Солодкий пиріг з кабачків з яблуками
Тих кулінарів, які вважають за краще шукати корисні рецепти, переслідує споконвічна проблема: хочеться вибрати щось таке, щоб воно було і смачним, і корисним одночасно. На щастя, таких рецептів не так вже й мало, і рецепт цього солодкого пирога з кабачків з яблуками якраз-таки доводить це. Звичайно ж, абсолютно нешкідливим для фігури цей пиріг не назвеш, але він сподобається навіть самому запеклого ласуни - це точно!
Цей кабачковий пиріг неймовірно простий у приготуванні. У ньому ви знайдете ніжну насолоду і кремових яблук, а також соковиту, м'яку, що тане основу, схожу на ідеальний кекс або пудинг. Кабачки в цьому рецепті грають роль основи, роблячи її характерно соковитою, але не надаючи при цьому зайвий овочевий смак, тому що яблуко все ж має вийти на передній план.
Для того, щоб кабачкова основа і яблучна начинка гармонійно поєднувалися між собою, практично об'єднавшись за рахунок схожих текстур, віддавайте перевагу кислим або кисло-солодких сортів яблук. Так, солодкі яблука будуть зберігати щільність текстури шматочків, а ось кислі і кисло-солодкі стануть м'якими. До того ж до чудового дуету кабачка і яблука доповніть цей пиріг карамеллю і невеликою кількістю горіхів для додання ще більш цікавого смаку.
До речі, якщо ви віддаєте перевагу несолодке випічку, зверніть увагу на пиріг з кабачками і сиром, який готується на сироватці.
складові
- 1 велике або 2 невеликих кислих або кисло-солодких яблука
- 1 невеликий кабачок
- 150 грамів білої пшеничної муки
- 100 мл рослинного масла
- 80 грамів цукру
- 2 яйця кімнатної температури
- 2 ст. ложки карамелі (вареного згущеного молока)
- 1,5 ч. Ложки розпушувача
- 0,5 ч. Ложки кориці
- 0,25 ч. Ложки мускатного горіха
- жменю будь-яких горіхів на ваш смак
Вихід готового продукту: 1 пиріг діаметром 20 см
Як приготувати пиріг з кабачків з яблуками
Готується цей пиріг за принципом бісквіта. Яйця змішайте з цукром, корицею і меленим мускатним горіхом.
Збийте масу на високій швидкості до пишності. На цьому етапі дуже важливо, щоб яйця були кімнатної температури, інакше цукор не розчиниться і не зафіксує пишну текстуру тесту.
Продовжуючи збивати тісто, тонкою цівкою влийте в нього рослинне масло. У вас вийде щось типу солодкого пишного майонезу.
Потім всипте в тісто просіяне з розпушувачем борошно.
Натріть на дрібній тертці кабачок.
Додайте натертий кабачок в тісто і акуратно перемішайте його лопаткою до однорідності.
Тісто по консистенції нагадуватиме тісто для маффінів.
Тепер приготуйте форму, застеливши її дно пергаментним папером. Розподіліть по дну форми карамель.
Зверху посипте карамель нарубаними горіхами.
Очистіть від шкірки яблука, видаліть насіннєві коробочки і розріжте навпіл.
Потім наріжте половинки яблук скибочками завтовшки близько 4 мм і покладіть їх поверх карамелі з горіхами.
Зверху вилийте кабачкової тісто і відправте пиріг в духовку.
Випікайте кабачковий пиріг з яблуками при температурі 180 градусів протягом 1 години. Готовність пирога перевірте зубочисткою.
Найсмачніше подавати цей пиріг теплим.
І хочемо запропонувати вам ще один рецепт десерту з кабачків - смачне варення з кабачків з лимоном. А любителям яблучної випічки може сподобатися пиріг з гарбузом і яблуками.