Закуска з кабачків: «башточки» з помідорами і сиром
Влітку, особливо в спеку, на нашому столі переважають овочі: соковиті і апетитні, вони вгамовують не тільки голод, а й спрагу. Якщо ви хочете урізноманітнити свій овочевий раціон і «розбавити» свіжі салати іншими не менш апетитними стравами, приготуйте кабачкові «башточки» з помідорами і гострим часниковим соусом. Цей варіант смачної закуски з кабачків буде доречний не тільки в вашому повсякденному меню, але і на святковому столі.
складові
- 1 невеликий кабачок;
- 2-3 ст. ложки борошна для панірування;
- 2 середніх помідора;
- 3 маленьких зубчики часнику;
- 5-6 гілочок петрушки і 1-2 базиліка;
- 1 ст. ложка мигдалю;
- 3 ст. ложки низькокалорійного майонезу;
- лимон;
- 40 г моцарели;
- сіль, мелений перець.
Як приготувати смачну закуску з кабачків
1. Кабачок вимити, обсушити і зніміть шкірку - краще за допомогою спеціального ножа для овочів. Наріжте кружечками товщиною не більше 5 мм.
2. Посоліть і поперчіть кожну скибочку з двох сторін.
3. Запаніруйте кабачок в борошні й обсмажте в олії на середньому вогні до золотистої скоринки.
4. Гострим ножем дрібно порубати мигдаль, зелень петрушки і очищений від лушпиння часник.
5. Покладіть в салатник майонез, додайте подрібнені прянощі і мигдаль. Вичавіть з лимона 1 ст. ложку соку і добре перемішайте соус.
6. Натріть моцарелу на середню терку.
7. Викладіть на тарілку помідори, нарізані тонкими кружечками. Посипте кожен гурток тертої моцарелою.
8. Зверху покладіть по скибочці кабачка і знову посипте моцарелою. Таким же чином - прослаівая сиром - покладіть в «башточки» залишилися кабачки.
9. Змастіть кожну кабачкову «башточку» соусом.
Перед подачею на стіл розкладіть закуску з кабачків на порційні тарілки, застелене салатним листям, і прикрасьте зеленню - листочками базиліка або петрушки.
Смачного!