Овочевий соус-діп з кабачками
Соус-діп - це по-справжньому геніальний винахід, яке припаде до душі тим, хто любить галасливі і веселі компанії, запрошує гостей, але не хоче проводити на кухні стільки часу в приготуванні чогось смачненького, що потім і на спілкування сил не залишається . В такому випадку можна запастися кількома рецептами простих, але дуже смачних діпов і подавати ці соуси разом з чіпсами, крекерами, невеликими шматочками хліба або сухариками, лавашем або чим-небудь на зразок цього, чим би з легкістю можна було перекусити за приємними розмовами або під час перегляду цікавого фільму.
Рецепт овочевого соусу-діпа вдалий тим, що продукти для його приготування дуже доступні і практично завжди є під рукою. Крім того, ви можете трохи змінювати набір інгредієнтів в залежності від того, який смак хочете отримати або який набір продуктів лежить в холодильнику. У цьому рецепті в основу входить кабачок, морква, цибуля, часник, солодкий перець, а також яблуко і томатна паста. Виходить ніжний, збалансований смак.
Родзинкою соусу є інгредієнт, за допомогою якого соус і виходить таким густим, а його текстура стає характерною для всіх діпов. І цей інгредієнт - звичайнісінькі бублики! Вони виконають функцію сорбенту, вберуть вологу, яка є в овочах, зробивши соус схожим на паштет.
складові
- 2 кабачка
- 2 середні моркви
- 1 цибулина
- 1 яблуко
- 0,5 солодкого перцю
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ст. ложка томатної пасти
- сіль, перець, мускатний горіх - за смаком
- 70 грамів бубликів
- 2-3 ст. ложки рослинної олії
- 1 ст. ложка бальзамічного оцту
Вихід готового продукту: 350-400 грамів
Як приготувати овочевий соус-діп
Лук наріжте великими кубиками, моркву - товстими кружечками.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажуйте на середньому вогні цибулю і моркву, поки овочі не почнуть золотитися.
Поки обсмажуються овочі, очистіть від шкірки і наріжте крупно кабачки.
Також крупно наріжте солодкий перець, яблуко, а зубчики часнику - на 6-8 частин.
Додайте кабачки, перець, яблуко і часник в сковороду. Готуйте разом 2 хвилини, після чого посоліть, поперчіть овочі і приправте їх мускатним горіхом.
Додайте в сковороду томатну пасту, оцет і влийте 100 мл води.
Гасіть овочі хвилин 10-15, поки не стануть дуже м'якими. Овочева суміш стане нагадувати рагу. Рідина за цей час випарується.
Тепер подрібніть в блендері бублики до стану крихти.
Додайте в блендер овочеву суміш і подрібніть тепер все разом до однорідності.
Овочевий соус-діп готовий! Залишилося лише подати його гостям.