Овочеве рагу з гарбузом і капустою
Рецепт смачного овочевого рагу є в кожній родині. І в кожній родині є якісь свої особливості його приготування, адже рагу виходять такими несхожими один на одного. Візьміть хоча б рецепт цього овочевого рагу з гарбузом і капустою: воно пісне, неймовірно просте в приготуванні. На його приготування у вас не піде багато часу, тому що в складі немає ні м'яса, ні картоплі, і час приготування буде залежати тільки від того, наскільки швидко буде готовий головний інгредієнти страви - гарбуз.
Гарбуз є родзинкою і основним інгредієнтом страви. Тому її нарізають більші за інших овочів в складі рагу. Виходячи з солюючої ролі гарбуза підбираються і відповідні спеції для страви: в даному випадку головний смакової, ароматичний інгредієнт - це суміш спецій каррі. Решта ж овочі доповнюють смак гарбуза, створюючи єдину композицію: цибуля, морква, корінь селери, солодкий перець, трохи капусти і зеленого горошку.
Овочеве рагу з гарбузом вийде ароматним, соковитим і ніжним і сподобається навіть тим, хто дотримується низькокалорійного харчування. Його можна їсти як в гарячому і теплому вигляді, так і в охолодженому за вашим бажанням.
складові
- 300 грамів м'якоті гарбуза (очищеної від шкірки і насіння)
- 150 грамів капусти
- 100 грамів замороженого зеленого горошку
- 80 грамів солодкого перцю
- 40 грамів кореня селери
- 2 невеликі цибулини
- 1 середнього розміру морква
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 1 ч. Ложка томатної пасти
- 1 ч. Ложка каррі
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 4 порції
Рецепт овочевого рагу з гарбузом і капустою
Спершу наріжте цибулю товстими четвертькольцами, а морква - невеликими кубиками.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажуйте цибулю з морквою до м'якості.
Додайте до них нарізану кубиками корінь селери і продовжуйте готувати протягом 3-4 хвилин.
Тепер нашинкуйтекапусту і додайте її в сковороду.
Через пару хвилин додайте спеції і перемішайте.
Тепер крупно наріжте гарбуз. Солодкий перець ж порубати дрібно. Надішліть ці овочі в сковороду.
Готуйте ще хвилини 4, після чого додайте томатну пасту.
Влийте в сковороду трохи води і тушкуйте овочі під кришкою до м'якості гарбуза.
Соус при цьому трохи випарується і загусне.
У самому кінці приготування додайте зелений горошок, перемішайте, потримайте на вогні ще хвилину.
Вимкніть вогонь і подавайте овочеве рагу відразу ж з скибочкою чорного хліба.