- 1 ч. Ложка ванільного цукру
- 0,25 ч. Ложки мускатного горіха
для горіхового праліне:
- 50 грамів смаженого фундука
- 100 грамів цукру
Як приготувати рубане тісто
Рубане тісто найкраще готувати за допомогою кухонного комбайна. Справа в тому, що це тісто готують з холодного масла і дуже швидко, тому що воно не повинно почати танути. А якщо готувати тісто вручну, масло починає ставати м'яким набагато швидше від тепла рук.
Борошно просійте і всипте її в комбайн. Додайте до борошна порубане на шматки масло (маргарин).
Подрібніть все до стану крихти. Додайте в крихту розпушувач, сіль і цукор.
Потім додайте по 1 ст. ложці води і перемішуйте, поки тісто не стане збиратися в грудку.
Готове тісто загорніть в пакет або харчову плівку і покладіть в морозильну камеру на 30 хвилин.
Потім розкачати тісто, присипавши борошном робочу поверхню. Пласт повинен бути товщиною 2-3 мм.
Виріжте коржі вирубкою для печива. Розмір коржі підберіть під розмір форми, в якій будете пекти тарталетки: коржик повинна бути діаметром, що дорівнює діаметру форми плюс 6 см для бортиків.
Акуратно укладіть коржі в форми для тарталеток. Можна використовувати і форми для випічки маффінів.
Приготування гарбузової начинки для тарталеток
Змішайте гарбузове пюре зі згущеним молоком. Гарбузове пюре можна приготувати будь-яким зручним для вас способом: запекти в духовці, мікрохвильовій печі або зварити гарбуз, а потім перемолоти її блендером або перетерти через сито.
Також додайте в начинку 2 яйця.
Перемішайте до однорідності і додайте в гарбузову суміш спеції: ваніль, корицю, мускатний горіх. Ви можете експериментувати зі спеціями і створювати різні комбінації.
У кожну тарталетки влийте по кілька столових ложок начинки, щоб залишилося близько 4-5 мм до краю - в процесі випічки гарбузова начинка трохи підніметься.
Запікайте тарталетки в розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 10 хвилин, а потім знизьте температуру до 170 і печіть ще 15 хвилин.
Після випічки остудіть тарталетки.
Як приготувати горіхове праліне
Поки остигають тарталетки, приготуйте праліне.
Для цього спочатку розтопіть цукор на сковороді.
Коли він повністю розтопиться і стане карамельного кольору, відправте в сковороду фундук. Можна використовувати і інші горіхи.
Перемішайте карамель, щоб вона покрила горіхи, а потім вилийте її на лист пергаменту для охолодження.
Коли цукор охолоне і затвердіє, розламати його і відправте в блендер.
Подрібніть праліне в дрібну крихту.
Густо посипте охолоджені тарталетки готовим праліне. Якщо ви додасте праліне, коли вироби ще будуть теплими, карамель почне танути, і праліне НЕ буде хрустким.
Тарталетки виходять в міру солодкими, з яскравим смаком гарбуза і спецій.