Листковий пиріг з гарбузом, анчоусами і моцарелою
Багато хто знає, що чим простіше блюдо, тим воно смачніше, і головне тут - хороші, якісні, свіжі продукти, які гармонійно поєднуються між собою. Рецепт цього листкового пирога з гарбузом, анчоусами і моцарелою - якраз з таких. Додайте до цього ще й той факт, що готується він зовсім просто і швидко, а тому стане відмінним пригощанням для несподівано нагрянули гостей. Тим більше, що упаковка готового листкового тіста, яка про всяк випадок лежить в морозилці у багатьох господинь, відмінно в цьому допоможе.
Якщо ви збираєтеся витратити на приготування страви зовсім небагато часу, заздалегідь розморозити листкове тісто і запечіть гарбуз. Так вам залишиться лише розкачати тісто, укласти на нього начинку - ось і все!
Для цього рецепта вибирайте листкове прісне тісто - тут не потрібна зайва товщина самого тіста, тому що вся родзинка зосереджена в начинці, а тісто є лише обрамленням цього кулінарного шедевра.
Поєднання ніжною солодкуватої гарбуза з солоними анчоусами, а також ніжною моцарелою - це щось неймовірне. Довершить цю композицію трохи приправи каррі, яку необхідно додати в гарбуз. Просто дивно, наскільки гарні в такому поєднанні ці прості продукти. Обов'язково спробуйте!
складові
- 500 грамів прісного листкового тіста
- 500 грамів м'якоті гарбуза
- 1 маленька упаковка міні-моцарели
- 1 баночка філе анчоусів в маслі
- 0,5 ч. Ложки порошку каррі
- сіль, перець - за смаком
- трохи рослинного масла
Вихід готового продукту: 6-8 порцій
Рецепт пирога з гарбузом з листкового тіста
Гарбуз наріжте шматочками розміром близько 2 см, покладіть на деко і збризніть рослинним маслом.
Запікайте гарбуз при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин до м'якості.
Гарячу гарбуз складіть в блендер, додайте сіль і перець, а також каррі.
Подрібніть гарбуз до стану пюре.
Листкове тісто розкачати в пласт товщиною 2-3 мм.
Покладіть тісто на деко, накритий пергаментним папером. Зверху викладіть гарбузове пюре, відступаючи від країв по 3-4 см.
Вільні краї загорніть, утворивши своєрідну облямівку.
Викладіть поверх гарбузового пюре філе анчоусів.
Потім розкладіть сир.
Випікайте листковий пиріг з гарбузом при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин. Коли сир стане м'яким, а краї тіста рум'яними, пиріг готовий.
Найкраще подавати цей гарбузовий пиріг в гарячому вигляді, але ви можете також його остудити.