» » Гарбузове тарталетки з горіховим праліне

Гарбузове тарталетки з горіховим праліне


Тарталетки з гарбузом і горіховим праліне

Ніжна, солодка, ароматна м'якоть гарбуза може надихнути на створення безлічі дивно смачних десертів. І одним з найпопулярніших десертів є гарбузовий пиріг. В Америці цей пиріг - національна гордість, його традиційно готують на День подяки. Це пиріг на тонкому хрусткому тесті з товстим шаром гарбузової начинки, схожою на суфле. Він дуже нагадує улюблений багатьма чізкейк.

Пропонуємо приготувати американський гарбузовий пиріг в міні-форматі. Це буде ласощі для одного: маленька тарталетка з гарбузової начинкою, цукор в складі якої замінить згущене молоко. Начинка буде пахнути корицею, мускатним горіхом і ваніллю, а щоб підкреслити цю ніжну серединку, зверху тарталетка буде посипана горіховим праліне з фундука. Обов'язково приготуйте такі тарталетки з гарбуза, це дуже смачно!

складові

для приготування рубленого тесту:

  • 80 грамів маргарину або вершкового масла з холодильника
  • 1 ст. борошна
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 ч. Ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • 4-5 ст. ложок води

для начинки:

  • 2 ст. гарбузового пюре
  • 200 грамів згущеного молока
  • 2 яйця
  • 0,5 ч. Ложки кориці
  • 1 ч. Ложка ванільного цукру
  • 0,25 ч. Ложки мускатного горіха

для горіхового праліне:

  • 50 грамів смаженого фундука
  • 100 грамів цукру

Як приготувати рубане тісто

Рубане тісто найкраще готувати за допомогою кухонного комбайна. Справа в тому, що це тісто готують з холодного масла і дуже швидко, тому що воно не повинно почати танути. А якщо готувати тісто вручну, масло починає ставати м'яким набагато швидше від тепла рук.

Борошно просійте і всипте її в комбайн. Додайте до борошна порубане на шматки масло (маргарин).

Подрібніть все до стану крихти. Додайте в крихту розпушувач, сіль і цукор.

Загрузка...

Потім додайте по 1 ст. ложці води і перемішуйте, поки тісто не стане збиратися в грудку.

Готове тісто загорніть в пакет або харчову плівку і покладіть в морозильну камеру на 30 хвилин.

Потім розкачати тісто, присипавши борошном робочу поверхню. Пласт повинен бути товщиною 2-3 мм.

Виріжте коржі вирубкою для печива. Розмір коржі підберіть під розмір форми, в якій будете пекти тарталетки: коржик повинна бути діаметром, що дорівнює діаметру форми плюс 6 см для бортиків.

Акуратно укладіть коржі в форми для тарталеток. Можна використовувати і форми для випічки маффінів.

Приготування гарбузової начинки для тарталеток

Змішайте гарбузове пюре зі згущеним молоком. Гарбузове пюре можна приготувати будь-яким зручним для вас способом: запекти в духовці, мікрохвильовій печі або зварити гарбуз, а потім перемолоти її блендером або перетерти через сито.

Також додайте в начинку 2 яйця.

Перемішайте до однорідності і додайте в гарбузову суміш спеції: ваніль, корицю, мускатний горіх. Ви можете експериментувати зі спеціями і створювати різні комбінації.

У кожну тарталетки влийте по кілька столових ложок начинки, щоб залишилося близько 4-5 мм до краю - в процесі випічки гарбузова начинка трохи підніметься.

Запікайте тарталетки в розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 10 хвилин, а потім знизьте температуру до 170 і печіть ще 15 хвилин.

Після випічки остудіть тарталетки.

Як приготувати горіхове праліне

Поки остигають тарталетки, приготуйте праліне.

Для цього спочатку розтопіть цукор на сковороді.

Коли він повністю розтопиться і стане карамельного кольору, відправте в сковороду фундук. Можна використовувати і інші горіхи.

Перемішайте карамель, щоб вона покрила горіхи, а потім вилийте її на лист пергаменту для охолодження.

Коли цукор охолоне і затвердіє, розламати його і відправте в блендер.

Подрібніть праліне в дрібну крихту.

Густо посипте охолоджені тарталетки готовим праліне. Якщо ви додасте праліне, коли вироби ще будуть теплими, карамель почне танути, і праліне НЕ буде хрустким.

Тарталетки виходять в міру солодкими, з яскравим смаком гарбуза і спецій.

Тарталетки з гарбузової начинкою

Радимо прочитати

Відкритий пиріг з вишнею
Найчастіше найсмачніші страви ще й найпростіші, коли в їх основі не так багато інгредієнтів, але кожен з них - найсмачніший, найсвіжіший. Саме так виходять непоказні на вигляд, але незабутні за
Цвєтаєвський яблучний пиріг
Мабуть, цветаевский яблучний пиріг - один з найпопулярніших пирогів з яблуками. Кулінари-любителі напевно неодноразово зустрічали цю назву, а може вже і не раз готували цей чудовий десерт.
Гарбузовий кекс з медом
Коли настає гарбузовий сезон, обов'язково потрібно спекти ароматний гарбузовий кекс, який подарує вам гарний настрій, побалує близьких своїм медовим ароматом, вологим м'якушем і яскравим помаранчевим
Пиріг зі сливами і кардамоном на йогурті
Прекрасні пироги, ароматні булочки, густі джеми і ніжні варення - все це можна приготувати, якщо взяти за основу яскраву і неповторну сливу. Цей фрукт - справжня знахідка для десертів: вона має
Гарбузовий кекс, рецепт кексу з гарбуза
Цей гарбузовий пекла кекс за мотивами ось цього бурякового, ще коли тільки його приготувала відразу ж захотілося поекспериментувати і зробити такий же кекс, але з гарбузом і без какао, тобто щоб сам

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки