» » Закуска з кабачків: «башточки» з помідорами і сиром

Закуска з кабачків: «башточки» з помідорами і сиром


Влітку, особливо в спеку, на нашому столі переважають овочі: соковиті і апетитні, вони вгамовують не тільки голод, а й спрагу. Якщо ви хочете урізноманітнити свій овочевий раціон і «розбавити» свіжі салати іншими не менш апетитними стравами, приготуйте кабачкові «башточки» з помідорами і гострим часниковим соусом. Цей варіант смачної закуски з кабачків буде доречний не тільки в вашому повсякденному меню, але і на святковому столі.

Рецепт закуски з кабачків

складові

  • 1 невеликий кабачок;
  • 2-3 ст. ложки борошна для панірування;
  • 2 середніх помідора;
  • 3 маленьких зубчики часнику;
  • 5-6 гілочок петрушки і 1-2 базиліка;
  • 1 ст. ложка мигдалю;
  • 3 ст. ложки низькокалорійного майонезу;
  • лимон;
  • 40 г моцарели;
  • сіль, мелений перець.

Як приготувати смачну закуску з кабачків

1. Кабачок вимити, обсушити і зніміть шкірку - краще за допомогою спеціального ножа для овочів. Наріжте кружечками товщиною не більше 5 мм.

Крок 1 - Чистимо кабачок, нарізаємо на кружечки

2. Посоліть і поперчіть кожну скибочку з двох сторін.

Загрузка...

Крок 2 - Солимо і перчимо кабачки

3. Запаніруйте кабачок в борошні й обсмажте в олії на середньому вогні до золотистої скоринки.

Крок 3 - Обвалюємо кабачки в борошні й обсмажуємо

4. Гострим ножем дрібно порубати мигдаль, зелень петрушки і очищений від лушпиння часник.

Крок 4 - Нарізаємо мигдаль, зелень і часник

5. Покладіть в салатник майонез, додайте подрібнені прянощі і мигдаль. Вичавіть з лимона 1 ст. ложку соку і добре перемішайте соус.

Крок 5 - Додаємо в майонез прянощі, мигдаль і сік лимона

6. Натріть моцарелу на середню терку.

Крок 6 - Натираємо моцарелу

7. Викладіть на тарілку помідори, нарізані тонкими кружечками. Посипте кожен гурток тертої моцарелою.

Крок 7 - Посипаємо кружечки з помідорів сиром

8. Зверху покладіть по скибочці кабачка і знову посипте моцарелою. Таким же чином - прослаівая сиром - покладіть в «башточки» залишилися кабачки.

Крок 8 - Викладаємо скибочку кабачка, посипаємо сиром

9. Змастіть кожну кабачкову «башточку» соусом.

Крок 9 - Змащуємо башточки соусом

Перед подачею на стіл розкладіть закуску з кабачків на порційні тарілки, застелене салатним листям, і прикрасьте зеленню - листочками базиліка або петрушки.

Як приготувати закуску з кабачків

Смачного!

Радимо прочитати

Тонкі млинці з кабачків
Чи любите ви млинці? «Та хто ж не любить?» - можете сказати ви у відповідь. І це насправді правда: люблять млинці все, адже не любити їх просто неможливо. Тонкі, ніжні, ароматні і
Кабачковий торт з помідорами
Кабачковий сезон - рай для любителів овочів і легких і простих страв. У вас намічається свято або ви просто любите готувати різноманітні страви, щоб вони не встигали набридати? Тоді, якщо кабачкові

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки