Овочеве рагу з кабачками, морквою і перцем
Незважаючи на те, що овочеве рагу з кабачками - це просте в приготуванні блюдо, воно відкриває практично нічим не обмежений простір для творчих експериментів! Ви можете загасити кабачки з різними овочами, підбираючи їх поєднання за своїм смаком. Ми ж пропонуємо вам вже перевірений дієтичний рецепт смачного кабачкової рагу з морквою, брюссельською капустою, спаржевої квасолею і солодким перцем.
Інгредієнти на дві порції
- ½ молоденького кабачка
- ½ великий моркви
- 200 г замороженої брюссельської капусти
- по 100 г спаржевої квасолі і солодкого болгарського перцю (свіжих або заморожених)
- 50 г моцарели (краще в розсолі)
- 3 ст. ложки рослинної олії
- 1 помідор
- 1 невеликий зубчик часнику
- пряна зелень за смаком: кріп, петрушка, кінза або базилік
- сіль, перець чорний мелений
Як приготувати овочеве рагу з кабачками
Почистіть кабачок і моркву, вимийте овочі під проточною водою. Дайте обсохнути. Моркву наріжте тонкими кружечками, кабачок - шматочками середнього розміру і товщини.
Часник очистіть від лушпиння і обполосніть разом з кропом і базиліком. Гострим ножем дрібно порубати пряну зелень і часник.
Помідор обшпарте окропом, зніміть шкірку, а потім дрібно наріжте.
Наріжте солодкий перець невеликими шматочками.
Налийте в сковороду масло, розігрійте. Викладіть кабачок, морква, заморожену брюссельську капусту, спаржеву квасоля і перець в киплячу олію. Обсмажуйте 8-10 хвилин на середньому вогні.
Додайте до овочів подрібнений помідор, посоліть і поперчіть рагу. Перемішайте, доведіть до кипіння і тушкуйте до готовності ще 10-12 хвилин (капуста повинна поміняти колір - з яскраво-зеленого на приглушений).
У невеликому салатнику з'єднайте терту на крупну тертку моцарелу з зеленню і часником. Добре перемішайте заправку для овочевого рагу.
Викладіть порцію готових овочів на тарілку і присипте сумішшю сиру і пряної зелені.
Подавайте рагу з кабачками в якості гарячого гарніру до смажених і запечених страв з м'яса, птиці, риби або як самостійне дієтичне блюдо.