Круасани з готового листкового тіста з абрикосами
Вважається, що головний інгредієнт у випічці - це терпіння! З цим можна не погодитися, адже випікати всяку смакоту можна з покупного тесту, наприклад, з листкового, яке продається в кожному великому супермаркеті. Пропонуємо приготувати смачні круасани з готового листкового тіста, а для начинки можна взяти свіжі абрикоси.
складові
- тісто листкове - 500г
- абрикоси - 300г
- цукор-пісок - 50-100г
- яйце - 1 шт
Як приготувати круасани з листкового тіста
1. Перш, ніж ви почнете працювати з тестом, дочекайтеся того, щоб воно розморозити. Але, врахуйте, що його не треба класти в мікрохвильовку або гарячу воду. Досить залишити його на 15-20 хвилин при кімнатній температурі і воно готове до застосування. Розкачуємо листкове тісто в пласт за допомогою качалки. Якщо тісто трохи липне, можна посипати його, а також качалку і дошку борошном.
2. Готуємо начинку: промиваємо абрикоси, виймаємо з них кісточки, м'якоть нарізаємо невеликими шматочками. До речі, по можливості використовуйте тверді абрикоси.
3. Розкачане тісто розрізаємо на трикутники, на кожний з яких викладаємо начинку, присипаємо її невеликою кількістю цукру.
4. Далі з нарізаних трикутників листкового тіста загортаємо невеликі круасани. Кінчики можна злегка притиснути, щоб закрити абрикоси, а можна залишити відкритими, щоб в готовій випічці виднілася начинка.
5. Потім акуратно відокремлюємо жовток від білка. Нам знадобиться тільки жовток.
6. Розтираємо жовток виделкою, після чого пензликом змащуємо круасани. Завдяки цьому у готової випічки буде дуже красива і апетитна золотава скоринка.
7. Випікаємо круасани з абрикосами в духовці 25-30 хвилин при 200 ° С. За бажанням їх можна відправити випікатися і в мікрохвильовку (але тільки за умови, що в ній передбачено режим випічки!).
Підрум'янені круасани подаємо, прикрасивши м'ятою і солодким сиропом.