» » Соте з баклажанів з перцем і помідорами

Соте з баклажанів з перцем і помідорами


Соте - одне з страв, які подарувала світу смачна Франція. Приготувати соте можна з найрізноманітніших продуктів: з м'яса або риби, з овочів і навіть з фруктів. Що ж відрізняє соте від інших блюд, якщо вже його інгредієнти можуть бути такими різними? Відповідь на це питання дуже простий: сама назва визначає спосіб приготування страви - це швидке обсмажування і постійне помішування, а досвідчені кухарі під час приготування соте не перемішується його за допомогою лопатки, а трусять сковороду, завдяки чому м'які інгредієнти не втрачають форму і зберігають апетитний вигляд .

Соте з баклажанів з перцем і помідорами

Якщо говорити про овочеві соте, то найбільш популярним є овочеве соте з баклажанів. Перець, помідори, цибуля, морква і часник в рецепті цієї страви грають доповнює роль. Баклажани для соте нарізають крупно, а всі інші овочі шматочками подрібніше. І хоча може здатися, що таке соте дуже нагадує рагу, відміну якраз і полягає в способі приготування, адже рагу - блюдо, яке готується методом гасіння з рідиною.

Завдяки швидкому методу приготування овочі зберігають свою пружну текстуру і форму, вони соковиті, ароматні, і можна розрізнити смак кожного інгредієнта. В якійсь мірі соте можна назвати гарячим салатом.

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 1 великий баклажан
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • 2-3 зубчики часнику
  • 8-10 помідорів невеликого розміру
  • 3-4 ст. ложки растітелнього масла
  • 1 ст. ложка бальзамічного оцту
  • суміш прованських трав, сіль, перець - за смаком
  • зелень для подачі

Як приготувати соте з баклажанів

Баклажан помийте, відріжте хвостик і наріжте товстими півкільцями (шириною 1 см).

Загрузка...

нарізаємо баклажан

У сковороді розігрійте масло і обсмажуйте баклажани на середньо-сильному вогні до появи рум'яного кольору.

Обсмажуємо баклажан до рум'яного кольору

Цим часом наріжте четвертинками кілець цибулину, а морква - півкільцями.

Нарізаємо цибулю та моркву

Надішліть ці овочі в сковороду з баклажаном. Перемішайте.

Відправляємо цибулю і моркву в сковороду

Наріжте невеликими шматочками солодкий перець, а часник дрібно порубати.

Нарізаємо перець і часник

Додайте перець і часник в сковороду. Посоліть і поперчіть блюдо, додайте трави. Готуйте, помішуючи, ще 3-4 хвилини.

Додаємо перець, часник і спеції

Тепер прийшла черга томатів. Їх потрібно нарізати крупно - на 2-4 частини. Додайте помідори в сковороду, обережно перемішайте, щоб вони зберегли форму.

Додаємо нарізані помідори

Готуйте овочеве соте ще пару хвилин.

Блюдо розкладіть по тарілках, збризніть бальзамічним оцтом і прикрасьте зеленню. Подавайте соте з баклажанів відразу ж.

Овочеве соте з баклажанів

Радимо прочитати

Як приготувати рататуй в духовці
Знамените сільське блюдо рататуй - це своєрідне прованську рагу, наповнене соковитим смаком стиглих овочів і ароматом трав. Багато в наших краях дізналися про нього, коли на екрани вийшов популярний

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки