» » Відкритий пиріг з вишнею

Відкритий пиріг з вишнею


Найчастіше найсмачніші страви ще й найпростіші, коли в їх основі не так багато інгредієнтів, але кожен з них - найсмачніший, найсвіжіший. Саме так виходять непоказні на вигляд, але незабутні за смаком ласощі. Одним з таких ласощів є відкритий пиріг з вишнею. Цей пиріг - практично класика: ніжне, тонке, легке тісто в поєднанні з величезною кількістю соковитої начинки.

Відкритий пиріг з вишнею

В основі вишневого пирога - рубане тісто, дуже легке в приготуванні, який виходить завжди і у всіх, а після випічки стає ніжним і розсипчастим. Головна умова для приготування рубленого тесту - це дуже холодне вершкове масло і швидкість роботи з ним.

Начинка в цьому рецепті відкритого пирога теж дуже проста в приготуванні. Спочатку готують густий сироп із застосуванням крохмалю, а потім в ньому прогрівають вишню. Ось і все етапи - подужає будь-який, чи не так? До слова, начинку можна готувати як зі свіжих вишень, так і з заморожених або консервованих.

Інгредієнти (для форми діаметром 20-22 см)

для тесту:

  • 230 грамів борошна (по 115 грамів звичайного білого і цільнозерновий)
  • 150 грамів холодного вершкового масла
  • 75 мл сироватки
  • дрібка солі

для начинки:

  • 700-800 грамів вишні
  • 150 грамів цукру
  • 2 ч. Ложки лимонного соку
  • 1 ч. Ложка меленої кориці
  • 200 мл вишневого соку або води
  • 3 ст. ложки крохмалю

Рецепт відкритого пирога з вишнею

Холодне вершкове масло наріжте великими шматками і відправте разом з борошном і сіллю в блендер. Подрібніть масло з борошном до стану крихти.

Подрібнюємо масло з борошном і сіллю

Загрузка...

У цю крихту влийте сироватку і швидко замісіть м'яке тісто.

додаємо сироватку

Загорніть вийшло рубане тісто в харчову плівку і відправте його в холодильник на час приготування начинки.

Загортаємо тісто в плівку

Вишні вимийте, переберіть і видаліть кісточки.

З вишні видаляємо кісточки

Цукор змішайте з корицею і лимонним соком в невеликій каструлі.

Змішуємо цукор з лимонним соком і корицею

Влийте в цукор половину - дві третини вишневого соку або води і поставте ємність на вогонь.

Додаємо половину вишневого соку

В решту соку додайте крохмаль і розмішайте.

У залишився вишневий сік додаємо крохмаль

Коли сік з цукром і спеціями закипить, влийте туди крохмальну рідина і варіть сироп, помішуючи, до загустіння.

Додаємо суміш соку з крохмалем

Додайте в сироп підготовлені вишні і прогрівайте начинку протягом хвилини, після чого приберіть її з вогню.

додаємо вишню

Холодне тісто розділіть на три частини. Одну третину відкладіть, а дві третини з'єднайте і розкачайте в пласт товщиною в 2-3 мм.

Розкачуємо дві третини тесту

Покладіть тісто в форму для запікання, сформувавши бортики.

Викладаємо тісто у форму

Покладіть всередину вишневу начинку, а з залишився тесту виріжте смужки тесту для створення красивої сіточки зверху.

Нарізаємо смужки тесту

Акуратно укладіть смужки тесту, закріпіть місце стиків смужок і підстави і зріжте зайве, щоб отримати рівний і акуратний край.

Укладаємо смужки на пиріг

Випікайте пиріг 40 хвилин при температурі 190 градусів до легкого рум'яного кольору.

Відкритий вишневий пиріг

Подавати відкритий вишневий пиріг потрібно або відразу і весь, до останнього шматочка, або після повного охолодження. Вся справа в тому, що поки пиріг гарячий, начинка всередині досить рідка: якщо залишити надрізаний пиріг, сік частково витече. В охолодженому ж пирозі начинка загусає.

Вийде дуже смачно, якщо ви доповніть гарячий пиріг морозивом, а холодний - густий сметаною.

Радимо прочитати

Цвєтаєвський яблучний пиріг
Мабуть, цветаевский яблучний пиріг - один з найпопулярніших пирогів з яблуками. Кулінари-любителі напевно неодноразово зустрічали цю назву, а може вже і не раз готували цей чудовий десерт.
Кіш з цукіні і бринзою
З ніжними молодими цукіні можна приготувати багато цікавих і корисних страв, включаючи і несолодке випічку. Наприклад, дуже яскравим і незабутнім виходить киш - відкритий пиріг з рубленого тесту з
Кошички з вишнею замість одного пирога - рецепт з покроковими фото
Виявилася у мене в холодильнику банку маринованої вишні (або черешні, суть не змінюється). Просто так її з'їсти не цікаво, тому я вирішила спекти якийсь пиріг, тим більше в запасах був цікавий рецепт

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки