Соте з баклажанів з перцем і помідорами
Соте - одне з страв, які подарувала світу смачна Франція. Приготувати соте можна з найрізноманітніших продуктів: з м'яса або риби, з овочів і навіть з фруктів. Що ж відрізняє соте від інших блюд, якщо вже його інгредієнти можуть бути такими різними? Відповідь на це питання дуже простий: сама назва визначає спосіб приготування страви - це швидке обсмажування і постійне помішування, а досвідчені кухарі під час приготування соте не перемішується його за допомогою лопатки, а трусять сковороду, завдяки чому м'які інгредієнти не втрачають форму і зберігають апетитний вигляд .
Якщо говорити про овочеві соте, то найбільш популярним є овочеве соте з баклажанів. Перець, помідори, цибуля, морква і часник в рецепті цієї страви грають доповнює роль. Баклажани для соте нарізають крупно, а всі інші овочі шматочками подрібніше. І хоча може здатися, що таке соте дуже нагадує рагу, відміну якраз і полягає в способі приготування, адже рагу - блюдо, яке готується методом гасіння з рідиною.
Завдяки швидкому методу приготування овочі зберігають свою пружну текстуру і форму, вони соковиті, ароматні, і можна розрізнити смак кожного інгредієнта. В якійсь мірі соте можна назвати гарячим салатом.
Інгредієнти (на 2 порції)
- 1 великий баклажан
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 солодкий перець
- 2-3 зубчики часнику
- 8-10 помідорів невеликого розміру
- 3-4 ст. ложки растітелнього масла
- 1 ст. ложка бальзамічного оцту
- суміш прованських трав, сіль, перець - за смаком
- зелень для подачі
Як приготувати соте з баклажанів
Баклажан помийте, відріжте хвостик і наріжте товстими півкільцями (шириною 1 см).
У сковороді розігрійте масло і обсмажуйте баклажани на середньо-сильному вогні до появи рум'яного кольору.
Цим часом наріжте четвертинками кілець цибулину, а морква - півкільцями.
Надішліть ці овочі в сковороду з баклажаном. Перемішайте.
Наріжте невеликими шматочками солодкий перець, а часник дрібно порубати.
Додайте перець і часник в сковороду. Посоліть і поперчіть блюдо, додайте трави. Готуйте, помішуючи, ще 3-4 хвилини.
Тепер прийшла черга томатів. Їх потрібно нарізати крупно - на 2-4 частини. Додайте помідори в сковороду, обережно перемішайте, щоб вони зберегли форму.
Готуйте овочеве соте ще пару хвилин.
Блюдо розкладіть по тарілках, збризніть бальзамічним оцтом і прикрасьте зеленню. Подавайте соте з баклажанів відразу ж.