Слойки з кабачками і сиром
Існує безліч способів зробити найпростіше блюдо привабливіше, смачніше і цікавіше. Здавалося б: прості слойки, з готового листкового тіста, з найпростішими кабачками і сиром, а можуть стати окрасою будь-якого столу, варто лише додати їм цікаву форму. Саме форма буде головною родзинкою цих слоек.
Ще одна особливість - це кабачки в якості начинки. Як часто ви використовуєте цей овоч в приготуванні випічки? Багато хто навіть відверто недолюблюють кабачки, але варто тільки додати до нього обожнюваний сир, як все тут же заграє новими фарбами! Для додання легкого середземноморського духу цієї випічці знадобиться трохи суміші італійських або прованських трав. Маленька хитрість - зовсім небагато крохмалю в суміш кабачків і сиру - і начинка стане ніжною, кремовою завдяки тому, що крохмаль зв'яже всі соки з кабачка. І вся ця пахуча маса буде розташовуватися на невагомому шарі тесту з сотнею найтонших шарів, які стануть після випічки такими пишними і такими хрусткими!
Для начинки сміливо використовуйте будь-які сорти кабачків: найпростіші, жовті або зелені цукіні. Сир теж підбирайте по своєму смаку.
Інгредієнти (на 8 слоек)
- 250 грамів бездрожжевого листкового тіста
- 1 кабачок
- 50-70 грамів твердого сиру
- 1 ст. ложка крохмалю
- 1 ч. Ложка суміші італійських або прованських трав
- сіль, перець за смаком
- 1 яйце (для змащування слоек перед випічкою)
Як приготувати слойки з кабачками і сиром
Увімкніть духовку розігріватися до 200-210 градусів.
Готове листкове тісто розморозити, розріжте навпіл і розкачайте кожну частину в квадратний пласт товщиною 1,5-2 мм. Розріжте кожен пласт на 4 квадратні частини.
Складіть кожен квадрат по діагоналі навпіл і зробіть надрізи так, як показано на фото. З нижнього боку надрізи повинні доходити до краю, а вгорі повинна залишитися недорізаним частина.
Тепер займіться приготуванням начинки. Кабачки натріть на крупній тертці.
На такий же тертці натріть і сир. Змішайте кабачки і твердий сир.
Додайте в начинку крохмаль, сіль, перець і трави.
Покладіть надрізані квадрати на деко, застелене пергаментом. По центру укладіть щедру порцію начинки.
Потім загорніть подразнень частини тесту, уклавши їх внахлест.
Сформовані таким чином слойки змастіть злегка збитим яйцем.
Якщо вам хочеться, щоб начинки в слойке було побільше, можна сформувати її таким чином: подкатайте квадрат в прямокутник, подумки розділіть його навпіл і на одне половині зробіть кілька паралельних розрізів гострим ножем. Краї змастіть яйцем, щоб вони краще склеїли.
На Неразрезанную частина тесту покладіть начинку.
Накрийте начинку розрізаної половиною і заліпити краю.
Покладіть слойки на деко, застелене пергаментом, і змастіть їх яйцем, щоб при випічці вони стали рум'яними.
Випікайте слойки з кабачками і сиром при температурі 200-210 градусів протягом 15 хвилин до золотистого кольору.
Подавати їх можна як в теплом, так і в холодному вигляді. Найсмачніше ці слойки на перший день.