Пиріжки з листкового тіста з сиром і зеленню (слойки)
Готове листкове тісто - паличка-виручалочка для ділових жінок, змушених поєднувати кар'єру і сім'ю. З нього можна буквально за півгодини приготувати чудову домашню випічку: ніжний «Наполеон», смачне печиво або фруктово-ягідні тістечка, а також апетитні листкові пиріжки з різною начинкою. Пропонуємо вам оцінити ще одне цікаве блюдо - пікантні слойки з сиром і зеленню.
складові
- пласт готового листкового тіста (250 г);
- 70 г сиру моцарелла;
- 50 г твердого сиру (на зразок голландського або пошехонський);
- 1 яйце;
- рубана зелень (петрушка з кропом);
для змазування слоек:
- 1 жовток;
- 1 ст. ложка рослинного масла.
Як приготувати слойки
1. Збийте яйце віночком до однорідного стану. Моцарелу і твердий сир натріть на великій тертці.
2. Перемішайте сир зі збитим яйцем. Додайте в сирну масу рубану зелень і ще раз ретельно перемішайте.
3. Разморозьте тісто і розкачайте в прямокутний пласт товщиною 0,3-0,4 мм. Наріжте на 8 прямокутників однакового розміру. Покладіть на край кожного прямокутника по 1 столовій ложці начинки.
4. Складіть прямокутники навпіл, і ретельно защипніть краю, сформувавши невеликі акуратні пиріжки. Зробіть на кожному пиріжку по 3 надрізу.
5. Деко застеліть папером для випічки і змастіть рослинною олією. Викладіть слойки на рівній відстані один від одного і змастіть жовтком, збитим з рослинним маслом.
6. Випікайте пиріжки з листкового тіста в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності: вони повинні вирости і покритися золотистою скоринкою. Залежно від типу духовки і обраного режиму випічки на це піде 15-25 хвилин.
7. Зніміть гарячі листкові пиріжки з дека і дайте охолонути.
Подавайте слойки з сиром і зеленню замість звичайного хліба до свіжого салату, супу-пюре, окрошка або страв з м'яса.
Смачного!