Кабачки, запечені з печерицями та сиром
Кабачки добре поєднуються не тільки з овочами - в рагу, оладки або зимових заготовках, а й з іншими продуктами, наприклад, з сиром або грибами. Якщо ви любите страви погостріше, приготуйте кабачки, запечені з печерицями та двома видами сиру - твердим і моцарелою.
Інгредієнти (на дві порції)
- 1 невеликий кабачок
- 1 великий печериця
- стебло цибулі порею довжиною 5 см
- 20 г моцарели (для піци)
- 30 г твердого сиру
- сіль, чорний перець
- рослинне масло для обсмажування
- трохи панірувальних сухарів
Рецепт кабачків, запечених з сиром і печерицями
Печериця вимийте, зніміть «спідничку» і шкірку з капелюшка. Наріжте м'якоть скибочками. Стебло цибулі порею наріжте кільцями товщиною 3-4 мм.
Обсмажте цибулю з шампіньйоном в невеликій кількості соняшникової олії до золотистого кольору.
Кабачок обполосніть в теплій воді і почистіть від шкірки. Наріжте кружальцями завтовшки 5 мм.
Розкладіть половину нарізаного кабачка в дві невеликі керамічні формочки. Посоліть і поперчіть.
Моцареллу натріть на великій тертці і посипте їй кабачки.
Зверху викладіть цибульний-грибну зажарку.
Прикрийте начинку ще одним шаром кабачків, приправте їх сіллю і перцем.
Натріть твердий сир на тертку і посипте їм кабачки. Щоб на поверхні утворилася хрустка скоринка, зверху насипте тонкий шар мелених сухарів.
Розігрійте духовку до 180 градусів і готуйте кабачки з печерицями та сиром 20-30 хвилин. За цей час кабачки добре пропекутся, а сирна скоринка зазолотиться.
Подавайте блюдо відразу ж після вилучення з духовки: з пилу, з жару воно виглядає і пахне набагато смачніше, ніж вже остигле.